Lapis Lazuli, ca piatră semiprețioasă, a fost cunoscută încă din istoria timpurie a țărilor estice. Este un amestec complex de rocă și un calcar mineralizat care conține boabe de metal albastru cubic, cunoscut sub numele de lazurit. Lapis lazuli mai are în compoziția sa diverse alte minerale: pirită, calcită și altele. Datorită culorii sale intense, purtarea de bijuterii cu lapis lazuli poate fi o completare perfectă pentru o ținută de zi sau seară.

Utilizările pietrei de Lapis Lazuli

inel - bijuterii cu lapis lazuli

Inel din argint cu lapis lazuli | Click imagine

Lapis este o piatră excelentă pentru oameni de afaceri, jurnaliști și psihologi, pentru că stimulează înțelepciunea și buna judecată într-o lume pragmatică. Îi ajută la realizarea de conexiuni logice pe arhelogi și istorici și la rezolvarea de probleme pe avocați și stimulează procesul de ideație al inventatorilor și al scriitorilor.

Lapis Lazuli este un cristal puternic pentru activarea minții superioare (a cortextului neurofrontal) și îmbunătățirea abilităților intelectuale. Promovează dorința de cunoaștere, adevăr și înțelegere și ajută procesul de învățare. Este excelent pentru întărirea memoriei.

lapis lazuli

Cercei din argint cu lapis lazuli | Click imagine

O piatră a adevărului, Lapis încurajează onestitatea spiritului și al cuvântului vorbit sau scris. Purtați seturi de bijuterii cu lapis lazuli pentru toate formele de comunicare profundă. Este de asemenea o piatră a prieteniei, aduce armonia în relații.

Dacă vreți să obțineti renume într-un domeniu creativ sau o performanță publică, purtați lapis lazuli la audiții. Purtat la locul de muncă, lapis lazuli atrage promovări, succesul și recunoașterea durabilă a contribuției purtătorului.

Bijuterii cu lapis lazuli: Energia de vindecare fizică

bijuterii cu lapis lazuli

Colier cu perle de cultura, sodalit si lapis lazuli | Click imagine

Acest mineral complex este utilizat de terapeuți în cristaloterapie în vindecări fizice. Astfel Lapis Lazuli este recomandat pentru:

  • afecțiuni ale gâtului, laringelui și corzilor vocale;
  • reglarea glandelor endocrine și tiroida;
  • afecțiuni ale auzului și alte probleme cu urechile și pasajele nazale;
  • îmbunătățește circulația și ritmul cardiac;
  • reduce vertijul și scade tensiunea arterială;
  • atenuează insomnia.

Pentru a îndepărta infecțiile oculare, frecați zona cu o bucată de lapis lazuli încălzită în apă caldă. Odată racită apa poate fi folosită pentru o baie a ochilor.

Un lapis lazuli încălzit la soare, reduce vânătăile și este un bun remediu pentru probleme ale pielii și pentru mușcături de insecte.

Lapis este benefic pentru femeile care suferă de probleme menstruale, ameliorând crampele, rigiditatea și lumbago. Așadar, lapis lazuli ameliorează durerile și inflamațiile generale și este deosebit de eficient împotriva migrenelor.

Bijuterii cu lapis lazuli: Energia de vindecare emoțională

cercei - bijuterii cu lapis lazuli

Cercei din aur alb de 18k cu lapis lazuli si diamante naturale | Click imagine

Lapis lazuli este un cristal al adevărului în toate aspectele. Acesta dezvăluie adevărul interior și promovează conștiința de sine și acceptarea acestei conștiințe. Ne ajută să ne eliberăm de emoții suprimate, premițându-le să se înalțe, ajutându-ne astfel la diminuarea furiei sau a mâniei reprimate și la auto-exprimarea fără compromisuri.

Purtarea unor bijuterii cu lapis lazuli încurajează demnitatea în prietenie și capacitatea socială. Mai mult decât atât, această piatră încurajează onestitatea, compasiunea și corectitudinea atunci când ne ocupăm de alții.  Ne oferă o conștientizare a motivațiilor și a convingerilor. Lapis lazuli dezvăluie nu numai limitările, ci și oportunitățile de creștere și capacitatea de a ne folosi darurile și abilitățile.

Concluzie

Lapis lazuli este un veritabil talsiman care ne poate ajuta să obținem respect, și să ținem departe de noi energiile negative. Este un cristal care ne ajută să vedem lumea prin jumătarea plină a paharului, să vedem ce-i mai bun în ceilalți, frumusețea vieții și bunătatea din oameni. Descoperiți comorile noastre ascunse de bijuterii cu lapis lazuli în buticul LeAdor.

Sursă imagine: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *