O bună parte din viața noastră ne-o petrecem la serviciu, iar ținuta office și, la pachet, bijuteriile pentru ținuta office, au devenit o parte integrantă a culturii afacerilor. Priceperea de a ne îmbrăca bine și adecvat la serviciu ne ajută să întregim acea imagine pe care o avem în ochii colegilor, șefilor, colaboratorilor, clienților și chiar în propriii noștri ochi.

Și nu poate fi altfel. Serviciul ne-a devenit a doua casă. Pentru unii dintre noi, serviciul e chiar prima, din păcate. În tot cazul, cea mai activă parte a existenței omului contemporan are loc, de cele mai multe ori, la serviciu, în compania mai multor colegi, oameni cu care interacționăm : colaborăm, discutăm, avem chiar dispute aprinse, schimbăm impresii.  Dincolo de acel dress cod acceptat pentru serviciu, dincolo de regulile bine stabilite, felul cum ne îmbrăcăm, cum ne alegem accesoriile pe care le purtăm o zi întreagă, cum alegem bijuterii pentru ținute office, ne influențează de foarte multe ori nu doar buna dispoziție, încrederea în forțele proprii, ci și productivitatea de care suntem capabili într-o anumită zi. Mai mult decât atăt, ținuta spune totul despre profesionismul  nostru.

Vrem noi sau nu, viața noastră este compusă dintr-un șir de reguli, iar când e vorba de spațiul de lucru, cu atât mai mult, acesta funcționează conform unor reguli bine stabilite, care impun o anumită rigiditate, sobrietate.  Imaginea unei companii se compune inclusiv din imaginea pe care o au angajații ei, astfel că acele companii care se respectă impun o anumită ținută angajaților săi, însă doar foarte puține includ în acest dres s code și bijuteriile, cu toate că bijuteriile joacă un rol important în definitivarea unei ținute.

Dacă bărbaților le este mai ușor să respecte aceste reguli rigide, când vine vorba de ținuta office, atunci femeile sunt puse în fața unei dileme: cum să împace respectarea restricțiilor impuse de ținuta office cu dorința de a se îmbrăca stilat și feminin. Iată aici ne vin în ajutor acele bijuterii pentru ținute office.

În fiecare dimineață, orice femeie de carieră care se respectă își analizează din nou ținuta și se gândește ce bijuterii i s-ar potrivi, unele care ar ajuta-o să iasă în evidență, dar fără să nu fie stridente, să o înveselească, dar să nu o arate frivolă, să îi asigure încrederea că arată minunat și are putere să ducă la bun sfârșit obiectivele pe care și le-a propus. Aici îi vin în ajutor bijuteriile pentru ținutele office.

Cum alegem bijuterii pentru bijuterii pentru ținute office?

În primul rând, când îți alegi  bijuterii pentru ținutele office trebuie să te asiguri că sunt destul de scumpe și suficient de elegante, așa încât să indice statutul posesoarei lor:

  • Aici încadrăm bijuteriile din materiale prețioase, cum ar fi aurul, perlele, brilliantele. Acestea rămân mereu actuale;
  • Bijuterii din pietre semiprețioase, din porțelan, sidef, metale de bună calitate, destul de accesibile ca preț;
  • Bijuterii de bună calitate. Aici am menționa copiile făcute bine și lucrările  de autor;
  • Cu cât e mai delicată stofa costumului, cu atât mai fină trebuie să fie bijuteria.

Cercei în calitate de bijuterii pentru ținute office

Chiar și cerceii de aur ar fi bine să urmeze tendințele modei. Întotdeauna cerceii din aur alb, platină completează mai fericit ținuta office decât cerceii din aur galben. În tot cazul, cerceii purtați la o ținută office nu trebuie să fie prea masivi sau prea lungi. Dacă, totuși, preferăm cerceii masivi, ei trebuie să aibă un design sobru și culori mai puțin țipătoare

Șiraguri de perle

Un șirag de perle nu ar trebui să lipsească nici el din garderoba unei femei de carieră. Perlele ocupă un loc de cinste printre bijuteriile pentru ținutele office. Femeile l-au îndrăgit mereu și au avut pentru ce. Strălucirea lor sidefie le luminează nu numai chipul, ci și ziua de lucru. Ideal ar fi să se alegă perle de o culoare care ar pune în valoare tenul celei care îl poartă, deci, culoarea perlelor contează.

Designerii contemporani s-au întors din nou, din fericire, cu fața spre această minunată bijuterie, așa încât au apărut creații moderne, inclusiv pentru cele care credeau că șiragul de perle îți dau un aer vetust, de bătrânică scorțoasă. Mai mult decât atât, perlele de crescătorie sunt accesibele chiar și pentru cele mai tinere amatoare ale acestor nobile accesorii. Așa că purtați perle la birou.

Brățari în calitate de bijuterii pentru ținute office

La ținuta office se poate purta o brățară, o singură brățară. În acest caz accentul se pune nu pe cantitate ci pe calitate. Se poate purta o brățară de aur. Brățara se poartă exclusiv pe încheietura mâinii drepte. Dacă femeia poartă o brățară subțire, atunci aceasta trebuie să fie destul de largă. Strânsă pe încheietura mâinii poate fi doar o brățară cu pietricele mărunte.

Ceasuri, mărgele, lănțișoare cu pandantiv, coliere sobre

Ceasul constituie un accesoriu important al unei femei de afaceri. Eticheta este permisivă în privința lui, dar și în acest caz, există niște rigori : să nu aibă dimensiuni exagerate, forma lui să nu atragă atenția spre mâini, iar curelușa să nu fie de o culoare stridentă și să se țină strâns de încheietura mânii.

Multe femei adoră mărgelele. Niște mărgele corect alese va pune înviora ținuta office și vă va scoate în evidență.  Pentru ținuta sobră este potrivit un șirag scurt de mărgele, el poate fi purtat la o rochie, la buluză și chiar la un costum cu pantalon.

Însă, mărgele în șirag scurt nu sunt potrivite femeilor cu forme rubensiene. Ele îngroasă vizual gâtul.Cât privește mărgelele în șirag lung, acestea pot fi purtate la o rochie sobră uni în stil clasic, la o helancă uni.

Colierele trebuie să se asorteze cu întreg ansamblul vestimentar.

Să nu uităm că, atunci când ne alegem bijuteriile pentru ținuta office, trebuie să respectăm regula celor trei accesorii.  În mod ideal, femeie își poate accesoriza ținuta cu doar trei bijuterii. Aici se înscrie și inelul de căsătorie.

Ce bijuterii nu se poartă la o ținută office?

  • cele care au un caracter prea personal (pandantive-inimioare, semne zodiacale etc.)
  • diverse bijuterii împletite, înfrumusețate cu pene și franjuri
  • cerceii în formă de fluturași, păsărele, flori nu fac casă bună cu cu o astfel de ținută.
  • bijuteriile din zirconiu și cristal nu se poartă ziua

Bijuteriile pentru ținutele office dau un aer elevat per ansamblu, evidențiază individualitatea celei care le poartă. Dar să nu uităm că două bijuterii completează stilul, chiar îl pot defini, iar atunci când se întrece măsura, femeia se transformă într-o vitrină ambulantă.

Și acum să exemplificăm prin niște imagini ale unor femei care pot fi cu adevărat un model de urmat, când vine vorba de carieră.

Dermalogica Founder Jane Wurwand and Administrator of the Small Business Administration, Maria Contreras-Sweet (Maria ContrerasSweet serves as the Head of United States Small Business Administration.)

Margaret Thatcher
Mihaela Miron, director comercial la Impress

Concluzie

Nu aveam vreo îndoială în privința importanței primordial a calităților intelectuale, atunci când e vorba de succes în carieră, însă ar fi greșit să neglijăm și importanța felului în care arată angajatul. O haină bine aleasă combinată cu niște bijuterii pentru ținute office nu vor face decât să înlesnească ascensiunea profesională. Mai multe modele de bijuterii potrivite pentru munca la birou puteți găsi pe Leador.

Sursă imagine: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *