Rochiile bej au un mare avantaj – având o culoare atât de simplă și de cuminte în aparență, sunt foarte ușor de asortat cu orice. Alegerea unei bijuterii pentru rochie bej este foarte simplă. Bijuteriile pot fi de orice fel, de orice, culoare, în funcție, desigur, de materialul rochiei și ocazie. Rochiile bej sunt, poate, pe locul 2 ca versatilitate după deja îndrăgitele rochițe negre, pe care Coco Chanel le-a făcut celebre. Dă o căutare pe google și o să vezi că, pe covorul roșu, la ocazii solemne și foarte sofisticate, rochiile bej sunt printre cele mai purtate de actrițe, cântărețe și vedete.

Cum alegem corect bijuterii pentru rochie bej?

Acum, că am stabilit importanța rochiei bej în garderoba unei femei, hai să vedem ce fel de bijuterii sunt potrivite pentru acestea. O fi bejul o culoare simplă, dar e important să știi cu ce bijuterii să o asortezi

Nude – și tu, și rochița

Rochiile bej sau, cum li se mai spune ca să sune fancy, rochiile nude, creează de cele mai multe ori iluzia de… nude, desigur. Cu cât mai scurtă rochia și mai apropiată de culoarea pielii tale, cu atât mai mult s-ar putea să-i pui pe jar pe cei care te privesc. În cazul acestui tip re rochii, cu puțin material, care lasă muuuultă piele la vedere, bijuteriile sunt accesorii indispensabile, menite să scoată în evidență ce ai tu mai frumos de arătat.

Pentru genul acesta de rochițe recomand bijuteriile din argint, din aur alb, galben sau roz, cu cristale sau diamante. Niște coliere lungi, care coboară cât mai adânc în decolteu, cercei lungi, sclipitor, care răspândesc în jur raze de lumină, inele, brățări. Ideea e să completezi cu bijuterii fine, ele în sine destul de discrete, dar a căror sclipiri și al căror joc de lumini nu poate lăsa indiferentă nicio pereche de ochi ce te admiră.

Bej dar mulat, lung, și decolteu mare

Genul acesta de rochii, bej, mulate, lungi și cu decolteu mare, se accesorizează mai ales cu coliere și cercei. Fiind vorba de o rochie strâmtă și lungă, care-ți accentuează deja talia, fundul și coapsele, dar care nu-ți pune prea mult în valoare trăsăturile…. feței, problema se poate rezolva în doi timpi și trei mișcări dacă ai la îndemână bijuterii pentru rochie bej potrivite. Și dacă nu le ai, nu-i nimic, ai de unde alege!

Bijuterii pentru rochie bej

Dacă vrei să porți un ruj puternic, eventual roșu, la rochia ta mulată și bej, ai deja un centru de interes suficient de mare în zona feței pentru ca bijuteriile pe care le alegi să fie mai discrete, mai cuminți. Pledez pentru moderație. Nu uita, nimic nu te poate opri să fii sorcovă, depinde de gust. Însă, după cum știi deja, less is more. Când vrei să fii privită, admirată, complimentă, e bine să nu duci prea mult în eroare privitorul, nu-l zăpăci! Oferă-i ceva concret, nu prea greu de înțeles și de admirat. Prea multe elemente într-o ținută tind să  ducă în eroare și creează efectul sorcovă.

Deci, rochie mulată bej + ruj roșu = cercei lungi (de care vrei tu, cu sau fără pietre prețioase, din aur sau din argint, peu importe) și atât! Dacă vrei să-ți pui, mai degrabă, un mega colier care atrage atenția asupra decolteului, n-are sens să-ți pui cercei candelabru care să atragă privirile mai degrabă în zona aceea. Dacă vrei coroniță de prințesă, ok. Dar cercei discreți, please.

Până la urmă, totul se rezumă la moderație. Uită-te atent în oglindă, pune-ți, pe rând, acele bijuterii pentru rochie bej la care te-ai gândit. Pune-le, apoi, pe toate o dată și o să observi diferența! Acest exercițiu e foarte util când nu te poți hotărî ce să alegi. Nu uita, vrem să te vedem pe tine și nu să-ți admirăm bogăția colecției de bijuterii.

Rochie bej cu talia marcată, însă evazată și cu un decolteu obișnuit

În cazul acesta, având un croi clasic, al anilor 50, recomand o coafură tot inspirată din anii 50 și un machiaj moderat. Dacă îți pui o eșarfă în păr sau o bentiță colorată, rămâne puțin loc de manevră pentru bijuterii. Poate ar merge niște cercei cu diamante (sau cristale simple, na, asta e…). O rochie destul de bogată ca croială și stil are nevoie de niște accente puse cu bijuterii – puține, dar esențiale.

Discret nu înseamnă sărac, înseamnă bun gust.  Așa că pentru rochia bej cu talia marcată, evazată și cu un decolteu obișnuit, alege cercei mici, dar de efect, din aur, cu perlă, cu pietre prețioase albastre, verzi sau roz, cercei din coral etc. Rochia bej acceptă și cerceii mai mari, mai lungi sau mai colorați, nu ezita!

 Bijuterii pentru rochie bej

Bijuterii pentru rochie bej tip office

La serviciu nu prea poți să-ți lași creativitatea să zburde pe cât de mult, poate, ți-ai dori în materie de accesorizare și fashion. Asta nu înseamnă, însă, ca micuța rochie bej office rămâne văduvită de atenție și de bijuterii. Până la genunchi, cu un croi drept, poate cu pliuri în talie și un decolteu decent, rochița bej de luat la serviciu, mai ales dacă e luna mai sau nu s-a făcut încă septembrie, se potrivește foarte bine cu ceasurile pe care le ai, aurii sau argintii.

Dacă ai verighetă, la ea se potrivește oricum orice ai în garderobă. Poți să asortezi la rochia bej office bijuterii aurii sau argintii, în primul rând. Dar ți-ai luat o rochie bej și destul de strâmtă pentru că vrei să-ți arăți corpul, așa că mai bine te limitezi la inelele de argint sau din aur, la cerceii mai lungi sau mai scurți, dar destul de discreți, la lanțurile din aur sau argint care nu fac altceva decât să atragă atenția asupra rotunjimilor tale și nu asupra lor înșile.

Rochia bej e o invitație indirectă pentru ceilalți să se uite mai atent la ce corp minunat ai tu. Nu prea am văzut siluete mai plinuțe încadrate de rochii bej și asta pentru că bejul nu avantajează nicio siluetă care are vreo urmă de kilograme în plus. Femeile care-și permit să poarte rochii bej au, de obicei, siluete ireproșabile și atunci, publicul, impresionat deja de formele voluptoase pe care i-a fost dat să le observe, va fi receptiv la bijuterii doar dacă acestea sunt supradimensionate, neobișnuite sau foarte colorate.

Alte secrete despre rochiile bej și bijuteriile pe care le asortăm

Rochiile bej din bumbac, in sau alte materiale naturale merg bine cu bijuterii colorate, cu broșe vintage, cu curele-bijuterii – curele cu catarame bătute în turcoaze și smaralde, de exemplu, sau curele din piele și cataramă din argint.

Bijuterii pentru rochie bej

Bref, nude is all you need! O rochie nude îți va scoate în evidență totul! De la talie și decolteu până la nuanța pielii și machiaj. În aparență o culoare simplă și nevinovată, bejul rochiilor de cocktail, de seară sau de birou ascunde după aparențe femei sigure pe ele, care se simt bine în pielea lor și cărora nu le este teamă să se arate lumii așa cum sunt ele, fără artificii de culoare care să camufleze, să ascundă, să păcălească.

Așadar, aceste bijuterii pentru rochie bej au menirea să potențeze această forță interioară a femeii curajoase, să complimenteze prin eleganță, discreție, prin sclipirea lor bine gândită de designeri ținute care să te arate așa cum ești tu.

1 thoughts on “Bijuterii pentru rochie bej: Nude – și tu și rochița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *