Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Aventurin – un talisman norocos cu proprietăți unice

aventurin

Atunci când îţi alegi o bijuterie, te gândeşti la ocazia specială unde o vei purta, la tipul de rochie cu care vrei să o asortezi, sau la trăsăturile fizice pe care vrei să le pui în valoare. Dar ştiai că majoritatea pietrelor preţioase sunt de fapt, cristale ale căror energii sunt benefice pentru minte, trup şi suflet Descoperă în acest articol proprietățile, benefiicile, recomandarile zodiacale, precum și multe alte detalii despre această piatră semiprețioasă – Aventurin

De ce este aventurinul atât de special?

aventurin
Sursă imagine: newmoonbeginnings.com

Rodul unei “aventuri”, după cum îi spune şi numele, acest cristal verde este considerat piatra mistică a prosperității şi a protecţiei.
Se pare că această piatră semipreţioasă este un adevărat talisman norocos, iar energia sa are o conexiune specială cu spiritele libere ale naturii. Aşadar, dacă de-a lungul timpului ai simţit că eşti altfel, că te simţi bine în natură şi ai un spirit mai liber, probabil că aventurinul este piatra ta.

Aventurinul este un mineral din familia cuarţului, alcătuit din diferite tipuri de minerale, predominant fiind dioxidul de siliciu. Acesta are ca element distinctiv incluziuni de pirită sau de crom. Aceste particule sub formă de mici cristale reflectă lumina şi îi dau un efect strălucitor, foarte preţios. Poate căpăta chiar irizaţii de argint. Unele roci sunt mai consistente în astfel de inserţii de hematit, goetit, cristale de mică sau de lepidolit şi de aceea au nuanţe variate.

Caracteristici ale cristalului verde de aventurin

Culoare

Culoarea caracteristică a pietrei de aventurin este verdele, care poate avea diferite nuanţe mai închise sau mai deschise. Pe lângă asta, în funcţie de elementele pe care le mai conţine mineralul, roca poate să capete diferite nuanţe de albastru, roşu, galben, purpuriu sa gri argintat.

Este important de știut că culoarea aventurinului are propriile trăsături:

  • Aventurinul albastru are o energie specială, ce ajută în problemele care ţin de sănătatea mentală;
  • Aventurinul verde ajută la echilibrarea şi calmarea emoţională;
  • Aventurinul roșu este cunoscut pentru că stimulează creativitatea și senzualitatea;
  • Aventurinul galben atrage prosperitatea şi sporeşte creativitate.

culorile aventurinuluiAspectul

Pentru că au o structură asemănătoare, aventurinul poate fi confundat cu amazonitul, cu jadul sau cu smaraldul. De altfel, chiar este denumit și Jad indian. Doar că, spre deosebire de acesta, are o duritate mult mai mică, de doar 6.5 – 7. Asta înseamnă că se poate zgâria sau sparge mult mai uşor.
După prelucrare şi şlefuire, minereul brut, precum Răţuşca cea urâtă, se transformă într-o frumuseţe de piatră lucioasă, perfectă pentru un lănțișor cu pandantiv sau alte podoabe.

Locul de unde se extrage cristalul aventurin

Zăcăminte importante de aventurin se găsesc în Brazilia, Chile, India, China, Nepal, Tibet, Rusia şi chiar şi pe teritoriul Europei.

Aventurinul în istorie

Legenda spune că undeva în Italia secolului 17, un grup de sticlari veneţieni distraşi au aruncat accidental reziduurile de pilituri de cupru în cuva în care au pregătit materialul din care prelucrau sticla. Greşeala s-a dovedit a fi, de fapt, o întâmplare fericită deoarece, odată ce materialul s-a cristalizat, a rezultat un tip diferit de sticlă, cu un luciu aparte, preţios. Numai bun de confecţionat podoabe pentru doamnele elegante ale societăţii. Accidentul a devenit cunoscut drept „all’avventura”, adică „întâmplător”, iar acest cristal a fost denumit aventurin.

În engleză, piatra de aventurin mai este denumită şi Goldstone, adică piatra de aur sau piatra aurită. Desigur, acest mineral se găseşte în natură, sub formă de zăcăminte, iar în atelierul meşterilor se întâmplă doar prelucrarea lui.

Dincolo de această întâmplare aproape comică, mineralul de aventurin are nişte rădăcini mai adânci în istorie. De exemplu, cu secole în urmă, tibetanii își decorau statuile cu această piatră semipreţioasă, în special în zona ochilor. Se credea că fiecare sclipire de lumină sporea puterile vizionare ale statuii.

În Brazilia, până în secolul 19, aventurinul a fost numit „piatra amazoanelor”. Conform legendelor populare, zăcămintele din Brazilia au fost folosite pentru a făuri bijuteriile reginelor războinice Amazon.

Unele dovezi arheologice din Etiopia arată că această piatră semipreţioasă a fost folosită pentru a confecţiona mărgele, sau talismane folosite pentru ceremonii spirituale în urmă cu mii de ani.

Ce beneficii îţi aduce purtarea acestui cuarţ verde?

  • Aventurinul este piatra liderilor, iar energia sa îţi poate aduce curaj, noroc și forță interioară;
    Este considerată o piatră norocoasă pentru jucători;
  • Totodată, este şi o piatră blândă, care dă un sentiment de calm, echilibru și fericire sau de pace;
  • Este un cristal recomandat pentru cei care activează în domenii care ţin de creativitate şi imaginație şi care depun efort intelectual, stimulând capacităţile mentale şi talentul;
  • Se spune că energia sa pozitivă protejează împotriva energiilor negative.

Ce proprietăți vindecătoare are piatra semipreţioasă de aventurin?

  • Aplicat pe piele, cristalul de aventurin are un puternic rol curativ şi fortifică organismul;
  • Ionii mineralului de aventurin acţionează la nivelul plămânilor şi îmbunătăţeşte respiraţia;
  • Unele scrieri metafizice spun că energia lui nu acţionează doar la nivel emoţional, ci ar avea efecte benefice şi asupra sistemului circulator, echilibrând tensiunea arterială, durerile de cap și tulburări de somn.

Cum poţi folosi aventurinul?

cercei cu aventurin
Set cercei si pandant din argint cu aventurin natural

Dacă apreciezi energia cristalelor, poţi ţine în casă câteva pietre de aventurin. Este cunoscut pentru efectele sale de protecţie a grădinilor şi caselor. Tot din aventurin se mai fabrică şi diferite obiecte precum mici obiecte ornamentale, statuete, boluri, etc.

Atunci când ai o zi grea, le poţi încălzi puţin şi folosi în masaje sau în cada de baie.
Una din metodele garantate de a te bucura de energia acestui cristal, dar şi de frumuseţea lui, este să-l porţi în bijuterii.

Purtând bijuterii cu aventurin, poţi atrage norocul. Nu degeaba i se spune piatra prosperităţii. Adaugă ţinutei tale zilnice un mic lănţişor cu pandantiv din aventurin sau o pereche de cercei cu aventurin şi conectează-te cu energia acestui mic talisman.

Pentru că tot vorbim de talismane norocoase, piatra verde de aventurin poate fi purtată şi ca atare, în buzunar, în poşetă sau ca breloc. Nu se ştie când ai nevoie de un plus de noroc.

Recomandări zodiacale

Cristalul de aventurin se potriveşte din punct de vedere energetic cu zodiile Gemeni, Balanță, Berbec, și este considerat un talisman norocos pentru cei născuţi în zodia Racului. Desigur, acestea sunt recomandări bazate pe rezonanțele energetice, însă oricine poate purta această piatră verde, mai ales dacă se numără printre culorile preferate. Totodată, aventurinul este piatra celor născuți sub influența numărului 3 și se oferă la aniversările cu numărul 8.

Concluzie

Norocul şi-l face omul cu mâna lui, însă, acum că ai aflat că energia aventurinului este una blândă și benefică, atrăgând pozitivitate în viața ta, parcă e plăcut și să crezi şi în poveştile cu zâne fermecate. Asemeni tibetanilor şi vechilor etiopieni, şi tu îţi poţi purta bijuteriile preferate cu aventurin pe post de talisman, acum că ştii că pot atrage prosperitate şi protecţie în viaţa ta.

Sursă imagine reprezentativă: thecrystalcouncil.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend