Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Perle negre. Explorează-ți latura întunecată!

perle negre

Perle negre – accesorii  pentru femeile curajoase, care nu se tem să-și îmbrățișeze latura întunecată. Dă o tușă de mister și de senzualitate ținutelor tale speciale, îndrăznește să porți niște bijuterii din perle negre, care îmbină atât de reușit măiestria bijutierilor cu ceea ce poate natura să ne ofere mai frumos.

Perle negre

Cum au ap[rut perlele nerge?

Perlele sunt niște pietre deosebite, a căror apariție are o poveste pe cât de stranie, pe atât de interesantă. Învelite în sideful scoicilor, care se protejează, astfel, de firicele de praf care le-au invadat, perlele sunt la origine nimic altceva decât un corp străin blocat într-un animal marin mic și nu prea simpatic. Un firicel de nisip, o pietricică ce a nimerit într-o scoică, a cărei mecanism de apărare este s-o învelească în straturi succesive de sidef și s-o transforme în pietricele unice, scumpe, admirate și râvnite de oameni din întreaga lume.

Perlele negre nu au o culoare pură, ceea ce le face speciale sunt lucirile verzui, auriu, roz sau albastre, care se pot vedea la o observație mai atentă. Dintre perle, cele negre au fost cele mai scumpe până ce omenirea a început să cultive perle în mod artificial, iar asta pentru că scoicile produceau foarte rar asemenea perle. Datorită noilor tehnologii și tehnici de cultivare, perlele negre au devenit accesibile pentru un public mai larg.

Perle negre

Perlele își iau culoarea din interiorul scoicilor în care se formează, iar șansă ca o scoică să aibă sideful negru în mod natural este de 1 la 10.000. Raritatea, prețul mare și exclusivitatea au făcut , la început, din perlele negre printre cele mai scumpe pietre prețioase. Perlele negre sofisticate și aspectul lor exotic au alimentat multiple interpretări și semnificații de-a lungul timpului. Acestea simbolizau bogăția și prosperitatea în spațiul European, în timp ce asiaticii credeau că perlele negre se formează în capetele de dragon și, de aceea, ar reprezenta, de fapt, înțelepciunea.

Negrul fiind considerată și o culoare a forțelor oculte, perlele negre au, în mitologia europeană, rol de talismane care-și protejează stăpânii de energia negativă, mult timp crezându-se că perlele negre ar avea chiar și proprietăți vindecătoare.

Câte feluri de perle negre există?

Perlele negre sunt de mai multe feluri. Trei, mai exact: perlele negre de apă dulce, perlele negre Akoya, precum și perlele negre tahitiene. Fiecare perlă este unică în felul ei – la fel ca perlele obișnuite, și cele negre vin în dimensiuni și nuanțe diferite.

Valoarea fiecărei perle în parte este dată de combinația mai multor factori, printre care lustru, mărime, rotunjime, calitatea suprafeței, culoarea și grosimea pereților. Toți acești parametri pot fi măsurați de bijutierii acreditați, așa că dacă ai de gând să investești în bijuterii scumpe cu perle negre, ai grijă ca piesele pe care le alegi să fie evaluate în mod corect de evaluatori acreditați.

Perle negre tahitiene

Perle negre tahitiene

Perlele negre tahitiene sunt cele mai răspândite pe piață. Negrul închis, lucios este cea mai comună nuanță a perlelor tahitiene. Culoarea este autentică, deci nu sunt necesare tratamente pentru a obține nuanțele de negru. În cadrul culturilor tahitiene de perle, 40 % ies rotunde și numai 20% simetrice. Scoicile produc cu greu perle perfect rotunde și, fiind mai rare, sunt, bineînțeles, mai scumpe. De obicei, perlele negre tahitiene sunt cele mai scumpe. Așa cum veți vedea în continuare, există și unele opțiuni mai accesibile, având în vedere faptul că perlele de apă dulce și Akoya sunt vopsite pentru a imita această culoare naturală a perlelor tahitiene.

Perle negre japoneze Akoya

 Perle negre Akoya

Perlele de Akoya sunt disponibile doritorilor încă din anii 30 ai secolului trecut.

În zilele noastre, cererea de perle colorate Akoya a crescut. Ca rezultat, au fost dezvoltate tratamente pentru a oferi consumatorilor acces la culori care nu sunt disponibile în mod natural. În plus, ele vin în dimensiuni mai mici decât perlele tradiționale tahitiene. Culorile lor mai întunecate sunt aduse prin două tipuri de tratament: iradieri sau tratamente cu sare de argint. După tratament, perlele de perle se schimbă. Nuanța metalică rezultată din aceste tratamente este foarte frumoasă. Cele mai multe perle negre vopsite sunt sub 8mm până la 9mm.

Perle negre de apă dulce

Perle negre

Datorită popularității majore a perlelor tahitiene, perlele negre de apă dulce vopsite au câștigat, de asemenea, notorietate în piața de bijuterii fine. Acest lucru se datorează în principal faptului că perlele de apă dulce, negre, au o strălucire metalică profundă. Nuanțele perlelor negre de apă dulce sunt, de obicei, create prin tratament de iradiere care schimbă permanent culoare perlelor.

Ceea ce este remarcabil cu privire la acest tratament este că acesta oferă o nouă gamă de culori și aspectul negru Tahitian la o fracțiune din preț. Cele mai populare nuanțe sunt negru în combinație cu verde păun, albastru safir și negru onyx.

Cum purtăm perlele negre?

Perlele negre fac parte din categoria bijuteriilor fără vârstă, care nu ies din modă și care vor fi apreciate indiferent de tendințele de moment. Poți să-ți pui bijuterii din perle negre pentru a completa reușit ținute în culori pastelate, cum este rozul sau verdele pal.

Dacă ai niște cercei mici din perle negre, pune-i în valoare cu o coafură în coc sau pur și simplu cu șuvițele din față prinse, astfel încât să lase cerceii la vedere. Niște cercei mici din perle negre se potrivesc la orice, la ținute office cu blugi, tocuri și cămăși, la bluze de mătase și rochițe de coctail, dar și la micuța rochie neagră! Cum să asortezi perle negre la o rochie neagră, o să întrebați. Ei bine, monocromia nu e întotdeauna un lucru rău. Într-o mare de femei care asortează culori complementare pe cercul cromatic, să mergi pe varianta de a asorta perlele negre la o rochie neagră te poate scoate în evidență, oricât de ciudată ți s-ar părea ideea asta.

În ceea ce privește brățările din perle negre, ai grijă să alegi o dimensiune redusă a perlelor pentru că, purtată toată ziua, mai ales dacă ești la birou și lucrezi, poate să-ți creeze un mic disconfort.

Pentru un look sofisticat și accente goth, încearcă să porți șiraguri de perle negre deasupra unor haine închise la culoare. Contrastul discret dă o notă de eleganță și de sofisticare, exact ceea ce ai nevoie pentru ocazii mai mult sau mai puțin solemne, cum ar fi ședințele, ieșirile la teatru sau la opere sau pur și simplu o întâlnire într-un restaurant mai elegant.

Dintr-o varietate bogată de nuanțe și luciri ale perlelor negre, alege-o pe cea care ți se potrivește cel mai bine nuanței tenului! Având în vedere că perlele pot avea mai multe nuanțe de negru, aspectul cel mai important în alegerea culorii potrivite este pielea celei care le va purta. Tonurile pielii joacă un rol esențial în alegerea nuanței perfecte de perlă neagă. Ele pot face ca perlele să aibă efecte diferite.

Pentru un look mai tineresc, mai rock, poți să asortezi la șiragul de prele negre mai multe lănțișoare din aur sau din argint (sau pur și simplu aurii sau argintii). Lănțișoarele astfel suprapuse vor crea un cadru ideal pentru a scoate perlele în evidență și pentru a le completa efectul prin jocuri de lumini și umbre.

După cum știm cu toții, cele mai populare perle și accesibile pe piață sunt cele de culoare albă. Mai multe detalii despre aceste perle găsiți pe blog: ”Bijuterii cu perle, întotdeauna potrivite!”

Sursă imagine principală: kyllonenluxury.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend