Dacă vă gândiți ce bijuterie să oferiți persoanei iubite și nu aveți nici cea mai mică idee, vă dăm o sugestie –   bijuterii de granat!  De ce bijuterii cu granat? Află în articolul de mai jos.

Credeți că pentru a vă declara iubirea sunt suficiente doar cuvintele: ”Te iubesc?” Nu vi s-a întâmplat de prea multe ori să le spuneți aproape automat fără să rezonați prea mult cu acele cuvinte, iar în timp aceste cuvinte să însemne: ”noapte bună”, ”promit să nu te mai rănesc”, sau ”îmi pare rău că am întârziat la cină”?

Un alt fel de a spune persoanei iubite ”te iubesc” este să-i oferi în dar o bijuterie din granate roșii, acest gest însemnând practic că îi faci o declarație de dragoste fără să lași loc de îndoială.

cercei cu granate

Cercei din argint cu granate naturale | Click imagine

Granat – Istorie și legendă

Potrivit unei legendei vechi, Noe a folosit un granat strălucitor pentru a ilumina arca în timpul acelor lungi zile și nopți de potop în timp ce plutea în derivă pe ape tulburate. Tradiția creștină mai consideră granatul roșu drept simbol al sacrificiului – al sângelui roșu al lui Hristos.

Scrierile evreiești includ granatul printre cele douăsprezece pietre prețioase din pieptarul lui Aaron, așa zisul pieptar al judecății. Iar Coranul susține că granatul luminează al patrulea cer al musulmanilor.

În mitologia greacă, rodia era considerată un dar al iubirii și era asociată cu eternitatea. În zilele noastre, granatul, care a preluat denumirea fructului, dar și semnificațiile acestuia, rămâne un dar al dragostei și este oferit în dar în mod traditional la a 19-a aniversare a căsătoriei. De asemenea, poate fi dăruit la aniversările de doi ani și de șase ani.

În plus, Granatul este simbolul iubiților separați și al reîntâlnirilor rapide, deoarece Hades i-a dat o rodie Persefonei înainte ca aceasta să plece pentru a-i asigura întoarcerea rapidă. Prin urmare, granatul poate fi oferit în dar iubitei înainte ca aceasta să plece într-o călătorie, deoarece se crede că această piatră vindecă legăturile rupte dintre iubiți.

Granatul a fost o piatră populară de-a lungul istoriei. Pietricele de granat au fost găsite într-un colier purtat de un tânăr bărbat acum aproximativ 5.000 de ani. Aceasta este dovada durității și a durabilității acestei pietre strălucitoare

colier cu granate

Colier din argint si granate naturale | Click imagine

Pietrele de granat erau purtate mai ales de către cei care călătoreau pentru a fi protejați de accidente și de întâmplări nefericite.

Granatul a fost foarte popular în Europa în secolele 18 și 19. Erau în special utilizate în bijuteriile Victoriene. În vechea Spanie, rodia era un fruct adorat, prin urmare, la fel și bijuteriile cu granate.

Granatul a devenit și mai popular în secolul XX, când au fost descoperite granatele în culori surprinzătoare, mai ales granatul oranj. Așadar, preferatele bijuterierilor erau granatul roșu, alături de cel portocaliu.

Piatra granat este simbolul prieteniei eterne și al încrederii. Este cunoscută ca piatra care ne ajută să legăm prietenii și să rămânem statornici în relații. Granatul mai este piatra celor născuți în Ianuarie.

Geografia Granatelor

Boemia, acum parte a Cehoslovaciei, a fost odată o sursă extraordinară de pietre de granat, iar în trecut, tăierea, lustruirea și montarea de bijuterii de granat era industria prosperă a acestei țări. Multe castele și biserici din Boemia au interioare magnifice, decorate cu granate.

bijuterii cu granat

Inel din aur de 14k cu granate naturale de Boemia | Click imagine

Granatele Boemiei sunt celebre și astăzi, cunoscute pentru dimensiunile lor mici, dar frumoase, așezate una lângă alta, asemănătoare cu o rodie. Vechi bijuterii cu granate, cu pietricele aranjate în mod tradițional, strâns legate între ele, se mai găsesc și astăzi în Republica Cehă. Farmecul bijuteriilor vintage de granate  rezidă în frumusețea pietrelor sale mici.

Ce este Granatul?

Granatul, piatră semiprețioasă, face concurență rubinului, o altă piatră prețioasă, datorită străluciri și formei sale deosebite. Granatul este un mineral din grupa silicaților, cu o duritate de 6 – 7 pe scara Mohs.

Denumirea de granat este folosită pentru a denumi de fapt un grup întreg de minerale de peste 10 pietre diferite, cu o structură asemănătoare. Granatul este numele grupului silicaților: almandin, pirop, rodolit, spessartin, grossular, sadradit, uvarovit și granatul albstru. Toate aceste granate împart structura cristalină cubică similară și compoziția chimică. Granatul de calitate se întâlnește în multe țări, iar cristale frumos formate sunt granatele de peste 5000 de ani!

În vechime, granatul alaturi de spinel și rubin, toate de culoare roșie, erau cunoscute cu denumirea de carboniculus, adică ”cărbune arzător”, și aveau aceeași valoare. În timp spinelul s-a depreciat, iar granatul și-a păstrat valoarea alături de rubin.

6 Motive să porți bijuterii de granat

Putere de transformare

Despre puterea miraculoasă a granatului de a aduce transfomarea s-au scris multe cărți. Thelma Isaacs scrie că ”granatele folosite pentru vindecare erau deobicei almandinul și piropul, minerale transparente de un roșu purpuriu”.

Întărește forța feminină

Se crede că piatra granat vindecă melancolia și acționează ca un stimulant al inimii. Granatul a preluat numele granatelor, adică al rodiei, un simbol binecunoscut în vechime al uterului, dătător de viață. Din cauza acestei legături vechi cu forța feminină, se credea că doar femeile ar trebui să poarte granate.

Alungă spiritele rele

În vechime se credea chiar că această piatră alungă spiritele rele, în special spiritele nopții, denumite demoni sau fantome. Astăzi am putea interpreta această proprietare ca abilitatea de a alunga coșmarurile și gândurile negre.

Reunește prieteni și iubiți despărțiți

Granatul este, de asemenea, un vechi simbol al prieteniei. În trecut, granatele erau schimbate între prieteni sau iubiți care se despărțeau pentru o perioadă de timp pentru a simboliza afecțiunea lor și pentru a se asigura că se vor întâlni din nou.

Atrage magnetic oameni

Granatul este considerat a fi extrem de benefic în domeniul afacerilor. Piatra de granat atrage magnetic oamenii spre purtător, ajutându-i astfel atât la afaceri, cât în relațiile personale. Este deosebit de benefic persoanelor a căror afacere presupune contactul cu oamenii.

Noi începuturi

Piatra este o alegere ideală pentru persoanele care demarează cu curaj proiecte și afaceri noi sau intră în noi domenii sau se mută într-un oraș nou. În plus, granatul ne dă o mare putere de concentrare. Orice fel de criză se transformă în provocare sub influența granatului.

cercei de granat

Cercei din aur de 18k cu granate si diamante naturale | Click imagine

Concluzie

În concluzie, de ce să purtăm bijuterii cu granate? Fie că alegeți să vă arătați afecțiunea față de o persoană dragă de care vă despărțiți pentru o perioadă de timp, în speranța ca piatră să îi întărească afecțiunea și statornicia, fie că doriți să atrageți magnetic oameni noi pentru businesul vostru în care aveți de-a-face zilnic cu mulți oameni, sau pășiți într-un domeniu nou și doriți ca problemele inerente să vă pară provocări și oportunități mai degrabă decât obstacole de netrecut, alegeți granatul care să vă inspire, aveți o paletă largă de culori.

Granatul are o forță benefică de transformare, ne alungă gândurile negre, ne întărește afecțiunea și pasiunea, atrage magnetic oameni și ne ajută ca noile începuturi să fie de bun augur.

Începeți explorarea granatelor cu o vizită în buticul nostru LeAdor.

Sursă imagine principală: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *