Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Bijuterii cu safire – Pietrele adevărului și ale protecției divine

bijuterii cu safire

Safire magnifice și sacre în toate nuanțele lor celești sunt pietre ale înțelepciunii, profeției și grației divine. Safirele au fost dintotdeauna asociate posesiunilor sacre și considerate cele mai valoroase pietre prețioase, bijuterii cu safire au marcat istoria și tradiția aproape oricărei religii. Pentru lumea veche și medievală, safirele albastre au însemnat darurile cerului înalt, credința și speranța.

Bijuterii cu safire: Istorie și spiritualitate

De-a lungul timpului, safirele au fost pietre prețuire de lideri spirituali, regi și nobili. În vremurile Vechiului Testament, regele Solomon și Avraam purtau talismane din safir, iar despre Legea dată de Moise pe Muntele Sinai se crede că ar fi fost gravată în tăblițe de safir.

bijuterii cu safire
Inel din aur alb de 18k cu safire si diamante naturale | Click imagine

Grecii purtau bijuterii cu safire pentru înțelepciune când mergeau după răspunsuri la oracolul din templul de la Delphi. Iar Budiștii credeau că safirele aduc devoțiune și iluminare spirituală, în timp ce hindușii aduceau în temple safire ca ofrande pentru a ”alinia favorabil astrele”. Înalții prelați creștini purtau inele ecleziastice cu safire, iar regii și nobilii purtau safire pentru protecție și intuiție.

În zilele noastre, safirul este considerată piatra înțelepciunii, o piatră regală a învățării, a acuității mentale și a activării psihice, piatra căutătorilor advărului spiritual. Lumina sa pură albastră aduce ordine și vindecare minții, oferind forță și concentrare și abilitatea de a vedea adevăruri esențiale dincolo de aparențe înșelătăare, precum și capacitatea de a folosi această cunoaștere.

Piatra safir stimulează chakra gâtului și chakra celui de-al treilea ochi, permițând accesarea nivelelor profunde ale conștiinței, ceea ce ajuta la o mai bună înțelegere a sinelui.

Asociată cu planeta Saturn, safirul albastru îmbrățișează ordinea și formele structurate, precum și auto-disciplina și este o piatră care promovează realizarea scopurilor și manifestarea ideilor în realitate.

Ce sunt safirele?

bijuterii cu safire
Cercei din aur alb de 18k cu safire si diamante naturale | Click imagine

Safirele sunt considerate și astăzi cele mai valoroase pietre prețioase, după diamante.

Safirul este o piatră foarte căutată pentru atuurile sale cumulate: culoarea excelentă, duritătea 9 pe scara Mohs, durabilitatea și luciul policroic.

În comerțul cu bijuterii, safirul fără prefix de culoare se referă la varietatea albastră a Corundului mineral. Cu toate acestea, termenul safir cuprinde toate celelalte soiuri de pietre în culorile Corundului, cu excepția rubinului, varietatea roșie a Corundului, care are propriul nume încă din antichitate.

Safirele conțin de multe ori incluziuni minore de Rutil care scade transparența pietrelor. Când sunt în grupări dense, aceste incluziuni pot da un aspect polișat safirelor prezentând asterism. Safirele cu această proprietate sunt cunoscute ca ”Safire Stea”, și acestea sunt foarte apreciate. Există safire în stea cu 6 raze, dar și safire cu 12 stele de raze.

Safirul este o piatră policroică, având o culoare mai deschisă sau mai intensă atunci când e privită din unghiuri diferite. Unele safire sunt albaste când sunt privite dintr-un unghi și purpurii când este schimbat unghiul. Unele pietre pot fi chiar multicolore.

Utilizarea safirelor

bijuterii cu safire
Cercei din aur alb de 18k cu safire si diamante naturale | Click imagine

Safirul este o piatră dură și stabilă, iar singura piatră naturală mai tare decât safirul este diamantul. În ciuda acestui fapt, safirul se poate fractura dacă este manipulat greșit. Pentru prima dată safirul a fost sintetizat în laborator în 1902. Procesul creării de safire sintetice este cunoscut sub numele de Verneuil sau fuziune cu flacără. Doar experții pot face deosebire între bijuterii cu safire naturale și cele sintetice.

Datorită durității sale, piatra safir este utilizat în aplicații industriale, cum ar fi la componente pentru cristale de ceas și rulmenți de mișcare, instrumente științifice, geamuri de înaltă rezistență și substraturi izolatoare în electronică solidă cu destinație specială.

Safire sintetice cultivate în laborator sunt folosite pentru a înlocui sticla la unele ceasuri scumpe. Avantajul safirului față de sticla obișnuită este că safirul este mai dur și mai rezistent. Safirul poate fi zgârâiat numai cu diamante sau carbură de siliciu. Deci un ceas cu cadran de siliciu nu se va zgârâia probabil niciodată, dacă este manipulat corespunzător. Dezavantajul va fi prețul, un ceas cu cadran de safir va fi mult mai scump.

Concluzie

Safirul s-a dovedit a fi de o versatilitate excepțională, de la evocarea sacrului și divinului la aplicații industriale, izolatori electronici și ceasuri cu care nu se zgârâie niciodată. Istoria safirului se împletește cea a marilor religii, imperii și descopriri tehnico-științifice. Noi, iubitori de frumos însă ne vom hotărî să purtăm această piatră celestă pentru frumusețea sa excepțională, și pentru toată energia spirituală pe care aceasta o poate activa în noi: intuiție, înțelepciune, gânduri frumoase și pozitive.

Descoperiți modelele unicate de bijuterii cu safire in buticul nostru Leador.

Sursă imagine: pixabay.com

Oxana Ghenciu

Spirit Creativ, pasionat de Modă, Stil Personal, Yoga și Cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend