Topazul este piatra prețioasă perfectă. Duritatea bună, 8 pe scara lui Mohs, în combinație cu cele mai dorite culori și o relativă abundență și accesibilitate fac din topaz una dintre cele mai populare pietre prețioase. Cele mai apreciate culori ale topazului sunt galben-portocaliu auriu, numit Topaz Imperial, precum și cele roșu-rozaliu și roșu-portocaliu. Valoarea pietrei crește cu cât culorile portocaliu și roșiatic sunt mai intense. Cele mai utilizate la crearea de bijuterii cu topaz sunt pietrele de topaz albastre.

Despre piatra topaz

Topazul este o piatră prețioasă destul de comună și relativ ieftină. Se găsește în cristale impecabile, ce sunt apoi tăiate în pietre uriașe ce cântăresc mii de carate. Cele mai mari pietre prețioase pe care le putem admira vreodată sunt pietrele de topaz.

Topazul este o piatră durabilă ce nu se dizolvă în majoritatea solvenților chimici. Și deși poate fi tăiată perfect, este predispusă la spargeri dacă este lovită puternic. Topazul este de asemenea o piatră ce-și schimbă culoarea, adică este o piatră prețioasă pleocroică, intensitatea culorilor topazului poate varia în funcție de unghiul din care este privit.

piatra topaz

Sursă: worldofgemstones.rocksandco.com

Pietrele de topaz în diverse culori sunt folosite la crearea de bijuterii cu topaz: inele, cercei, coliere, pandantive și brățări. Pietrele de topaz albastre, portocalii și roz sunt cel mai adesea tăiate ca pietre prețioase. Topazul incolor a devenit tot mai popular ca înlocuitor ieftin de diamante. Pietre gigantice în sfere fațetate sunt tăiate din cristale impecabile gigantice și acestea fac obiectul unor colecții rafinate și exclusiviste.

Ce este topazul mistic?

Unele pietre de topaz sunt tratate termic, apoi acoperite cu un oxid metalic pentru a le schimba culoare sau pentru a le produce efectul iridescent, de curcubeu. Aceste tratamente sunt apoi vândute sub denumirea comercială de ”topaz mistic”. Acest topaz mistic nu e decât topaz incolor cu o acoperire care ar putea să nu fie durabilă.

Semnificația topazului

set bijuterii cu topaz

Set din aur de 14k cu topaz natural | Click imagine

Topazul este o piatră a iubirii și a norocului și este deosebit de eficientă în atingerea cu succes a obiectivelor. Se crede că ne-ar putea ajuta să atragem persoanele potrivite în viața noastră, pentru prietenie, dragoste sau afaceri, precum și la îmbunătățirea relațiilor existente, pentru că încurajează onestitatea, loialitatea și încrederea.

Bijuterii cu topaz – Indicații terapeutice

Topazul ne poate fi de folos în demascarea de minciuni sau iluzii și ne poate ajuta să ne regăsim atunci când ne rătăcim de la calea dreaptă. Puterea topazului crește de la lună nouă la lună plină și se crede că ar fi cel mai abil în detectarea fraudelor amoroase sau bănești. Topazul Pur (transparent) este cel mai aliniat mineral cu Luna, îl puteți purta pentru a citi în el imagini sau simboluri semnificative pentru voi la lună plină. Purtați bijuterii din topaz albastru când aveți nevoie de oameni pentru a dezvălui secrete sau pentru a dispersa zvonuri, bârfe și minciuni.

inel cu topaz

Inel din aur alb de 18k cu topaz verde si diamante naturale | Click imagine

Utilizați energia topazului pentru a șterge oboseala sau pentru a vă elibera de emoții dificile. Este minunat pentru a vă ridica starea de spirit și pentru a vă simți bine în legătură cu propria persoană. De asemenea topazul ne poate da un impuls pentru a ne acorda gândurile cu acțiunile. Topazul galben este o piatră bună împotriva depresiei, iar plasarea unui topaz galben în zona plexului solar ne poate da un sentiment intens de bunăstare. Topazul albastru ne ajută la controlul furiei și aduce emoții ascunse la sprafață, astfel încât să le putem examina cu atenție și elibera.

Topazul mai este numită și piatra gurmanzilor, cunoscută pentru abilitatea de a modela sensibilitatea la gust și de a stimula gusturile. Degustatorii de vinuri înainte de o sesiune de degustare folosesc pietrele de topaz pentru o mai bună apreciere a lichorilor, precum și la digestie.

cercei cu topaz

Cercei din argint cu topaz natural | Click imagine

Plasat în zona Chakrei celui de-al Treilea Ochi (adică între sprâncene), topazul albstru ne poate ajuta să articulăm în mod conștient și clar gândurile și sentimentele pe care vrem să le comunicăm. Topazul albastru este o piatră pacificatoare, calmează emoțiile și este ideală pentru meditație și conectarea cu ființele eterice. Este ca o lupă naturală care ne amplifică abilitățile psihice asistându-i pe cei care caută să se conecteze cu înțelepciunea lor interioară, precum și pe cei care oferă ghidare spirituală altor persoane.

Concluzie

Topazul este o piatră prețioasă cu multiple proprietăți, atât fizice, cât și metafizice, spirituale. Este relativ ieftină și poate chiar simula cu succes diamantele. Cele mai mari pietre prețioase pe care le putem admira sunt pietre de topaz, având mii de karate, ceea ce o face o piatră cu totul specială. Topazul ne mai oferă ghidare spirituală și ne ajută să detectăm minciunoși și iluzii.

Descoperiți comori ascunse de bijuterii cu topaz în buticul nostru LeADOR.

Sursă imagine reprezentativă: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *