Nu e greu să ne dăm seama că piatra ochi de tigru a fost numită așa datorită asemănării ei uimitoare cu ochiul unui tigru frumos și fioros. Și, într-adevăr, când te uiți la acele bijuterii din ochi de tigru, parcă te-ai uita în ochiul unui tigru, ochi care arde cu o flacără gălbuie. Ochiul de tigru le datorează atât acestei flăcări sclipitoare, cât și liniilor multicolore  galbene și maro-aurii care îl străbat, efectul nemaipomenit pe care îl exercită asupra oamenilor cu imaginație bogată.

Maro-auriu, galben-auriu, cu dungi sidefate si sclipiri, mineralul neobișnuit a atras atenția omului din cele mai vechi timpuri. Succesul lui e explicat și de prețul relativ mic în comparație cu rara lui frumusețe și multiplelor nuanțe. De aceea, piatra ochi de tigru e folosită, din cele mai vechi timpuri și până în zilele de azi pentru confecționarea suvenirelor, a accesoriilor, bijuteriilor de tot felul.

pandant - bijuterii din ochi de tigru

Pandant din argint cu ochi de tigru

Legiunile romane considerau aceste pietre magice și le foloseau ca amulete, gravând pe ele simboluri tainice care păstrau viața ostașilor în timpul bătăliilor. Și în India credeau în capacitățile supranaturale ale ochiului de tigru, în capacitățile lui de a te apăra chiar de tigru, dar și de alte animale răpitoare. Magii indieni afirmau că atunci când stăpânul pietrei este în pericol, piatra ochi de tigru devine mai grea, preîntâmpinându-l astfel de nenorocirea care îl pândește. La sumerieni, ochiul de tigru era, de asemenea, folosit drept talisman.

Pe lângă destinația lui magică, din ochi de tigru erau confecționați ochii statuilor zeilor. Oricum, toate varietățile ochiului de tigru sunt considerate talismane împotriva deochiului. Această piatră e potrivită mai ales celor din zodiile balanță și fecioară, deosebit de sensibili la deochi.

Cum ne convingem că e într-adevăr un ochi de tigru?

Ochiul de tigru are nuanțe predomninant aurii, poate conține straturi vizibile de hematit, are straturi paralele care își pot schimba culoarea în funcție de lumină și este un mineral destul de greu.

Bijuterii din ochi de tigru proprietati

Ochiul de tigru se recomandă mai ales pentru tratarea bolilor psiho-somatice și cum știm că toate bolile își au rădăcina în sistemul nervos, această piatră ar ajuta la tratarea mai multor boli. Totodată, ochiul de tigru ajută la echilibrarea emoțiilor, a energiei sexuale în așa fel, încât cel care poartă această piatră să își poată tempera și canaliza mai bine energia. În general se consideră că îmbunătățește funcționarea sistemului nervos, elimină stresul, e un bun remediu împotriva insomniei și a altor dereglări de somn, are un efect benefic în lupta cu depresiile, contribuie la stabilizarea tensiunii arteriale. E un remediu care scade depresia, încăpățânarea, somnolența, apatia, letargia, disperarea.

Acestea ar fi bolile de ochi, bolile tractului respirator și ale organelor reproductive, bolile tractului digestiv, bolile de piele. Ochiul de tigru ajută la eliminarea toxinelor, la purificarea sângelui, la revigorarea și energizarea organismului, la eliminarea durerilor după lovire și are o acțiune benefică asupra coloanei vertebrale. E un fel de mineral bun la toate.

În medicina populară, ochiul de tigru e folosit la tratarea celor grav bolnavi și a celor care au suferit intervenții chirurgicale complicate. Oamenilor cu o stare de sănătate precară le este recomandat să poarte în buzunar permanent o astfel de piatră minunată de ochi de tigru, care e capabilă să scadă tensiunea, să normalizeze somnul și chiar să salveze de coșmaruri nocturne.

Bărbaților le este recomandat acest mineral, considerându-se că acest mineral e izvor de putere și sănătate trainică. Se consideră că dacă apropii piatra de locul bolnav, boala începe să dea înapoi.

Unii terapeuți specializați în litoterapie consideră că ochiul de tigru este un remediu foarte bun împotriva alcoolismului. Dacă în familie se întâmplă să fie un om care suferă de alcoolism, acesta trebuie să poarte o bijuterie din acest material.

Bijuterii din ochi de tigru

Piatra ochi de tigru este pe larg folosită de bijutieri. Atunci când prelucrează piatra, bijutierul se străduiește să păstreze la maximum toate nuanțele mineralului și o poate face prin tehnica specială, tăindu-le într-o anumită formă, numită cabochon, care presupune o bază plată cu partea de sus a pietrei rotunjită, bombată, cu înălțimi diferite. De cele mai multe ori, bijutierii îi dau pietrei forma de cabochon. În industria de profil, mai prețioase sunt considerate pietrele cu linii mai deschise la suprafața lor.

ochi de tigru

Cercei vintage din aur de 14k cu ochi de tigru

Cum se poartă aceste bijuterii din ochi de tigru?

Pentru ca aceste bijuterii din ochi de tigru să acționeze eficient, e necesar să se respecte niște reguli. Mai întâi de toate, aflați dacă această piatră e potrivită zodiei dumneavoastră și dumneavoastră personal.

Piatra e recomandata pentru: Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Scorpion, Capricorn, pentru cei cu luna de nastere în august și noiembrie.

Câteva aspecte de luat în considerare:

  • Este talismanul celor nascuti in anul tigrului;
  • Aduce  noroc, energie, curaj, prosperitate, protectițe;
  • Se oferă la aniversările a noua și a treizeci și noua a căsătoriei;
  • E recomandata liderilor, persoanelor din comunicare, oamenilor de afaceri, psihologilor.

Cerceii și inelele cu ochi de tigru pot fi purtate ca talisman de oamenii de creație.

Pandantive din aur sau argint cu ochi de tigru sau derivatele se potrivesc foarte bine celor activitatea profesională a cărora e legată direct cu riscurile și pericolul. După cum am menționat, încă din cele mai vechi timpuri, ochiul de tigru era preferatul ostașilor. Dându-le încredere în victorie, apărându-i de pericole și ajutând la tratarea rănilor.

colier cu ochi de tigru

Colier vintage din aur de 14k cu ochi de tigru

Brățările și inelele cu ochi de tigru sunt recomandate fecioarelor timide și șovăitoare. Acestea le vor apăra de deochi și de energii negatice, le va da putere.

Pietrele de ochi de tigru sunt binevenite pe masa de lucru a gemenilor care sunt oameni de creație, acestea le vor da putere și inspirație.

Celor din zodia leu bijuteriile cu ochi de tigru le va aduce putere de a rezista, dar și liniște sufletească, încredere, le va tempera un pic caracterul nărăvos. Femeilor leu le dă frumusețe și tinerețe, iar pentru cele necăsătorite va fi un bun însoțitor în căutarea ursitului.

Forța ochiului de tigru vine de la energia solară, așa încât această piatră te poate apăra de enegii negative, chiar de dușmani și poate atrage atenție asupra celui care îl poartă. De asemenea, se recomandă să poarte bijuterii din ochi de tigru toți cei care nu au încredere în forțele proprii, pentru că acestea sunt capabile să atragă oameniii necesari, să ajute la constituirea unor relații importante și să le asigure celor care îl poartă cele mai potrivite relații cu oameni influenți.

Reprezentanții sferelor comerciale au apreciat, din cele mai vechi timpuri, capacitatea ochiului de tigru de a atrage diverse forme de venit. Bijuteriile din ochi de tigru ar putea să vă rezolve o multitudine de probleme financiare și să contribuie la creșterea venitului dumneavoastră sau chiar la atragerea unui venit suplimentar. Ochiul de tigru în diverse bijuterii cu metale prețioase e bine să fie purtat de oamenii de afaceri, mai ales de femei, dar și de toți cei activitatea cărora e legată de sfera financiară. Dar trebuie de menționat că acest mineral nu îi iubește pe cei leneși, egoiști și indiferenți.

Putem, oare, purta o piatră străină de ochi de tigru?

Nu se recomandă, deoarece acest mineral îl are în memorie pe vechiul său stăpân, e îmbibat cu energia lui, așa încât ar fi inutil pentru alt om. Dacă această piatră este potrivită după semnul zodiacal, cumpărați neapărat pietre și bijuterii din ochi de tigru. Acestea, având o putere energetică deosebită, care vine din puterea soarelui, vă vor aduce noroc, bucurii și prosperitate.

Sursă imagine: thespruce.com

1 thoughts on “Bijuterii din ochi de tigru – Piatra norocului și a femeilor de afaceri

  1. blank Antonia Modog spune:

    Iubesc această piatra, sant gemeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *