Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Piatra de cuarț roz sau cristalul iubirii necondiționate

cuart roz

Cuarțul este una din cele mai diafane pietre prețioase, având o culoare atât de blândă și inocentă. Nu ai cum să nu o îndrăgești. Deși se găsește în mai multe nuanțe, se pare că cel roz este cel mai apreciat. Și nu fără motiv. Știai că datorită frumuseții sale naturale, este considerat un talisman al iubirii? Plus că piatra de cuart roz este una dintre cele mai valoroase și prețuite pietre printre proprietarii de bijuterii, pasionații moderni și vindecătorii holistici.

Ce are piatra de cuart roz atât de special?

Despre cuartul roz se spune că ar fi piatra inimii şi un cristal al iubirii necondiţionate. Inspiră la creaţie, aşadar poate fi un dar excelent pentru persoanele cu firi artistice sau pentru poeţi şi scriitori.

Semnificația lui este strâns legată și de culoarea sa. Rozul reprezintă blândețe, calm, feminitate, compasiune și dragoste. Energia blândă pe care o emană poate reaprinde flacăra unei relații, aducând bucurie, pasiune și mulțumire, iar farmecul său delicat are un efect calmant pentru minte. Același efect îl are și cristalul de cuart alb.

bratara cu cuart roz
Bratara vintage din argint aurit cu email si cuart roz natural

Caracteristici generale

Cuartul este un cristal ce se extrage din zăcăminte naturale, iar în componența lui intră diferite tipuri de minerale. Spre deosebire de alte cristale care se formează în rocă, cuartul provine din magma întărită și cristalizată de la vulcanii care au erupt cu zeci de mii de ani în urmă. Culoarea pietrei formate astfel variază de la un cuart alb complet sau roz pal, abia perceptibil, până la o nuanță vibrantă trandafirie. Aspectul său diafan îi este dat în principal de cantitatea mai mare de dioxid de siliciu.

Desigur, forma lui naturală este una brută şi colţuroasă. Abia prin prelucrare mecanică şi şlefuire, pietrele de cuart de stanca ajung să aibă acel aspect lucios pe care îl vedem mai ales la bijuterii. Uneori, asta poate dura chiar şi zile întregi.

Spre deosebire de alte cristale, aşa cum este jadul, această piatră are o duritate mai scăzută.

Cuartul roz se găseşte îndeosebi în Brazilia și Madagascar, dar, pe lângă asta, zăcăminte importante se mai găsesc și în Japonia, Africa de sud și Dakota de sud.

Aceste pietre sunt pe locul doi în privința intensității și purității energiei conținute. Aşadar, odată finisate, au un aspect delicat și o mare forţă interioară.

Varietăți de cuarț

Cea mai întâlnită variantă este cea de culoare roz sau piersică, fiind în general o piatră opacă. Mai există și o variantă de cuart roz transparent, dar se găseşte foarte rar.

Pe lângă această varietate de culoare, cuarțul mai poate fi diferit de la un exemplar la altul prin transluciditate: de la pietre deosebit de limpezi, până la cele cu adevărat opace. Așadar, nu vom găsi niciodată două pietre identice și nici măcar structura nu este una uniformă în interiorul unei singure roci.

Zăcămintele de cuarţ pot avea diverse forme:

  • Cuarţ rutilat – acesta se prezintă sub formă de ace lungi şi include în componenţa sa oxid de titan;
  • Cuarţ dendritic – conţine oxizi de mangan şi de fier, care au aspectul unor ramificaţii;
  • Cuarţ cactus – roca naturală are mai multe brațe;
  • Cuarț turmalin – cu inserții negre, verzi sau roz de turmalină.
piatra de cuart forme

Pe lângă aceste variante rozalii lăptoase, mai există câteva varietăţi de culori cuarţ ori pietre care seamănă cu acest cristal, dar care diferă din punct de vedere al compoziţiei:

  • Cuarţ albastru – mai este denumit şi safir cuarţ;
  • Cuarţ Hialin – acesta este un cristal de stâncă incolor;
  • Cuarţ fumuriu – este de fapt o formă de cuart roz prafuit;
  • Agat – este o calcedonie de diverse culori;
  • Ametist – este tot un cuarț, dar de culoare violet;
  • Ametrin – este tot un cuarț, dar de culoare galben cu violet;
  • Aventurin – este un cuart verde sau portocaliu;
  • Citrin – este un cuarț galben sau auriu;
  • Jasp – i se mai spune și cuarț de Nil, având diverse culori;
  • Ochi de Pisica – structura sa interioară, galben-verzuie, se aseamănă foarte mult cu ochii unei pisici;
  • Ochi de Șoim – cuarț chatoiant, albastru-cenușiu sau albastru-verzui;
  • Ochi de Tigru – are o combinatie de galben cu maro;
  • Onix  – de culoare fie alb complet sau chiar negru;
  • Sardonix – roșu cu negru.
varietati cuart

Diamantul Herkimer este tot o varietate de cuarț.

Rădăcini în istorie

Istoria bogată a acestei pietre semiprețioase și popularitatea ei de-a lungul secolelor ne arată că a fost prețuită în întreaga lume încă de pe vremea zeilor. Deci cuartul roz are proprietati dovedite cu mult timp înaintea omului modern.

În mitologia greaca, cuartul roz mai era oferit și ca un simbol al împăcării. Unele legende spun că această culoare ar proveni de la sângele Afroditei care a picurat pe o piatră albă, atunci când aceasta s-a înțepat în spinii unui tufiș în timp ce încerca să-l salveze pe Adonis de la primejdia în care se afla. Astfel, dragostea Afroditei pentru iubitul său a transformat acea piatră în cuart roz.

Apoi, în vremuri ceva mai moderne și mai apropiate de pământeni, mesopotamienii și asirienii au început să confecționeze podoabe din aceste pietre cu o culoare atât de delicată. Tot ei au fost cei care i-au descoperit proprietățile energetice. Energia pietrelor de cuart roz era folosită pentru a preveni efectele îmbătrânirii asupra pielii. Praful fin de la piatra măcinată mai era încorporat în creme și alte tratamente faciale.

Ceva mai târziu, romanii îl foloseau pentru a confecționa sigilii și pentru a trata unele afecțiuni respiratorii ori durerile de cap. Tot ei au fost cei care au început să ofere această piatră în dar ca simbol al iubirii.

De prin secolul 7, cuartul roz a fost văzut ca un adevărat talisman al iubirii. Se spune că energia acestui cristal poate atrage dragostea. De asemenea, întăreşte o legătură deja formată, aduce armonie în familie şi într-o relaţie de prietenie. Cuartul roz are poprietati magice, se pare.

Cuart roz proprietati

Aceste pietre delicate la culoare au o energie destul de puternică și beneficii pe măsură.

De exemplu, cristalul de cuart roz este asociat cu Chakra Inimii (Anahata). Energia lui emite vibratii de iubire necondiționată, bucuria de a trai, veselie, caldura și vindecare.

inel din argint cu cuart roz
Inel din argint si cuart roz fatetat

Datorită energiilor pozitive pe care le emană și a proprietăților, cristalele amplasate în interiorul căminului pot ajuta și în ameliorarea unor afecțiuni emoționale și spirituale.

Specialiștii în terapia cu cristale spun că acest cristal roz poate face minuni în somn și îi îmbunătățește calitatea deoarece poate alunga coșmarurile și te ajută să visezi lucruri mai plăcute și să dormi mai liniștit.

Utilizarea pietrelor de cuart roz

După cum am văzut, cuarțul se folosește în diferite terapii holistice, pentru vindecarea spirituală sau chiar fizică. Dacă sunt folosite în scop terapeutic, se recomandă utilizarea pietrelor într-o stare cât mai brută pentru că se crede că este cea mai apropiată de energia pământului. Cu cât este mai prelucrat, cu atât se diminuează şi forța cu care cristalul a fost înzestrat de la natură.

Apoi, mai este utilizat ca talisman norocos pentru cei care caută iubirea în viața lor, dar și pentru cei care vor să și-o declare. Se spune că acest cristal poate fi oferit cadou la aniversări și atunci când se împlinesc 2 ani de căsătorie. Ce dar minunat pentru persoana iubită ar putea fi un colier cu cuart roz, de exemplu.

Cuarțul roz arată minunat și în bijuterii, fie că este montat pe structura unui inel sau a unor cercei, fie că este folosit ca atare, sub formă de pandantiv. Tot pentru inele, deosebit este și varianta de cuart fumuriu.

Pentru bijuteriile destinate purtării casual se mai pot folosi şi spărturi de cuarţ, adică acele bucăţele neregulate şi colţuroase, înşirate sub formă de mărgele sau brăţări.

Pentru că tot am spus că egiptenii foloseau particule de cuart roz în tratamente faciale, trebuie să știi că tradiția a fost continuată și se pare că măștile faciale cu care conțin aceste particule fac minuni pentru ten. La fel și rolele de masaj din cuart.

Sursă imagine: unsplash.com

Proprietăti benefice mai au și varietățile acestui cristal. De exemplu, cristalele de cuart verde au o energie suficient de puternică ce pot absorbi energie electromagnetică negativă degajată de aparatele electrice din casă.

Recomandări zodiacale

Cristalul de cuarţ roz se potriveşte din punct de vedere energetic cu zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Fecioară şi Balanţă şi este considerat un talisman norocos pentru persoanele născute în zodia Capricorn. Dar evident ca poate fi utilizat de către orice semn zodiacal care se simte în rezonanță cu acest cristal. Până la urmă, iubirea este un sentiment la care aspirăm cu toții.

Totodată, cuarțul roz este piatra celor născuți sub influența numărului 7.

În concluzie

Această piatră ce se aseamănă cu aripile unei zâne este cu adevărat foarte specială. De-a lungul istoriei, oamenii din diferite părți ale lumii au crezut în puterile miraculoase ale acestei pietre de a le aduce iubire în viața lor şi au folosit-o în diferite practici de înfrumusețare.

Dacă vrei să-ți arăți iubirea față de o persoană sau vrei să ajuți pe cineva drag, care își caută marea dragoste, dăruiește-i o bijuterie specială din cuart roz, ori chiar un simplu cristal. Nu are doar o energie specială, ci și o eleganță aparte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend