Rubinul este o piatră nobilă și magnifică, regina pietrelor prețioase și piatra prețioasă a regilor. Nu întâmplător bijuteriile cu rubine sunt atât de apreciate. Se spune că împăratul chinez Kublai Khan ar fi oferit în dar un întreg oraș pentru o piatră de rubin. În cultura chineză culoarea rubinului este culoarea cea mai norocoasă, iar în cultura vestică culoarea rubinului semnifică iubire și pasiune.

Despre rubine

bijuterii cu rubine

Rubinul natural face parte din grupul celor mai prețioase 4 pietre care mai includ diamantul, smaraldul și safirul, pietre apreciate pentru raritatea, valoarea monetară și duritatea lor (rubinul este al doilea după diamant).

Rubinele au fost explotate intens în Birmania, în toată China, India și Tailanda. În toate aceste locuri, rubinul a căpătat o semnificație culturală specifică. Au mai fost găsite rubine în Columbia, Australia, Madagascar și chiar în Scoția. Cele mai multe rubine din timpurile noastre sunt în uz de secole, fiind refolosite de la o bijuterie la alta.

Rubinul este un mineral din oxid de aluminiu cu crom, responsabil de culoarea lui roșiatecă. Rubinul este prin urmare un corindon roșu, toate celelalte varietăți de corindon sunt definite ca safire.

Nevoile industriei de bijuterii în continuă creștere au determinat însă crearea bijuteriilor cu rubine artificiale. La ceasurile tradiționale se foloseau de exemplu 32 de rubine. Primele rubine artificiale au fost făcute de doi chimişti francezi, care au amestecat în părţi egale aluminiu şi clorură de bariu, adăugând şi câteva picături de bicromat de potasiu.

Utilizări ale rubinului în terapia cu cristale

inel cu rubin

Inel vintage din aur de 9k cu rubin si diamante naturale | Click imagine

Rubinul ne poate ajuta la depășirea stărilor de letargie și extenuare. Acesta stimulează ciruclația și amplifică energiile și vitalitatea întregului sistem. Rubinul este de asemenea cunoscut ca un calmant al persoanelor hiperactive.

Este o piatră extrem de potențatoare pentru cei care au tendința de a se auto-mutila sau de a se neglija, și de asemenea este benefică în depășirea traumelor de abuz sexual sau de abuz de putere pentru că ajută la eliberarea furiei reprimate.

Ca piatră a Luminii Spirituale, poate fi folosită ca piatră vindecătoare pentru a integra energia ei de frecvență înaltă în viețile și corpurile noastre.

Rubinul Stea are aceleași proprietăți metafizice ca Rubinul, dar cu energii de vindecare magice mult mai intense. Forța lui crește la luna plină. Lumina Spiritului este reflectată de rubinul stea, care îi amplifică resursele și forța interioară a purtătorului.

Energia intensă a rubinului ne capacitează mental cu o concentrare excelentă. Rubinul promovează o atitudine plină de curaj și te poate ajuta să câștigi dispute și discuții în contradictoriu.

inel cu rubine

Inel din aur alb de 18k cu diamante si rubine naturale | Click imagine

Rubinul emană o vibrație cu raze roșii pure de neegalat în regnul mineral. Stimulează chakra Rădăcină, crescând vitalitatea și chi-ul, energia forței de viață în întreg corpul fizic dar și în spirit.

Favorizează o minte clară, o concentrare și o motivație sporită și îi dă purtătorului sentimentul de putere interioară, încredere în forțele proprii și o hotărâre care depășesc timiditatea și ne propulsează în vibrațiile prosperității și a realizării de sine.

Rubine celebre

Rubinul Nawat de 495,5 carate, cel mai mare rubin natural și este comoara națională a Uniunii Myandmar.

Rubinul Rosser-reeves a fost donat de Rosser Reeves Institutului Smithsonian din Washington, în 1965. Acest rubin de 138,7 carate este una dintre cele mai mari și mai frumoase rubine din lume. Inițial, piatra cântărea aproximativ 140 de carate, dar era foarte zgâriată. Dupa lustruirea care a centrat steaua pietrei, greutatea pietrei a ajuns la 138.7.

Rubinul speranței – cel mai scump inel cu rubin tăiat în formă pernă cântărind 32,08 carate și vândut la o licitație cu prețul de 6,74 mln de dolari. Prețul licitat a fost cel mai mare preț oferit pentru un rubin vândut vreodată la o licitație.

Rubinul DeLong star – poate fi găsit la Muzeul de Istorie Naturală din New York City. Acest rubin în culori purpuriu și roșu, cântărește 100,32 carate și are un efect spectaculos de 6 stele. Piatra a fost achiziționată de Edith Haggin DeLong de la Martin Ehrmann pentru 21.400 de dolari și donată ulterior Muzeului.

Bijuteriile cu rubine purtate de femei celebre

Cercei cu rubine 

În 2010, Eva Longoria a strălucit într-o rochie neagră fără bretele la care a purtat o pereche de cercei candelabru de rubine florale.

bijuteriile cu rubine

Inele cu rubine

Scarlett Johanson a mizat în seara decernării premiilor Oscar pe un frumos inel cu un dragon cu diamante, smaralde și rubine.

Bijuterii cu rubine

Colier cu rubine

Rihanna a fost Frumoasa de la Diamond Ball combinând magistral colierul Chopard cu rubine cu o rochie în același ton purpuriu sidefat.

colier cu rubinBrățară cu rubine

Zoe Saldana, la gala Golden Globes 2010, a purtat o brățară din mai multe mărgele de rubine, precum și inele și cercei rubinii.

bijuterii cu rubine

Un binecunoscut bijutier londonez a achiziționat un singur rubin la prețul de 3,6 milioane de dolari, rubinul cântărind 8,62 de carate, la o licitație din Elveția, plătind aproximativ 425 de mii de dolari pentru un singur carat. Recordul deținut pentru un singur carat era de 275 mii de dolari, iar această achiziție a marcat o creștere a cererii de pietre prețioare și o revigorare puternică a pieței de bijuterii.

Prețurile bijuteriilor a crescut foarte mult pe măsură ce noi cumpărători din Rusia și SUA au intrat pe piață. La fel cum s-a întâmplat cu prețurile lucrărilor de artă contemporană, și prețurile bijuteriilor au crescut rapid, analiștii apreciind că această tendință de apreciere va continua și în perioada următoare.

Pentru a descoperi comori cu rubine, vizitați buticul nostru Le’Ador.

Sursă imagini: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *