Vă invităm să faceți cunoștință cu varietatea bijuteriilor cu agat, o piatră minunată, care își are tainele ei. Miraculos, misterios, capabil să fie atât de diferit, agatul, deja de sute de ani, îi inspiră pe creatorii de bijuterii. Pietrele sunt ca hainele. Pot fi minunate, sclipitoare, bine conturate, dar să nu-ți încălzească deloc privirea și ținuta. Degeaba o piatră e strălucitoare, excelent șlefuită, originală, dacă nu ți se potrivește. În căutarea pietrelor ideale, femeile  îi au aliați pe maeștrii bijutieri. O piatră minunată își are mereu tainele ei. Agatul e una dintre aceste pietre, iar alegerea unei bijuterii cu agat trebuie să fie bine gândită.

Bijuterii cu agatDiversitatea pietrei e spectaculoasă, aproximativ 150 de feluri, care se deosebesc prin culoare și compoziție chimică. Foarte multe pietre de agat nu se aseamănă deloc una cu alta, fapt care îi provoacă pe bijutieri, iar aceștia din urmă se întrec în a cerea o sumedenie de bijuterii cu agat: inele cu agat, cercei cu agat, pandantive cu agat, coliere și mărgele cu agat și lista poate continua. Pentru cei care nu se lenevesc să se documenteze, bijuteriile cu agat pot deveni adevărate talismane, capabile să îi apere de necazuri și probleme.

Agatul cu varietățile sale, o piatră semiprețioasă deosebit de frumoasă, este folosită de bijutieri pentru crearea unor piese excepționale, cum ar fi mărgele, inele, broșe, agrafe, brățări, mânere de tacâmuri, nasturi, mojare, tot felul de vase etc.

Calitățile mistice ale agatului sunt recunoscute în lumea magilor. Vechii egipteni îl considerau simbolul liniștii. Romanii considerau că agatul are capacitatea de a crește fertilitatea pământului.

Bijuterii cu agat și proprietățile lor curative

bijuterii cu agat

Sursa imagine: pixabay.com

În alegerea unei bijuterii cu agat trebuie luate in considerare toate proprietațile curative care diferă în funcție de culoare: 

  • Agatul albastru e un ajutor foarte bun pentru cei cu osteoscleroză și cu probleme ale glandei tiroide;
  • Agatul roșu și cel verde sunt indicate celor cu probleme de inimă. Acestea trebuie purtate pe piept;
  • Agatul alb e bun pentru purificarea organismului;
  • Agatul violet e bun pentru atenuarea durerilor;
  • Agatul negru este recomandat celor care suferă din cauza depresiilor și surescitării;
  • Agatul violet contibuie la normalizarea funcționării tractului digestiv.

Cum se îngrijesc bijuteriile cu agat?

Acest tip de bijuterii necesită o îngrijire specială. Agatul nu e o piatră fragilă, dar se va putea sparge ușor, dacă va cădea chiar și de la o înălțime foarte mică.

E indicat ca bijuteriile cu agat să fie păstrate izolat de alte bijuterii sau obiecte. Astfel, agatul va fi ferit de zgârieturi și-și va păstra mai bine calitățile curative. De aceea, bijuteriile cu agat se vor păstra într-un săculeț de pânză moale pentru a-l feri de zgârieturi.

Bijuteriile cu agat vor fi puse, abia după ce machiajul a fost făcut și după ce ne-am dat deja cu parfum. În caz contrar, componentele chimice ale machiajului și parfumului ar putea cauza pierderea luciului bijuteriei cu piatră de agat.

Periodic, agatul necesită curățare. Pentru asta, e bine să folosim o pânză moale și o soluție de săpun. Soluțiile chimice exagerat de active sunt strict interzise. După curățare puteți șterge bijuteria cu o cârpă de bumbac sau dintr-un material moale.

În consecință, respectând aceste indicații, proprietarii bijuteriilor cu agat le vor asigura o viața lungă. Cu atât mai mult cu cât bijuteriile sunt unele dintre cele mai importante piese care pot fi transmise ca moștenire, ca amintire de către o bunică unei nepoate, de către mamă unei fiice. Și, în general, aceste podoabe pot fi transmise, dăruite, ca talisman, unor oameni care ne sunt dragi și la care ținem în mod special.

colier cu agate

Cui i se potrivesc bijuteriile cu agat?

Ce semne zodiacale ar trebui să aibă în sertărașul cu bijuterii măcar o mică bijuterie cu agat? Taurii, care sunt renumiți pentru încăpățânarea lor, vor deveni mai răbdători și mai puțin încăpățânați, dacă poartă o bijuterie cu agat albastru. Astfel, ei vor învăța să-și controleze emoțiile, să-și găsească liniștea după exploziile de emoții trăite. Dacă, însă, vreun taur e prea lent și meditativ, bijuteria cu agat îl va ajuta să devină mai vioi și mai activ. Taurii fac parte dintre cei cărora le plac banii. În acest sens, o bijuterie cu agat negru îi va ajuta să-și construiască o carieră strălucită și să aibă noroc la bani, toate acestea contribuind la prosperitate materială și creșterea continuă a veniturilor lor.

Racii sunt și ei buni prieteni cu agatul. Bijuteriile cu agat le vor susține energia creativă și le va da încredere în forțele proprii. Cei mai mulți dintre raci sunt foarte prudenți și sperioși. Agatul îi va vindeca de diverse temeri și va face viața racilor mai liniștită și mai fericită.

Bijuteriile cu acest mineral li se potrivesc și Gemenilor. Pe aceștia îi vor tempera și îi vor ajuta să ia deciziile potrivite. Gemenii sunt foarte nestatornici, iar daca vor purta bijuterii cu agat, acestea îi vor ajuta să scape de această meteahnă. Totodată, bijuteriile cu agat îi vor ajuta pe Gemeni să atingă scopurile pe care și le-au propus și să-și canalizeze energia în direcția necesară.

Pentru celelalte zodii, bijuteriile cu agat vor avea un sens strict decorativ. Acestea nu le vor pricinui niciun rău, doar le va spori frumusețea și îi va face să se simtă bine în compania unui lucru frumos.

Oare cărei femei nu-i va plăcea un colier cu agat natural?

Bijuterii cu agatBijuteriile cu agat, piatra minunată a fericirii și binelui, vă va face colecția de bijuterii mai colorată și mai veselă. Cu atât mai mult cu cât, încă din cele mai vechi timpuri agatul e socotit a fi un talisman magic. Agatul e mineralul fericiri, el umple spațiul din jurul său cu armonie. Cel care poartă bijuterii cu agat își purifică sufletul, devine un interlocutor plăcut, câștigă stima celor din jur. Capacitățile agatului sunt de a crea în jurul celui care îl poartă o aură ce îndepărtează răul de om. Iar spălarea pietrei sub un șuvoi de apă o va curăța și purifica de toate relele adunate.

Bogăția coloristică a agatului îi va permite mereu oricărei femei să-și poată alege o culoare potrivită și îndrăgită a pietrei pentru o bijuterie unică, originală. În popor se mai spune: poartă o bijuterii cu agat și vei fi bogat. Cred că merită să încercăm veridicitatea acestor cuvinte.

Sursa imagine: pixabay.com

 

1 thoughts on “Bijuterii cu agat

  1. blank Eleni spune:

    Superbe bijuteriile! Cele cu agat sunt mai elegante, merg mai bine sa fie purtate pentru evenimente speciale (cum ar fi nunta, petrecerea de absolvire etc). Daca mergi pur si simplu intr-o seara in oras, sunt mai potrivite cele cu ac. Oricum, bijuteriile cu agat sunt mai frumoase dar mai pretentioase. Frumos articol, felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *