În general, nouă oamenilor ne este frică de întuneric și de misterul pe care îl ascunde. Cu toate acestea, semnificația spirituală a negrului și simbolismul său nu sunt întotdeauna rele. Dacă ne uităm în natură, în întuneric s-au născut unele dintre cele mai rafinate cristale și pietre semiprețioase, toate având calități unice. Un exemplu este turmalina neagră. Cunoscută pentru nuanța sa intensă și profundă, dar și pentru proprietățile sale de a protejează de energiile negative.  Da, știm, aspectul său nu este prea prietenos și cu siguranță nu este prima alegere a colecționarilor de bijuterii, mai ales dacă facem o comparație cu onixul negru, opalul negru sau chiar jaspul negru. Totuși, niciun lucru nu este atât de simplu precum pare la prima vedere, așa că hai să descoperim mai multe despre turmalina neagră proprietăți, istoria acesteia dar și despre numeroasele moduri în care îți poate îmbogăți viața din punct de vedere energetic și spiritual.

Ce este turmalina neagră?

turmalina neagra proprietati bruta

Turmalina neagră brută, cunoscută sub denumirea științifică de schorl este o subspecie a acestui cristal de silicat, numită așa datorită nuanței intense de cărbune. Există o multitudine de alte variații ale acestui mineral pe care te invităm să le descoperi în acest articol, însă în continuare vom vorbi doar despre turmalina neagră proprietăți.   

Această piatră semiprețioasă captivantă provine din adâncurile pământului, unde s-a format în condiții de căldură și presiune intense. Seamănă cu o verișoara aceea liberă și sălbatică într-un mod romantic, diferită de alte pietre negre adesea elegante. Suprafața sa poate părea respingătoare la atingere, având o structură neuniformă, plină de crestături și șanțuri. Arată de parcă cineva a desprins pur și simplu o bucată dintr-un vulcan. Dar tocmai aspectul său unicat îi dă tot farmecul. Așadar, este o minune naturală, cu un aspect intrigant. 

Deși este răspândită pe toate continentele, principalele puncte de extracție de turmalină neagră din lume se găsesc în junglele luxuriante Brazilia și munții accidentați din Pakistan până la terenurile diversificate din Africa și în zonele de coastă ale Statelor Unite. 

Caracteristici fascinante despre turmalina neagră

 • Turmalina neagră brută este cunoscută pentru durabilitatea sa datorată structurii cristaline solide. Are un grad de duritate de 7-7,5 pe scara Mohs.
 • Cristalul de turmalină neagră are o natură piezoelectrică. Asta înseamnă că, atunci când este supusă la presiune sau căldură, generează o sarcină electrică. Acest atribut face ca turmalina neagră să fie o componentă valoroasă în diverse dispozitive electronice;
 • Tot această caracteristică ajută la armonizare energiilor care gravitează în câmpul electromagnetic al organismului;
 • Se formează de obicei în cristale alungite sub formă de coloane. De aceea are forma unei prisme sau a unui vârf muntos. Această formare naturală contribuie la aspectul fascinant al pietrei și face ca fiecare piesă de turmalină neagră să fie deosebit de atrăgătoare;
 • Expusă într-o anumită lumină, roca poate căpăta reflexii gri sau irizații albăstrui. 
 • Este o piatră ce a fost venerată și folosită de civilizațiile antice timp de secole pentru că se credea că ține la distanță energia rea. Se crede că aceasta creează un scut în jurul unei persoane sau al unui spațiu;
 • Prima bucată de turmalină neagră atestată istoric a fost găsită în anul 1400, în inima Saxoniei, teritoriul de astăzi al Germaniei și a fost denumită „visul negru” sau „piatra întunecată ca noaptea”.
turmalina neagra proprietati

Sursă imagine: contempocrystals.com

Turmalină neagră preț

Turmalina este o piatră semiprețioasă destul de ieftină. Prețul acesteia variază de obicei între 3 și 6 dolari per carat. Însă cristalele cu adevărat spectaculoase pot ajunge chiar și la 15 sau 20 dolari per carat, deși mai rar.  

Turmalina neagră proprietăți și beneficii

Turmalina neagră este o piatră extrem de puternică pentru cei care doresc să poarte o „mantie” constantă de protecție și este renumită pentru proprietățile sale curative remarcabile. 

 • Turmalina neagră are capacitatea fizică unică printre minerale de a absorbi radiațiile electromagnetice și de a le neutraliza. Astfel, este un cristal ideal pentru cei care lucrează foarte mult cu tehnologia sau care trăiesc în zone cu niveluri ridicate de radiații.
 • Acest cristal negru este adesea folosit pentru a purifica și armoniza mediul înconjurător;
 • Se crede că acest cristal transformă negativitatea în energie pozitivă, oferind un sentiment de putere și forță;
 • Deși mereu vorbim despre turmalina neagră proprietăți fizice, aceasta are și o serie de trăsături spirituale. Se spune că este profund conectată la chakra rădăcinii, ajutându-te să-ți descoperi locul tău pe acest pământ pentru a îmbrățișa ceea ce ești sau pentru a porni pe propriul tău drum spre vindecare spirituală; 
 • Este adesea folosită ca piatră de împământare, ajutând la stabilizarea și echilibrarea câmpului energetic al corpului.
 • În practicile holistice de vindecare, turmalina neagră reduce stresul, anxietatea și disconfortul fizic deoarece ajută la eliberarea tensiunii.
 • Din punct de vedere emoțional, se crede că turmalina neagră absoarbe și transmută energia negativă, ceea ce o face un cristal excelent pentru persoanele foarte sensibile sau predispuse să absoarbă emoțiile și energiile altora.
 • De asemenea, se spune că acest cristal are o influență pozitivă asupra sistemului imunitar, crescând nivelul de vitalitate generală.
 • Ca piatră semiprețioasă în bijuterii, turmalina neagră este apreciată pentru aspectul său estetic dur și întunecat;

Turmalină neagră zodii

Energia acestei pietre rezonează foarte bine cu trăsăturile de caracter ale zodiilor Berbec, Leu, Balanță, Capricorn, Săgetător și Scorpion. 

Modalități de utilizare 

Turmalina neagră are aplicații versatile și poate fi folosită în diverse moduri:

 • Poate fi purtată ca bijuterie: brățară cu turmalină neagră, pandantiv cu turmalină neagră, cercei turmalină neagră și, ceva mai rar, inel turmalină neagră.  Asta permite un contact constant cu energia cristalului;
 • Poate fi depozitată ca piatră simplă într-un buzunar sau în poșetă, având rol de talisman protector;
 • Un cristal turmalină neagră poate fi plasat pe un raft în casă sau la birou pentru a curăța câmpul electromagnetic;
 • Pe tărâmul spiritualității, acest cristal este incorporat în practicile lor de meditație sau de vindecare energetică pur și simplu prin atingere. Totodată, energia acestei pietre le permite practicanților să stabilească o legătură mai puternică cu propriul corp fizic astfel încât să rămână ancorați în momentul prezent în timp ce-și explorează latura spirituală.

Nu uita că pentru a te bucura de tot ce are de oferit acest cristal, turmalina neagră se purifică din când în când. Cum faci asta? Simplu! Curățarea acestei pietre semiprețioase negre într-o apă curgătoare o purifică în mod natural de energiile negative, iar expunerea la lumina soarelui îi întinerește energia. Apoi, încălzește piatra folosind căldura corpului pentru a-i activa puterea interioară sau folosește un bețișor de salvie cu care faci mișcări circulare în jurul pietrei.

Alte pietre semiprețioase negre ca alternative pentru turmalina neagră

Dacă îți plac pietrele negre pentru aspectul lor misterios, însă structura turmalinei nu este prea pe gusturile tale, poți încerca alte alternative prietenoase pentru buget precum:

 • Onix negru – are o suprafață netedă o strălucire parcă dintr-un alt univers; 
 • Opal negru – nu are o nuanță la fel de întunecată precum turmalina, ci conține urme de albastru închis, gri închis și verde închis;
 • Jasp negru – fiind o variație a jaspului preponderent roșu, acesta se găsește rareori într-o formă de negru pur, având diferite linii, puncte sau firicele de altă culoare;
 • Spinel negru – este ușor de recunoscut după culoarea neagră distinctă, asemănătoare cu cerul nopții; 
 • Safir negru – este cel mai puțin valoros tip de safir și, spre deosebire de turmalină, are o culoare mai discretă și este aproape transparent;
 • Diamant negru – spre deosebire de diamantul clasic, transparent, acesta are o concentrație foarte mare de incluziuni ce apar ca pete întunecate, însă, deși rar, uneori perele negre cuprind complet piatra. Cu toate acestea, îți păstrează proprietățile luminoase, spre deosebire de turmalina neagră proprietăți. 

Gânduri de final

Turmalina neagră este un cristal puternic, cunoscut pentru gama sa vastă de proprietăți care se extind pe tărâmul emoțional, fizic și spiritual. Asemănătoare și totuși atât de diferită de alte pietre semiprețioase negre, aceasta funcționează ca o mantie protectoare și oferă o senzație de împământare. Astfel dacă vorbim de turmalina neagră efecte, această piatră este o alegere populară pentru cei care caută echilibru și stabilitate în viața lor.

Dincolo de turmalina neagră proprietăți vindecătoare și metafizice, acest cristal chiar are un aspect ezoteric interesant. Nu degeaba i s-a spus visul negru în trecut.

Sursă imagine reprezentativă: theholistichamper.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *