Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Bijuterii pentru medici, adică pentru super-eroi!

bijuterii pentru medici

De cele mai multe ori, ne raportăm la doctori ca la niște super eroi în care ne punem speranța să ne salveze, atunci când organismul nostru se confurntă cu provocări care-l pun la încercări dintre cele mai difcile. Respectiv, nu ne gândim prea des la latura umană a medicilor, la micile bucurii care le mențin și lor tonusul. Unii dintre noi avem în cercurile de oameni apropiați, poate chiar în familie, medici și știm că, așa super eroi cum sunt, cu nopțile nedormite, cu gărzile pe care le fac, cu responsabilitatea uriașă pe care o au pentru a salva vieți, și medicilor le plac bijuteriile. Ce bijuterii pentru medici să alegi?

Ce bijuterii se potrivesc medicilor?

Medicii, prin natura meseriei lor, sunt mereu pe fugă. N-au timp să se odihnească, n-au timp să mănânce, n-au timp să iasă la cafele. Un medic este mereu gata de acțiune, pentru el (sau pentru ea), totul trebuie să fie comod, la îndemână, astfel încât să nu piardă secunde prețioase care pot face de multe ori diferența între viața și moarte. De aceea, dacă vă gândiți să oferiți cadou unor medici sau unui medic deosebit din viața voastră bijuterii, în primul rând trebuie luat în considerare aspectul practic.

Așadar, bijuteriile pentru medici ar trebui să fie, de regulă, compacte. Gândiți-vă la dimensiuni : alegeți bijuterii care nu sunt grele și care nu îi vor încurca în mișcări. Nu toți medicii sunt chirurgi – ricum, în sala de operație, nu o să intre cu bijuterii orice ar fi. Dar, chiar dacă e vorba de camera de gardă a unui spital de urgențe, de un doctor de familie care vede și câte o sută de pacienți pe zi sau un oftalmolog, bijuteriile, micile talismane care au adesea valoare sentimentală, nu trebuie să-l/să o incomodeze în niciun moment/aspect al muncii sale.

Așadar, atenție la dimensiuni, dar și la eventualul zgomot pe care bijuteriile îl pot face atunci când sunt purtate. Să luăm exemplul brățărilor de tip charm, cu multe elemente care, deși sunt dinamice și încântătoare, fac faorte mult zgomot la cea mai mică mișcare.

Din ce materiale să alegi bijuterii pentru medici?

Bijuteriile pentru medici e bine să fie din materiale durabile și nobile, care să reziste în timp, să-și păstreze luciul și farmecul indiferent prin câte nopți de gardă i-au însoțit pe posesorii lor de-a lungul vremii. De aceea, e recomandabil ca bijuteriile pentru medici să fie din aur, din argint sau din platină, de ce nu. Prioritatea nu constă în preț, în a-i face cuiva cadou ceva foarte scump, ci în a face un cadou care să reziste probei timpului și care să-l bucure pe cel/cea care-l poartă pentru cât mai multă vreme. De aceea, e recomandat ca bijuteriile pentru medici să fie confecționate din metalele nobile pe care le îndrăgim cu toții de generații și pe care le recunoaștem de la o poștă.

bijuterii pentru mediciSe potrivesc pietrele semi-prețioase, cristalele și pietrele prețioase pentru medici?

Sigur că da! Orice inel, orice pereche de cercei, orice ac de cravata sau orice pereche de butoni pentru medici pot să fie cu pietre prețioase și cristale, atâta timp cât nu au dimensiuni exagerate. Asta pentru când medicul este on duty și n-are timp să-și scoată cerceii sau acul de cravată și să-l pună frumos în cutiuța lui, din dulăpiorul din vestiar, în timp ce repetă în gând, ca în Grey’s anathomy, care sunt pașii pentru operația pe creier care-l așteaptă în sala de alături.

Așadar, alegeți cu atenție și cu grijă bijuterii frumoase și discrete, care pot fi, practic, din orice materiale prețioase și care, pe parcursul întregii zile, îi vor da medicului pe care vreți să-l bucurați cu un cadou o stare de bine.

Bijuteriile pentru medici off-duty

E adevărat că, totuși, medicii au și o viață pesonală, chiar dacă nu reușesc întotdeauna să lase pelerina de super erou deoparte și să se izoleze de lumea medicamentelor, a termometrelor, a anesteziilor generale, bisturielor, antibioticelor și așa mai departe.

Au și doctorii o viață, așa că nu e nimic greșit în a-o face cadou unui medic și niște bijuterii mai exrtavagante, mai mari și mai pretențioase, mai ales dacă știți că persoana respectivă e amatoare de așa ceva. Chiar dacă le va purta mai rar, plăcerea de a primi un cadou frumos, și pe placul tău, este de neprețuit. Aici intervine, însă, factorul apropierii umane. Nu poți oferi bijuterii ieșite din comun oamenilor pe care nu-i cunoști prea bine. E o doză mare de risc, pe care nu toată lumea e dispusă să și-o asume.

Ceasul pentru medici

Unul dintre elementele de bijuterii pentru medici care sunt mai scumpe și mai puțin discrete este ceasul. Nu poți da greș niciodată cu un ceas, indiferent de ocazia cu care vrei să-l oferi și indiferent de destinatar. Ba chiar, aș adăuga, indiferent de bugetul pe care-l ai. Pornind de la cele mai modeste modele din punct de vedere al prețului și până la ceasurile de lux, rezistente la scufundări, cu ecrane din cristale și piese din materiale prețioase, the sky is the limit! Iar un preț accesibil nu înseamnă neapărat un ceas urât.

Sunt multe variante de ceasuri elegante, chiar din materiale prețioase, cum ar fi cadrane din aur sau din argint, curelușe elegante din piele etc. a căror preț este acceesibil. Deci, da, un ceas pentru un medic este întotdeauna o idee bună.

bijuterii pentru mediciBijuterii pentru medici tematice

Fiecare breaslă este mândră de misiunea sa și, de regulă, caută să se diferențieze prin mici simboluri care o definesc. Avocații sunt întotdeauna la costum și cravată, bancherii au mereu butoni, ace de cravată, pantofi scumpi etc. De cele mai multe ori, poți ghici meseria unui om uitându-te preț de câteva clipe la el, la cum e îmbrăcat și la body language. Iar aici nu e vorba de superficialitate, că, sigur, nu haina îl face pe om, dar mă refer stric la niște șmecherii de ordin antropologic care te ajută să afli mai repede cât mai multe detalii despre persoanele pe care le întâlnești.

Astfel, nu ezita să cumperi bijuterii pentru medici cu mici elemente care fac referire la meseria sa: butoni în formă de creier? De ce nu? Un ac de cravată în formă de bisturiu? Ce idee îndrăzneață! Un pandantiv în formă de inimă?

Poate formula serotoninei, hormonul fericirii, turnată în aur ar aduce și în forma asta puțină bucurie în viața unui super erou care sfidează moartea în fiecare clipă a vieții sale.

Sursă imagine: usplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend