facebook_pixel

Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Farmecul colierelor din opal

Trăim momente foarte prielnice pentru iubitorii de bijuterii: oferte câte în lună și în stele, pentru orice buzunar, oferte care pot intra în voie oricui, oricât de pretențios sau cusurgiu ar fi. Avem de unde alege din sutele, chiar miile de magazine fizice sau online, care ne copleșesc cu oferte greu de refuzat și care se întrec în tehnici și tactici de marketing care ar convinge până și pe grădinar să cumpere castraveți. E greu să ieși în evidență când ai puține resurse la îndemână. Însă, e greu și când ai prea multe opțiuni și nu știi ce să alegi. Haideți să descoperim împreună farmecul colierelor din opal.

De ce coliere din opal?

Opalul este una dintre pietrele prețioase care, încă din vechime, se crede că are puteri supranaturale. Poate că e doar o legendă sau poate că povestea chiar are un sâmbure de adevăr. Un sâmbure de mărimea unei cireșe sau de mărimea unui avocado, asta ține deja de cel care poartă opalul și de felul în care decide să creadă sau nu în energiile pozitive pe care piatra le poate aduce în viața sa. Atunci când trece lumina prin opalul alb lăptos, apare fenomenul de opalescență, un fel de magie care face ca piatra să capete o strălucire ieșită din comun.

Opalul este piatra norocoasă a celor născuți în luna octombrie, alături de turmalina roz. Opalul este, de asemenea, piatra ce se oferă în dar la sărbătorirea celui de-al 14-lea an de căsătorie. Numele de ”opal„ este considerat a fi derivat din sascrita ”upala”, adica „piatra pretioasa”, si mai tarziu din derivatul grecesc „Opallios”, adica „să vadă o schimbare de culoare”. Când sunt în bătaia luminii, opalele își schimbă culoarea, iar curcubeul poate fi observat pe suprafața lor. Mai multe detalii despre pietre prețioase asemenea opalului, care își pot schimba culoarea, găsești pe blogul nostru aici.

Fie că legi să crezi în puterile pietrelor prețioase, un lucru e sigur: timp de mii de ani, acestea i-au fermecat pe oameni, mai întâi pe nobilii care și le permiteau și, cu timpul, și pe oamenii de rând, cu frumusețea lor, cu puterea lor de a străluci în lumină și de a face pe oricine să se simtă, fie și pentru câteva minute, asemenea unor nobili, domni și domnițe cu infinite șiraguri de mărgele la gât. Dintre toate pietrele prețioase din lume, de ce ai alege opalul pentru un colier?

Opalul este una dintre pietrele prețioase care poate să completeze reușit orice stil vestimentar. Fie că îți dorești un accesoriu mistic, încărcat de mister ca să accesorizezi o rochie de mireasă sau ai nevoie de un colier interesat, ieșit din comun, pentru o ținută tip cow-girl, opalul este alegerea potrivită pentru că aceste pietre pot fi încrustate atât în metale prețioase, cum sunt aurul sau argintul, dar și în materiale neordinare, cum ar fi pielea sau arama.

Tipuri de coleire din opal

 Colierele pentru școlărițe

Colierele din opal sunt pot fi un accesoriu subtil pentru o fată de 13 ani care iese în oraș cu colegele de școală. Opalul are o caracteristică uimitoare: acela de a scoate în evidență cele mai fine trăsături ale unei fete, fără însă a ieși în evidență prea mult, dacă acest lucru nu este dorit. Depinde doar de tine cum decizi să pui în valoare un colier din opal. Pentru tinerele fete, opalul este o opțiune ideală ca pandantiv pentru coliere din materiale frumoase, cum ar fi argintul sau aurul și care pot fi purtate oriunde, la școală, în vacanță, în călătorii și nu numai.

Opalul ca bijuterie signature

Piatra de opal se poate regăsi și într-un colier opulent pentru o femeie în toată firea, care-și dorește să acapareze privirile tuturor la o anumită ocazie. Chiar dacă nu este cea mai scumpă piatră prețioasă din lume, opalul este una dintre pietrele cele mai uimitoare, care creează niște jocuri de lumini și umbre greu de egalat. Atunci când sunt montate alături de diamante în platină, aur sau chiar în argint, opalele se transformă din simple pietre prețioase în adevărate bijuterii de lux, a căror opulență cu greu poate lăsa pe cineva indiferent.

Piatra de opal se privește nobil și elegant. Atunci când opale mai mari și mai mici se regăsesc în același colier, rezultatul este unul de mare efect. Cele mai valoroase opale provin din Queensland și New South Wales din Australia, principalul producător de opale de la descoperirea lor în anii ’70 și până în prezent. Astăzi,, opalele se găsesc în special în Australia, Mexic, SUA, America de Sud, Marea Britanie, Canada, Brazilia, Republica Cehă și Slovacia.

Opalul ca element al bijuteriei urbane

Atunci când ești animal de oraș, un individ mereu pe drumuri în mașină, în taxi, în metrou, în tramvai sau în #uber, tot îți dorești să arăți bine, chiar dacă ai puțin timp la dispoziție ca să compui ținute breath-taking. Colierele cu opal sunt elemente foarte utile în cazurile acestea fiindcă, pe de o parte, pot fi accesibile ca preț și se asortează de minune la orice tip de ținute urbane, fie că e vorba de clasicii blue jeans, de rochițe office sau de ținute lejere, de ieșit la un suc cu prietenele și prietenii după cursuri sau după job.

Pentru zilele în care workaholicii nu-și mai găsesc astâmpărul și lucrează de pe laptop, tabletă și telefon în același timp, colierele cu opal pot reprezenta un bastion de putere. Opalul amplifică trăsăturile, indiferent dacă aceste trăsături sunt bune sau rele și aduc la caracteristici pe care fiecare și le poate ameliora spre propriul bine. Se crede că opalul sporește, încrederea și stima de sine și ajută la înțelegerea propriului potențial.

 

Opalul ca accesoriu masculin

Sunt multe modalități de a prelucra pietrele prețioase. Prelucrat în mod corespunzător, această piatră mistică poate completa ținuta unui bărbat cochet, căruia îi place să experimenteze în materie de fashion și căruia nu îi e teamă să-și pună bijuterii. Opalul finisat mai puțin strălucitor decât atunci când este dedicat bijuteriilor pentru femei pot aduce ținutei unui bărbat o notă interesantă de extravaganță și stil, mai ales pentru ținutele fancy de vară.

Provenit dintr-o bucată mare de opal, un pandantiv care arată straturile pietre poate atrage multe priviri. În plus, opalul se spune că ajută la stimularea originalității și a creativității dinamice, încurajează un interes în artă și ajută la accesarea adevăratului sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend