O tu, micuță rochie neagră, care din anii 20 ai secolului trecut ești piesa principală din garderoba oricărei femei. Ce piesă sublimă, ce haină versatilă, pe care o poți îmbrăca oricând, oriunde și în orice fel. Atât de simplă și totuși, de un efect incomensurabil, micuța rochie neagră este una din piesele de rezistență a marilor creatori de modă, cum ar fi Dior sau Givenchy. Aceasta a inspirat și parfumieri – dacă nu-l știți déjà, încercați minunatul parfum La petite robe noire de la Guerlan. Dar cum alegem bijuterii pentru rochie neagra?

Mica rochie neagră, the little black dres (LBD) a devenit o piesă universală, o piesă esențială, care nu doar că a supraviețuit atât sezonului în care a fost creată, cât și creatoarei sale, Coco Chanel, ci s-a impus ca piesă statement, atemporală și orice femeie care e pasionată de modă știe că nu-i poate lipsi din colecție o asemenea rochie.

Coco Chanel, o creatoare de modă care a revoluționat nu doar lumea modei, ci și liberalizarea moravurilor într-o perioadă în care femeile nu aveau încă atât de multe drepturi cum au astăzi, a avut curajul să scuture rochia neagră de semnificația ei asociată cu durerea, cu tristețea, cu moartea. Chanel a făcut dintr-un simbol al doliului și al morții o piesă de îmbrăcăminte ce poate fi purtată zi de zi, la petreceri, la ocazii solemne și nu numai. Chanel a transformat un simbol al morții într-un simbol al sexualității și al erotismului. Negrul a devenit, dintr-un simbol sumbru, un simbol al eleganței supreme, iar rochia neagră, accesibilă și femeilor fără averi fabuloase, salvează generații peste generații de femei care nu știu cu ce să se îmbrace la ocazii dintre cele mai diverse.

Ce bijuterii pentru rochie neagra să alegem?

Principalul avantaj al rochiei negre este versatilitatea. Aceeași rochie neagră accesorizată diferit, devine o rochie nouă de fiecare dată când îți dorești asta. De ce ai nevoie ca să oferi un aer proaspăt unei rochii negre, pe care ai purtat-o de nenumărate ori deja? Nimic mai simplu și mai accesibil. Primul truc este să-i schimbi accesoriile.

bijuterii pentru rochie neagra

Când vine vorba despre rochiile negre, avem din ce alege. orice femeie celebră a purtat măcar o dată în viață o micuță rochie neagră, iar unele dintre acestea au devenit celebre anume pentru asemenea ipostaze. Haideți să vedem ce fel de bijuterii pentru rochie neagra au asortat celebritățile și care le-au adus faima.

Audrey Hepburn, Breakfast at Tiffany’s (1961)

Portretul cel mai cunoscut al lui Audrey Hepburn este din filmul Breakfast at Tiffany’s, în care actrița poartă o superbă creație inspirată de Givenchy. De ce doar inspirată? Fiindcă pornind de la modelul inițial, considerat de producătorii filmului prea îndrăzneț pentru că dezgolea ”prea mult” picioarele, au fost creată varianta finală a rochiei. Nu am ales întâmplător să încep exemplificarea accesorizării rochiilor negre cu rochia lui Hepburn. Rochia neagră Givenchy, purtată de Audrey Hepburn în filmul de artă Breakfast at Tiffany’s este considerat a fi cel mai iconic obiect de îmbrăcăminte al secolului al XXa și chiar cea mai celebră rochiță neagră a tututror timpurilor, în ciuda faptului că nu este creată de Chanel.

bijuterii pentru rochie neagra

După cum puteți observa, rochia lungă, strâmtă, cu talie de viespe și fără mâneci, este pusă în evidență de un superb colier de perle, a cărui design a fost făcut de către Roger Scemama, un bijutier francez ce clabora cu Givenchy. Actrița mai poartă o mică diademă în păr, precum și niște cercei mici, discreți.

Morala : perlele sunt întotdeauna o bună alegere pentru a accesoriza o rochie neagră. Contrastul elegant dintre albul nobil al perlelor și negrul materialului creează o ținută perfectă pentru ceremonii de toate felurile. Mai multe detalii despre bijuterii cu perle găsiți în articolul: ”Bijuterii cu perle, întotdeauna potrivite!”

Grace Kelly, Rear Window (1954)

Cu un alt tip de rochie, și ținuta lui Grace Kelly este completată discret și elegant de perle, un singur șirag de data aceasta. Spre deosebire de Hepburn, Kelly poartă 3 piese din perle, cercei, colier și brățară. Colierul său este unul scurt, la baza gâtului, iar cerceii sunt din perle de mărime medie, având aceeași mărime ca perlele din colier și din brățară.

Marilyn Monroe, The asphalt jungle (1950)

bijuterii pentru rochie neagra - Monro

Rochie neagră, decolteu generos și buze date cu ruj, la care se afaugă un colier cu diamante. Ce-ți poți dori mai mult de la viață? O rochie neagră și elegantă, care epatează déjà prin croială și material, nu are nevoie de bijuterii multe, ci de o piesă centrală, care să-i completeze armonios stilul.

Reese Witherspoon, Legally Blone (2001)

Rochie neagră, broșă colorată. Mai aproape de vremurile noastre, exemplul acesta arată cum o rochie neagră poate căpăta un suflu noi și cu ajutorul unei broșe. Atenție, însă, la calitatea acesteia! Nu vrei să-ți strici mândrețe de rochie cu acul unei broșe. înainte să-ți fixezi la piept o broșă, asigură-te că materialul rochiei tale este suficient de ferm cât să o susțină și să revină la forma inițială odată ce acul este scos.

Salt de pe micul ecran în viața reală

Cum, în viața reală, unde nu mergi în fiecare seară pe covorul roșu, ai nevoie și de altceva decât diamante și perle pentru rochiile negre, hai să vedem ce putem face ca să scoatem în evidență o rochie neagră atunci când mergem la petreceri, la serviciu sau chiar în vacanță. Când vine vorba de micuța rochie neagră, micile detalii fac, cu adevărat, mari diferențe. Atât de mari, că nu va observa nimeni că porți aceeași rochie iar și iar.

bijuterii pentru rochie neagra

Pentru un look lejer, de vară, poți opta oricând pentru cerceii supradimensionați, din pene de exemplu, sau din materiale colorate. Pentru un efect wow, poți să-ți pui mărgele roșii din lemn sau mărgele de sticlă cu multe șiraguri și cu multe culori.

Rochia cu decolteu te predispune la coliere și mărgele. Femeilor înalte le stă cel mai bine cu coliere lungi. Pe femeile cu gâtul mai degrabă scurt le-aș sfătui să nu pună accent pe coliere proeminente sau prea mari. Cel mai bine le-ar sta cu lănțișoare discrete, în V.

Rochiile închise în partea de sus au nevoie de o pereche superbă de cercei pentru a le scoate în evidență. Cerceii lungi, care atârnă, de exemplu, ar fi o idee bună.

Nu-ți fie teamă să experimentezi cu accesoriile și bijuteriile pentru păr! Ace de păr vintage, flori, coronițe, clame, un os ca în familia Flinstone. De ce nu?

Rochiile negre merg bine cu accesorii în culori neon, culorile care țipă ROCK, PARTY, VARĂ, TINEREȚE.

bijuterii pentru rochie neagra

Varianta cea mai folosită de dive pentru a-și accesoriza rochiile negre este cu bijuterii metalice. E safe, mergi la sigur, efectul e garantat.

My top all time favorite este combinația negru – colar. Atenție, nu negru-roșu, ci negru coral. Iar aici poți alege dintr-un million de feluri de bijuterii pentru rochie neagra. Ai un șirag de mărgele de coral? perfect, scoate-l din dulap și fă-ți curaj să-l porți. O să pari proaspă coborâtă de pe podium.

Moda trece, rochia neagră rămâne. Indiferent de ce e la modă sezonul asta, poți să-ți aduci rochia neagră preferată înapoi în prim plan cu bijuteriile pe care le ai la îndemână. Îndrăznește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *