Se întâmplă ca, de multe ori, când trebuie să mergeți la vreo petrecere sau chiar la o banală serată și vă doriți să sclipiți, aveți dileme în privința alegerii rochiei perfecte. Atunci, vă revizuiți colecția din dulap și încercați să ghiciți combinația perfectă care v-ar transforma într-o femeie fatală. Și iată că privirea vă cade pe o rochie roșie.

Într-adevăr, rochia roșie va scoate din anonimat chiar și pe cea mai timidă fată, căci culoarea roșie este soră cu pasiunea, cu focul, cu dragostea de viață, cu bucura, cu atracția fizică, în sfârșit. Roșul nu poate fi umbrit de nicio culoare. Bineînțeles că roșul se potrivește mai ales femeilor îndrăznețe care știu ce urmăresc și ce își doresc de la viață. Cu toate acestea, alegerea unei bijuterii pentru rochie roșie s-ar putea să fie dificilă chiar și pentru cele mai sigure pe sine și mai excentrice dintre femei.

Cum să alegi bijuterii pentru rochie roșie?

bijuterii pentru rochie roșie

Ca să arăți nemaipomenit într-o rochie roșie, totul trebuie să fie perfect: să ți se potrivească modelul, machiajul, accesoriile. Asta în primul rând. Iar în al doilea, e foarte important să îți alegi nuanța potrivită de roșu:

 • femeilor matrure cu forme rubesiene li se potrivește mai mult nuanța bordo, culoarea vinului;
 • la serviciu, se va alege un roșu întunecat și bordo;
 • pentru pielea deschisă și ochii cenușii sunt potrivite nuanțele zmeurii;
 • pentru tenul bronzat, strălucitor e bine să alegem un roșu în nuanțe calde (roșu scoruș, cărămiziu, roșu aprins); cu cât părul e mai deschis, cu atât trebuie să fie mai deschisă și nuanța de roșu);
 • femeilor cu tenul măsliniu și părul întunecat li se potrivesc nuanțele de roșu rubin, roșu bordo.

Astfel, alegerea unei bijuterii pentru rochie roșie se face în concordanță cu nuanța de roșu pe care o are stofa rochiei, cu decolteul pe care îl are rochia, dar și cu stilul pe care doriți să-l abordați. Totodată, specialiștii ne sfătuiesc, pentru a nu da greș, să urmăm regula celor trei, adică să nu depășim numărul de trei accesorii pentru o singură ținută. Combinația clasică sunt seturi din aur compuse din cercei, inel și pandantiv sau din cercei, brățară și mărgele. Broșa ește și ea un accesoriu de efect pentru o rochie roșie.

Reguli de urmat

Atunci când alegem bijuterii pentru o rochie roșie, vom urmări următoarele reguli:

 • materialul din care sunt confecționate accesoriile, precum și stilul lor trebuie să constituie un tot întreg;
 • accentul trebuie pus pe un singur accesoriu, de exemplu, pe colier, care va fi completat de niște cercei mai discreți și de o brățară subțire, iar niște cercei mai extravaganți vor fi completați cu un lănțișor subțire și cu un mic inel;
 • bijuteriile aprinse, bătătoare la ochi se privesc neamipomenit pe o rochie dintr-o stofă netedă, cu o croială simplă;
 • cea mai sigură abordare e cea minimalistă, e simplu de ales și de combinat: forme simple, dimensiuni mici, de exemplu-un mic inel, cercei cu surub sau o brățară îngustă;
 • să nu uităm și că, de multe ori, rochia roșie e o bijuterie în sine și nu necesită completări în mod deosebit, mai ales dacă e din stofă lucitoare sau are deja elemente de înfrumusețare pe ea.

O simplă căutare pe google ne va oferi o sumedenie de variante de accesorii pentru o rochie roșie, precum și modalități de a crea diverse variante originale de a purta rochia, așa încât să se potrivească personalității posesoarei ei și ocaziei cu care a fost îmbrăcată.

Bijuterii pentru rochie roșie

Tipuri de bijuterii pentru rochie roșie

Bijuteriile constituie o parte integrantă a vestimentației. Pentru a evidenția fața, se folosesc cerceii sau un accesoriu vizibil pentru păr. Pentru a pune în evidență gâtul e binevenită un pandantiv cu lănțișor, un colier sau o broșă. Pentru mâini, bineînțeles, alegem un inel sau o brățară. Și, cum am mai menționat, accesoriile alese trebuie să aibă același stil. E de neconceput combinața de bijuterii ieftine cu bijuterii scumpe.

Trebuie totuși să menționăm că există culori clasice pentru accesorii:

 • culoarea neagră (contrastul dintre negru și roșu vor face ca ținuta aleasă să fie una de sărbătoare);
 • culoarea albă (albul îi conferă ținutei mai multă gingășie și lejeritate);
 • argintul (bijuteriile de argint, în combinație cu rochia roșie, fac ca ținuta să se privească elegant și stilat);
 • aurul (și metalul galben se potrivește unei rochii roșii, cu amendamentul că trebuie evitată exagerarea, altfel, strălucirea aurului va pune în umbră chiar și o rochie roșie);
 • bijuteriile colorate (atunci când ne dorim o ținută de zi sunt binevenite bijuteriile colorate de diferite nuanțe, cum ar fi violetul, tucoazul, măsliniul, portocaliul).

Să nu uităm că pe fundal roșu se privesc frumos pietrele prețioase, mai ale briliantele, însă e important să se respecte măsura, ca nu cumva protagonista ținutei să nu fie confundată cu un manechin din vitrina unui magazin de bijuterii scumpe.

Culoarea roșie este culoarea pasiunii, a energiei, culoarea ce indică un temperament aprins, exploziv al celei care o poartă. Desigur că cei mai mulți bărbați așa și o percep pe cea care a avut îndrăzneala să îmbrace rochia roșie. Dar apreciind femeia, ei ar putea, cu același succes, să aprecieze și bijuteriile pentru rochia roșie, pe care posesoarea ei a avut priceperea să le aleagă.

Atunci când alegem accesorii scumpe și mai puțin scumpe, trebuie să ținem minte că abordarea moderată este principiul de bază al constituirii unei ținute reușite și nu numai în cazul unei rochii roșii.

 • E bine să ținem cont de înălțimea și forma corpului celei care va purta rochia. Dacă femeia e înaltă și corpolentă, cu o față mare, atunci e chiar necesar ca rochia ei roșie să fie completată cu cercei masivi în formă de cerc sau cu o brățară masivă.
 • Dacă vă plac brățările, chiar nu trebuie să vă fie frică pentru că o brățară se potrivește de minune unei rochii roșii.
 • O geantă masivă nu e potrivită pentru o rochie roșie de seară.
 • Pentru o rochie roșie scurtă nu face casă bună cu accesorii masive. Unica excepție o constituie centura. Ea poate fi și lată, dacă constituția celei care poartă rochia o cere. Toate celelate accesorii trebuie să fie discrete, minimaliste, ușoare.

Bijuterii pentru rochie roșie

În alcătuirea unei ținute e importantă individualitatea femeii, caracterul ei. Multe femei se strădiesc că evite experimentele din teama de a da greș, de a exagera, de a obține o ținută lipsită de strălucire sau, dimpotriva, de a nu părea vulgare. Pentru a evita asta, e bine să te cunoști mai bine, să te studiezi, să știi ce timp de corp ai, să-ți înțelegi și apreciezi individualitatea și să știi care e impresia pe care o lași oamenilor. Și abia după, înarmată cu aceste cunoștințe despre propria persoană se poate purcede la drum (alegerea nuanței de roșu, a modelului, a lungimii rochiei și așa mai departe).

În tot cazul, sunteți libere să apelați la sfaturile stiliștilor și designerilor și atunci, cu siguranță, ținuta aleasă va fi fără cusur. Modele de bijuterie pentru rochie roșie puteți găsi pe Leador.

Sursă imagini: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *