Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Farmecul și prețul bijuteriilor deosebite

bijuterii deosebite

Ce anume face dintr-o simplă bijuterie o piesă deosebită? Care este limita de preț pentru a încadra un inel în categoria ”bijuterii deosebite”? Ce este, de fapt, o bijuterie deosebită și, mai ales, cine decide cât de deosebită este aceasta?

Printre cutiile și cutiuțele mele mele cu bijuterii deosebite, pline cu inele, cercei, pandantive, lănțișoare mai mult sau mai puțin spectaculoase, se numără și o cutie foarte specială, la care n-aș putea vreodată să renunț. E o cutie neagră, de catifea, nici prea mare, dar nici prea mică, la care mă uit cu drag și pe care o mânuiesc cu mare atenție de fiecare dată.

În cutia aceasta neagră îmi țin cele mai de preț bijuterii. Sunte bijuteriile mele deosebite, pe care le port cu cea mai mare plăcere ori de câte ori am inspirație și îmi amintesc de ele. Nu e vorba neapărat despre bijuterii scumpe în sine, ci despre bijuteriile de care mă leagă amintiri scumpe, bijuterii care-mi aduc aminte de oameni dragi sau de momente importante din viața mea.

cutia cu bijuterii deosebite

Nu purtăm bijuterii doar pentru a fi la moda, pentru a epata. Uneori, purtăm bijuterii pentru că ne izbește melancolia fix în moalele capului și ni se face dor de o anumită perioadă din viața noastră sau pentru că, pur și simplu, ne e dor de o persoană dragă.

Țin în cutia aceea o brățară talisman de la primul meu prieten, pe care e gravată o inimioară și, în cel mai cheesy mod posibil, scrie dedesubt „love”.  Mai am acolo un inel de argint care a fost al mamei mele pe vremea când avea vârsta mea de acum. Îmi amintesc inelul acesta încă din fragedă copilărie. Reprezenta pentru mine atributul suprem al feminității și al maturității. În viziunea mea de atunci, doar o femeie în toată firea, care cunoaște tainele atât de ascunse ale feminității, putea să poarte o asemenea bijuterie.

În cutie mai e un colier hand-made cu flori din ceramică pe care mi l-a adus o prietenă din călătoria ei de nuntă, dar și cerceii de cristal pe care bunicul meu i-a cumpărat într-o zi special pentru mine, fără să fie vreo ocazie anume. Aparent fără nicio legătură între ele, bijuteriile acestea reprezintă o colecție de talismane norocoase, a căror simplă imagine îmi ajunge ca să mă simt mai bine în momente de grea cumpănă și pe care mi-e de ajuns să lă port ca să-mi crească moralul.

În cutia mea neagră de catifea, cea mai deosebită bijuterie nu este, nici pe departe, cea mai scumpă. În cutia neagră, piesa de rezistență sunt cerceii de cristal ucrainean, aduși tocmai dintr-o stațiune balneoclimaterică din sudul Ucrainei. Sunt cerceii de la bunicul, care strălucesc mai frumos decât orice Swarowski și care-mi sunt mai dragi decât orice diamant.

Energia acestor bijuterii deosebite

În viața oricărei om apar ocazii speciale, sărbători, ședințe importante, întâlniri la cel mai înalt nivel. În ajunul acestor momente, de obicei, în mintea femeilor, dar și a bărbaților, se activează din timp un mecanism complex de pregătire morală, din care face parte și pregătirea mentală a ținutei ideale. De cele mai multe ori, alegem să fim eleganți în asemenea momente esențiale, pe care le așteptăm cu emoție și pentru care mergem special la shopping, ne dăm cu creme miraculoase, scoatem din cutiuțe parfumurile de zile mari și tot din cutiuțe scoatem și așteptările adesea nerealiste. Cine ne poate blama?

În vâltoarea acestor pregătiri complexe, un loc aparte îl au bijuteriile. Nu de puține ori mi s-a întâmplat să creez ținute întregi pornind de la  bijuterii deosebite, pe care le-am dorit neapărat să le port într-un moment special din viața mea. Fie că era vorba de interviuri pentru job, conferințe științifice, lansări de carte, întâlniri romantice sau simple ieșiri la film cu fetele.

bijuterii deosebite

Fiecare obiect care ne înconjoară are o energie proporie, acumulată în timp. Este energia cu care investim obiectele și care, în schimb, ne influențează mult starea de spirit. Dintre obiecte, energia bijuteriilor este printre cele mai discrete, dar de o forță inimaginabilă! Câte dintre noi nu avem cercei de la bunicile noastre? Sau lănțișoare, inele etc. pe care le păstrăm cu grijă și care sunt o mărturie a copilăriei noastre, un fel de cheie prustiană către o lume dispărută, una dintre cele mai frumoase lumi dispărute, în care ne-ar plăcea să ne întoarcem, fie și pentru câteva minute.

Fără excepție, simplul fapt de a purta o bijuterie deosebită pentru tine, de a o vedea și de a-ți aminti motivul pentru care aceasta este specială, este suficient cât să-ți ridice moralul și să-ți dea energia de care ai nevoie.

Cum te asiguri că bijuteria pe care o oferi va fi apreciată?

Care este cel mai important lucru de care sa ținem cont atunci când vrem să oferim bijuterii deosebite? În topul criteriilor nu se află nici pe departe prețul. Când alegeți bijuterii cadou pentru oamenii dragi, dar și pentru oameni care nu vă sunt dragi neapărat, dar trebuie să le cumpărați un  cadou, cel mai important este să oferiți din inimă! Alegeți bijuteriile cu drag și aveți grijă ca obiectele repsective să i se potrivească destinatarului lor! Sigur că nu vom cumpăra un choker cu ținte unei balerine și nici un pandantiv cu floricele unui metal head împătimit.

Ceea ce contează cu adevărat în alegerea cadoului este atenția cu care îl alegi și nu firma, prețul, dimensiunea etc. Îția ia ceva timp să te gândești la un cadou personalizat pentru cineva. Nimic nu spune mai bine ”nu te cunosc suficient și nici nu sunt interesat să te cunosc mai bine” decât un set de lumânări obișnuite sau un album de artă ales la întâmplare. Când vrei să-i faci cuiva o surpriză veritabilă, trebuie să-ți mobilizezi toate informațiile pe care le ai despre acea persoană pentru a-i alege ceva deosebit. Iar această regulă se aplică cel mai bine la bijuterii, obiecte ce rezistă o viață și chiar pot fi date din generație în generație.

bijuterii deosebite

Cumpără și oferă bijuterii cu drag!

Nu ezitați să cumpărați cu drag bijuterii deosebite oamenilor la care tineți. Foarte bine dacă vă permiteți inele sau pandanive extraordinare ca spectacol și ca preț. Dar, să știți ca un om cu adevărat specal va aprecia orice gest. Nu au importanta prețul, karatele, proba etc. Conteaza energia, gândul cu care dăruiți. Faceți cât mai des cadouri speciale, indiferent de câți bani aveți în protofel. Un inel de 50 de lei daruit cu drag ar putea surclasa oricând o bijuterie de zeci de mii de euro, dacă ajunge la omul potrivit.

Iar dacă aveți bani pentru un cadou scump, până la urmă, de ce să ezitați? N-a spus nimeni că un cadou scump nu va fi apreciat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend