facebook_pixel

Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Pietre prețioase verzi. O listă selectă pentru amatori

Pietre prețioase verzi. O listă selectă pentru amatori

 

Când vine vorba despre pietrele prețioase verzi, la ce te gândești? Primul lucru care îți vine în minte la capitolul pietre prețioase verzi este smaraldul. Coliere cu smarald, cercei cu smarald, inele cu smarald în zeci și sute de modele și combinații care au sedus multe amatoare de bijuterii de-a lungul timpului. Dar lumea pietrelor prețioase verzi e foarte vastă, iar smaraldul nu e decât una dintre nenumăratele pietre scumpe verzi pe care negustorii le-au purtat încă din vechime pe corăbiile lor ca să le vândă nobililor din cele mai diverse regate de pe tot mapamondul.

Veți găsi multe pietre în nuanțe verzi dintre cele mai variate, de mărimi și structuri diferite, la prețuri de la cele mai accesibile la unele cu muuulte zerouri! Indiferent de moft, buget, dorință, dacă îți dorești o piatră prețioasă verde care să te reprezinte și să-ți poarte noroc, ai din ce alege.

Culoarea verde simbolizează creșterea, pacea și armonie. Este culoarea asociată primăverii și reprezintă fertilitatea și reînnoirea. Pietrele prețioase verzi sunt printre cele mai căutate de bijutieri. Verdele  a fost întotdeauna o culoare importantă în design-l de bijuterii  fiindcă este o culoare sofisticată care adaugă o notă de eleganță oricărei ținute. Verdele este cea mai liniștitoare culoare din spectru și ne atrage în mod natural.

Pietrele verzi au fost asociate cu regalitatea încă din cele mai vechi timpuri. Maharajahii din India aveau o slăbiciune pentru smaralde, în timp ce țarul Rusiei, Alexandru al II-lea a avut o piatră prețioasă verde, căreia i-a dat numele de  Alexandrit. Ce-i frumos nu numai lui Dumnezeu îi place, ci și oamenilor de rând, care n-au neapărat posibilitățile financiare ale nobilimii. Pietrele verzi au aprins de asemenea fantezia oamenilor simpli care, chiar dacă nu-și permit piesele pe care maharajahii și țarii le purtau în fiecare zi, au, totuși, la îndemână câteva soluții.

Deși smaralde pot fi cele mai populare pietre prețioasă verzi, există peste 100 de tipuri de pietre verzi care pot fi folosite în bijuterii. Acestea variază în nuanțe, prețuri și caracteristici, și poate fi dificil să alegeți piatra potrivită scopurilor dvs. Există pietre prețioase verzi accesibile la preț, care nu sunt cu nimic mai urâte decât smaraldul. În cele ce urmează veți găsi scurte prezentări ale celor mai frumoase pietre prețioase verzi din lume.

 

Smaraldul

Cea mai populară piatră prețioasă verde dinitre toate, smaraldul, și-a câștigat renumele încă din antichitate. Faimoasa regină egipteană Cleopatra era cunoscută pentru că a purtat smaralde. Smaralde au fost folosite chiar și în ritualuri de înmormântare, deoarece mumiile au fost găsite îngropate cu smaralde.

Smaralde sunt un membru al familiei de pietre prețioase de berili ilustrați. Când cumpărați un smarald, cel mai important factor este culoarea. La urma urmei, un smarald nu este nimic, dacă nu e verde. Cu cât culoarea este mai intensă, cu atât piatra este mai valoroasă. Cele mai multe smaralde conțin incluziuni, adesea fire asemănătoare mușchilor, poreclite „jardin” pentru cuvântul grădină din franceză. Acestea sunt foarte obișnuite și smaraldele pure sunt incredibil de rare. Smaraldele sunt pietre destul de rezistente (de la 7,5 până la 8 Mohs), dar incluziunile pot provoca slăbirea pietrei și ciobirea atunci când sunt expuse la uzură brută. Acestea sunt tratate în mod obișnuit pentru a-și spori culoarea și stabilitatea. Smaralde sunt ideale pentru toate tipurile de bijuterii, dar trebuie acordată o atenție deosebită dacă piatra de smarald este aleasă pentru un inel de logodnă.

 

Diamantele verzi

Diamantele verzi sunt extrem de rare. În timp ce cele mai multe diamante colorate își obțin culoarea de prezența de oligoelemente, diamantele verzi sunt destul de unice în acest sens. Ele își primesc colorarea de la iradierea naturală care are loc pe parcursul mii de ani. Da, radiația este periculoasă, dar diamantele verzi nu sunt radioactive și nu e nici un pericol să le purtați.

Diamantele verzi sunt foarte scumpe, dar nu la fel de scumpe ca diamantele roșii sau roz. Ele sunt găsite în nuanțe de la verde slab la verde puternic, uneori cu tonuri secundare de galben, maro sau albastru. Deoarece sunt atât de scumpe, diamantele verzi sintetice (create de om) reprezntă o opțiune mai accesibilă.

 

Amazonitul

Amazonitul își ia numele de râul Amazon din Brazilia. Această piatră verde a fost populară în America de Sud și America Centrală pre-columbiană, unde a fost folosită ca piatră prețioasă. Amazonitul are o nuanță superbă albastră-verde și se crede că are puterile de a potența rațiunea și de a aduce pacea.

Jadul

Ca una dintre cele mai cunoscute pietre prețioase verzi, jadul este o piesă aparte între bijuterii. De-a lungul veacurilor, un fluture de jad este înțeles a fi simbolul iubirii adevărate, de fapt a fost întotdeauna purtat pentru a atrage dragostea și pentru a atrage vibrații pozitive spre sine.

Peridotul

Peridot a fost numit piatră sacră în texte vechi, inclusiv în Biblie. Napoleon se spune că i-a oferit un peridotul lui Josephine, femeia pe care a iubit-o, ca pe un semn al iubirii și admirației veșnice.

Obsidian

Un obsidian verde este relativ rar, varianta cea mai frecventă găsită în natură fiind de culaore neagră. Obsidianul se găsește în special în zone în care există o activitate vulcanică. Obsidianul este folosit de mulți pentru a ajuta la blocarea negativității și a sentimentelor depresive.

 

Aventurinul

Aventurinul verde este descris ca „Piatra Oportunității” și este considerată cel mai norocoas dintre toate cristalele. Acesta aduce optimism și poftă deu viață, permițând purtătorului să aibă încredere în sine, în ceea ce destinul îi va oferi, precum și să accepte schimbarea.

Malachitul

Malachitul a fost folosit în bijuterii încă de la civilizația egipteană. Se credea că piatra ar îndepărta deochiul și de aceea se folosea adesea în amulete. Malachitul este purtat pentru a proteja purtătorul de accidente și pentru a proteja călătorii.

 

Alexandritul

Alexandritul își poartă numele după Alexandru al II-lea, țarul Rusiei. Trăsătura remarcabilă este capacitatea sa de a-și schimba culoarea. Apare verde, albastru-verzui în zi și capătă o nuanță moale de roșu, purpuriu sau roșu de zmeură în lumină incandescentă.

Safirul

Safirele verzi nu ar trebui să fie trecute cu vederea, deoarece acestea sunt extrem de radiante atunci când sunt fixate în materiale prețioase pentru a crea bijuterii, de la inele la cercei. Puteți găsi un safir de culoare verde, al cărui aspect devine hipnotizant, uimitor atunci când lumina trece prin el.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend