Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Bijuterii cu morganit ce îți aduc iubirea divină

bijuterii cu morganit

Tocmai am făcut o dscoperire uimitoare. Am un cristal roz pe-acasă de mai bine de 10 ani. Cu ocazia documentării pentru scrierea acestui articol am aflat că acesta este de fapt aceste bijuterii cu morganit. A fost destul de captivant să aflu mai multe detalii despre acest cristal aparent lipsit de strălucire, primit în dar nici nu mai țin minte cu ce ocazie.

Deci iată fabuloasa poveste a morganitului.

Acest cristal roz, portocaliu-roz de beril a fost denumit morganit în cinstea lui J.P. Morgan, un bancher excentric și investitor american și printre altele fondatorul companiei General Electric. Pe lângă faptul că a dominat lumea corporațiilor și a transformat lumea business-ului din America începutului de secol 20, Morgan era un filantrop și pasionat colecționar de pietre prețioase și posesorul celei mai importante colecții de pietre prețioase din S.U.A compusă din peste 1.000 de pietre prețioase și semiprețioase. George Frederick Kunz, gemologul șef de la Tiffany & Co a denumit în 1911 o piatră nou descoperită după cel mai important client al său, morganit.

Valoarea de piață a Morganitului

Deși există în cantități mici în Madagascar, Brazil, Elba (Italy), Mozambique, Namibia, Zimbabwe (Rhodesia), Pakistan, U.S. (California), Afganistan și Rusia, morganitul de calitate este de fapt relativ rar. În mod ironic, raritatea morganitulului îl menține totuși la un preț accesibil, deoarece nu există suficiente pietre de dimensiuni standard disponibile pentru utilizarea lor în bijuterii cu morganit.

Înrudit cu acvamarinul și smaraldul, morganitul este denumit uneori speculativ ”smaraldul roz”. Deși smaraldul aparține aceleași familii de berili, termenul de ”smarald roz”  este un termen imporpriu pentru morganit. Din păcate, unii furnizori fac referire la numele unei pietre mai cunoscute pentru a atrage interesul, respectiv pentru a urca prețul, unei alte pietre mai puțin cunoscute. Deși este o piatră rară, prețul morganitului nu se apropie nici pe departe de cel al smaraldelor.

Atunci când îi este apreciată valoarea de piață, culoarea este cel mai important criteriu. Pietrele curate fără incluziuni cu tăieturi personalizate sunt cele mai valoroase. Deoarece se găsesc frecvent în cristale mai mari, prețul acestuia nu crește exponențial odată cu mărimea cristalului. Dimpotrivă, morganitele mai mici, dar cu o culoare mai bună, pot fi mai valoroase decât cele mai mari. Pietrele mari sunt impracticabile pentru a fi folosite in bijuterii. Iată și explicația pentru prețul lor accesibil. Așadar, culorile mai saturate sunt mai valoroase, precum și exemplarele curate și bine tăiate.

Proprietățile Morganitului

MORGANITUL este o varietate de Beril, de culoare roz sau culoarea piersicii sau roz-violet și este un silicat de berliu si aluminiu. Culoarea sa se datorează ionilor de mangan.

tipuri de bijuterii cu morganit
Sursă imagine: diamondbuzz.blog

Morganitul este o piatră prețioasă durabilă cu o duritate de 7.5-8 pe scare Mohs. Mai durabil decât morganitul poate fi doar diamantul, care este de cele mai multe ori  mai greu decât pietrele din familia corundului. Morganitul este o bijuterie durabilă atâta timp cât este tratată cu grijă și protejată împotriva zgârieturilor și a loviturilor dure.

Morganitul este o piatră pleocroică, ceea ce înseamnă că poate să pară că are nuanțe diferite în funcție de  unghiul din care este privit. Culorile morganitului variază, de obicei, de la culoarea piersicei de culoare deschisă, la somonul colorat, până la nuanțele mai saturate de violet-roz.

Saturația pietrei este puternic influențată de cantitatea de incluziuni minerale din cristal. Un conținut mai mare de mangan sau cesiu va produce un roz mai saturat în morganit. Ca regulă generală, cu cât saturația este mai mare cu atât piatra este mai valoroasă.

Nuanțele roz-trandafiriu au o căutarea mai mare, în timp ce nuanțele piersică și somon par a fi mai puțin populare. Cu toate acestea, odată cu ascensiunea nuanței piersic în industria de frumusețe, morganitull în nuanța piersicii a început să se bucure de o cerere mai mare. Deoarece există o gamă largă de nuanțe, este esențial să vedeți piatra în mod clar înainte de a vă cumpăra.

Datorită durității și durabilității sale, morganitul necesită îngrijire specială minimă. Apă caldă cu săpun și o frecare delicată cu o cârpă moale este suficientă pentru a curăța un morganit. Asigurați-vă că clătiți toate resturile de săpun. Evitați contactul acestei pietre prețioase cu orice produs chimic dur. Păstrați morganitul separat de alte pietre prețioase, deoarece poate zgâria  ușor alte pietre prețioase.

Terapie cu Bijuterii cu Morganit

Cristalele te pot ajuta în atingerea scopurilor personale. Morganitul este cea mai admirată bijuterie dintre toate varietățile de beril datorită culorii sale delicate. Aceasta este piatra prețioasă a iubirii divine, aduce compasiunea, vindecare și ne ajută să ne păstrăm promisiunile. Purtearea unei bijuterii cu morganit este modalitatea ideală de a aduce aceste calități în viața de zi cu zi.

bijuterii cu morganit
Pandant vintage din aur de 14k cu morganit natural

cercei - bijuterii cu morganit
Cercei creatie Leador din aur de 18k cu morganit

Dacă vrei să cumperi bijuterii cu morganit

Cel mai frecvent vei întâlni cristale de morganit în stare brută în forme neregulate. În medie, o piatră de morganit – bogată în culoare – poate fi găsită la prețul de aproximativ 300 de dolari pe carat, cu o tăietură personalizată. Versiunile Paler pot valora mai puțin. Prin comparație, în medie, un diamant poate costa mai mult de 3.250 de dolari per carat. Diamantele roz (un aspect asemănător morganitei) pot costa chiar mai mult.

Morganitul este o investiție perfectă dacă vrei să investești în bijuterii. Morganitul are un grad ridicat de strălucire, o durabilitate excelentă și nuanțe încântătoare de trandafir roz. Calitățile sale calde fac de exemplu din inelele de logodnă cu morganit o alternativă ideală la inelele cu diamante. În plus, durabilitatea și accesibilitatea bijuteriilor cu morganit fac din morganit o alegere excelentă pentru uzul zilnic.

În concluzie, având o duritate foarte buna, de 7,5 la 8 pe scara Mohs, în combinație cu durabilitatea, claritatea și cculorile sale excelente recomandă morganitul ca o piatră foarte valoroasă.

Este evident că beneficiile potențiale ale acestei pietre prețioase în viețile voastre pot fi uriașe. Vreți să aflați mai multe despre bijuteriile dumneavoastă, cum să le purtați și de unde provin? Citiți și alte articole educative ale blogului Leador și vizitați colecțiile noastre de bijuterii pentru a găsi bijuterii cu morganit perfecte.

Sursă imagine: diamondbuzz.blog

Oxana Ghenciu

Spirit Creativ, pasionat de Modă, Stil Personal, Yoga și Cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend