facebook_pixel

Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Bijuterii pentru rochii de seară. Un moft nevinovat

Orice femeie are în repertoriul său fashion piese de rezistență la care n-ar renunța niciodată și pe care le păstrează cu sfințenie prin dulapuri, între pliculețe parfumate și, eventual, naftalină.

Rochiile de seară au un loc aparte în imaginarul emoțional (fashion) feminin. Seara avem voie mai mult: să ne machiem mai tare, să folosim rujuri mai stridente, să ne punem bijuterii mai mari și mai multe. La evenimentele care au loc seara și se lungesc până la miezul nopții sau poate mai târziu de atât, avem ocazia să defilăm așa cum n-am avea curaj să o facem altcândva. Seara prindem curaj, rochiile în care ne îmbrăcăm sunt un pașaport pentru o lume în care abandonăm din complexe și temeri și pășim în necunoscut cu mai multă încredere.

Până la urmă, de ce ne place să ne învelim în mătăsuri scumpe și să ne punem bijuterii dintre cele mai rafinate? E vorba de putere, de statut, de forța pe care ne-o dau aceste obiecte care, maiestuos combinate în ținute unice, ne fac să ne simțim, din muritori de rând, niște unicorni cu glezna subțire (sau niște zeițe, după caz).

Rochiile de seară, ca love and marriage, merg de minune cu bijuteriile. Nu prea se poate una fără cealaltă și, chiar dacă, teoretic, se poate, ar fi păcat să lași de izbeliște rochiile de seară, fără să scoți artileria grea: bijuterii unice care te fac și pe tine să te simți unică. Bijuteriile îmi plac nu numai pentru felul în care mă fac să arăt, ci mai ales pentru felul în care mă fac să mă simt. E vorba, în fond, de niște obiecte mai mult sau mai puțin metalice cărora omenirea le-a dat o importantă colosală. Dar totul pornește din creier – când apreciezi cu adevărat o bijuterie, când investești în ea bani, timp, energie, când bijuteria înseamnă ceva pentru tine, atunci instantaneu și atitudinea ta se va schimba odată ce o vei purta.

Bijuterii pentru rochia de prințesă

Rochiile de seară, cele de prințesă, tip Cenușăreasa, sunt cadrul perfect pentru a armoniza bijuteriile cele mai prețioase și mai neobișnuite pe care le ai. Nu poți să porți piese mult prea strălucitoare, mult prea scumpe ziua, în amiaza mare, ducându-te la birou, la cumpărături sau la o cafea cu fetele. Nu doar că e neelegant, e și periculos. Așa că profită de evenimentul care s-a ivit sau, de ce nu, pe care l-ai orchestrat chiar tu, dacă e vorba de vreo petrecere, nuntă, cununie botez etc. și poartă bijuteriile care sunt făcute special pentru acest tip de evenimente.

Pentru rochiile de seară, e o idee bună să asortăm atent bijuteriile pe care le alegem, în sensul că toate piesele ar fi bine să aibă culori și materiale din aceeași gamă. Acest tip de accesorizare dă o notă de noblețe și de eleganță oricărei ținute, e ca o coloană vertebrală fashion ce articulează bine costumația pe care ți-ai ales-o.

Echilibru, echilibru și iarăși echilibru

Pericolul în cazul rochiilor de seară este să ne lăsăm pradă imaginației… un pic cam mult și să exagerăm cu bijuteriile. Sigur, o sa-mi spuneți că 3 paragrafe mai sus pledam pentru dezlănțuirea creativității și explorarea tuturor posibilităților în materie de bijuterii, așa cum numai la ocazii speciale, ce au loc seara și noaptea, o putem face. Atenție, atenție, atenție! Nici măcar seara, la evenimentele acestea sofisticate care presupun costumare elegantă, investiții majore în garderobă și în bijuterii, nu e o idee bună să apari ca o sorcovă. Așa cum ziua efectul sorcovă e ridicol, și seara e la fel de ridicol. E foarte important să păstrăm un echilibru și să nu ne supraîncărcăm inutil ținutele de seară, deja foarte complexe fie prin material, fie prin croială sau culoare. Ce e prea mult strică, iar o ținută cu prea multe accesorii pare mai degrabă….ieftină! Less is more!

Secretul este să găsești echilibrul perfect între croiala rochiei, material, lungime și bijuteriile potrivite. și e mai ușor decât pare! Îmbracă-te și uită-te în oglindă. Încearcă mai multe variante de accesorizare. Unui ochi format n-are cum să-i scape, în cazul acestui exercițiu simplu, care ar fi varianta potrivită. În plus, acesta e un exercițiu util și pentru ochiul neformat.

Bijuterii pentru rochiile care lasă multă piele la vedere

Rochiile cu decoltee generoase, cu umerii sau cu spatele gol lasă muuult loc pentru experimentarea cu bijuterii. N-o să te împodobești ca un pom de Crăciun dacă rochia ta acoperă mai tot. În cazul acela te vei rezuma la cercei mai mari, mai sclipitori și, eventual, la inele. Dar rochiile mai puțin cuminți, care lasă mai multă piele la vedere, sunt un bun companion pentru seturi de bijuterii care te-ar scoate din conul de ombră și te-ar proiecta direct în lumina reflectoarelor, dar și în centrul atenției la orice fel de eveniment simandicos, cu dress code elegant.

Bijuterii pentru pentru rochiile strălucitoare

Pentru rochiile de seară deja foarte bogate, cu multe aplicații, cu paiete, strasuri, cristale, fire metalice, e bine să fim rezervate în ceea ce privește bijuteriile. Niște cercei mici, poate un inel sau două. Nu vrei să faci exces de sclipici. Bijuteriile nepotrivite pot strica o ținută la fel de bine cum pot bijuteriile potrivită să facă dintr-o ”cârpă” o rochie de prințesă.

Bijuterii pentru rochiile uni, cu croieli spectaculoase

Aici ai voie să-ți pui mai multe bijuterii pe tine. Mai mari, mai extravagante. Rochiile dintr-o singură culoare, fie ea și una puternică, cum ar fi roșul, verdele, albastrul, tolerează și uneori chiar au nevoie de bijuterii mai îndrăznețe pentru a deveni ținute cu adevărat interesante și care să fie remarcate.

Nu e o idee deloc rea să optezi, în cazul rochiilor uni, pentru bijuterii în aceeași nuanță. această abordare este la modă în 2018.

Bijuterii pentru rochiile pastelate

Rochiile pastelate, a căror culoare de-abia se poate ghici, îți dau un aer de inocență și, pe deasupra, se pretează unei accesorizări romantice, în sensul că vei opta pentru bijuteriile clasice, elegante, care te ajută să-ți intri în rolul unei lady sofisticate și cu bun gust.

Rochiile excentrice, care mizează pe asimetrie și volum

Ai de ales – ori lași rochia să vorbească, și atunci bijuteriile sunt reduse la un minim necesar: cercei discreți, inelușe, brățărici etc.; sau alegi o rochie cu mai puțină personalitate și atunci accentul cade pe accesorii. Există și calea de mijloc, poți să ai rochii sofisticate, asortate la bijuterii sofisticată, însă în acel caz secretul constă în detalii și în măsură. Rochille excentrice tolerează mai puțin bijuterii excentrice (din nou, subliniez, există și excepții. Ai încredere în instinctul tău, în vocea ta interioară. N-ai cum să dai greș dacă te uiți atent în oglindă).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend