Intense, fabuloase, unice. Bijuteriile cu opal vă vor scoate instantaneu din anonimat, deoarece au toate calitățile de vedete ale momentului, indiferent de ocazie. Opalul este cea mai magică și mai frumoasă dintre pietrele semipreţioase. Această piatră magnifică surprinde prin unicitate pentru că nu există două pietre de opal la fel. Numele pietrei provine din sanscrită și semnifică ”piatră prețioasă”. Dar iată care este povestea ei.

Piatra opal – Scurt istoric

Opalul a fost considerat de antici cea mai norocoasă piatră, apoi a căzut pe nedrept în dizgrație. Romanul ”Anne de Geierstein”, scris în 1829 de Sit Walter Scott i-a adus reputația de piatră cu puteri malefice. Romanul spune povestea lui Lady Hermione, un fel de prințesă vrăjită care s-a transformat în cenușă la scurt după ce o picătură de apă sfințită a căzut accidental pe pietrele de opal din părul ei, transformându-le culoarea. Spiritele superstițioase ale timpului au înțeles desigur că povestea încearcă să-i avertizeze că opalul le poate aduce ghinion.

Asta în timp ce autorul doar specula jocul strălucitor de culori și senzitivitatea opalului la apă. Sir Walter Scott a reușit astfel din întâmplare să distrugă piața opalului pentru cel puțin 50 de ani, fără ca piatra să aibă vreo vină reală în toată această afacere. La mai puțin de câteva luni de la publicarea romanului, prețul pietrelor de opal scăzuseră la jumătate.

bijuterii cu opalDin fericire, 50 de ani mai târziu, în 1877, o sursă de pietre pentru bijuteriile cu opal negru a fost găsită în Australia și piața opalului a explodat. Superbul opal negru a cucerit definitiv lumea. Australia continuă să fie și astăzi principala sursă de piatra de opal negre și albe, 97% din opale provin de pe acest continent.

Frumusețea pietrelor opalescente

Opalul de foarte bună calitate poate fi considerat una dintre cele cinci pietre preţioase ale lumii, alături de diamante, safire, smaralde şi rubine. Opalul este o piată delicată și moale, cu o duritate de 5,5-6,5 (pe scara durității mineralelor, diamantul având duritata maximă 10), de fapt un gel de silica întărit care conține 30 la sută apă. Este de obicei lăptos, translucid și amorf, ceea ce înseamnă că nu are structură de cristal. În functie de unghiul din care e privită piatra, pot apărea curcubeie de culori, datorită reflexiei luminii pe micutele sfere de cristobalit din gelul de silica.

bijuterii cu opalUnele pietre de opal pot forma crăpături dacă sunt uscate prea rapid după ce sunt extrase din mină. Alteori opalul poate fi poros și iată de ce nu este bine să-l scufundăm în apă.

Există mai multe tipuri de opal, cu o frumuseţe aparte datorită reflexiilor irizante şi jocului fascinant de culori datorat fenomenului de interferenţă şi anume opalul cristal, opalul alb, opalul negru, dubleta de opal, opalul negru matrice, opalul semi-negru, opalul negru de cristal, opalul de foc, cel cu nuanţe de roşu, datorate conţinutului de cupru.

Alte varietăți – opalul de foc (de la galben pâna la rosu-brun), opalul obișnuit opac, opalul etiopian, opalul peruan sau opalul girasol (alb-albăstriu translucid cu reflecții roșiatice), opalul verde, varietate a opalului obișnuit sau opalul hidrofil lăptos care devine translucid sau transparent atunci când este scufundat în apă (are abilitatea de a absorbi apă) și multe altele.

Gilson, un bijutier francez a creat prima imitație de piatra de opal „opalescent” în 1973.

Opalul și semnificație

Grație culorilor lui strălucitoare, opalul a fost mereu asociat iubirii, pasiunii, dorinţei şi erotismului. Este o piatră a seducţiei care intensifică stările emoţionale şi elimină inhibiţiile, acţionând ca un stabilizator emoţional. Se crede că opalul menţine fidelitatea şi loialitatea în cuplu, iată de ce e perfectă pentru a celebra 14 ani de căsătorie.

Opalul prețios cu irizatiile sale de foc, stimulează creativitatea, iar „dansul” flacarilor stimulează pofta de viață.

bijuterii cu opal

Opalul și indicații terapeutice

Opalul este o piatră minunată dedicată vindecării și întăririi corpului nostu emoțional pentru cei care vor să-și cunoască sinele autentic. Energiile subtile ale opalului ne ajută să aducem gândurile și emoțiile reprimate la suprafață și ne dezvăluie adevăratele sentimente.

Opalul se poate găsi în aproape toate culorile, iar energiile dominante ale culorii pot fi utilizate pentru a stimula chakrele corespunzătoare. Jocul strălucirii culorilor multor pietre de opal este util la activarea chakrelor cu culori corespondente și conectarea acestora la Chakra Coroanei, infuzând aura cu spectru complet al Luminii.

Opalul este piatra cu cele mai bogate energii ale culorilor, conținând întregul spectru al culorilor curcubeului.

Bijuteriile cu opal

Opalul impresionează cu aura lui misterioasă și fascinantă. Mai jos aveți câteva modele de bijuterii cu opal.

Acest inel cu opal galben și irizații violete și albăstrui este impresionant:bijuterii

Cercei cu opal care par pictați în paleta de culori a unui artist impresionist:

0336606ab95ef294f471a8add4ed5371

Colier cu pandativ de opal fabulos in irizații electrizante:

bijuterii

Brățară cu opal cu un dans de culori sclipitor:

bijuteriile cu opal

O altă brățată cu opal sclipitor albastru și cu diamante:

bijuterii

În concluzie, bijuteriile cu opal măiestrit încorporate în aur sau argint sau în combinație cu alte pietre prețioase vin în plus cu propria lor poveste unică spusă într-un dans sclipitor și fascinant de culori și nuanțe, vă vor reda pofta de viață și vă vor reda armonia și pasiunea.

Pentru a descoperi comorile ascunse de opal în buticul nostru, vizitați-ne la Le’ADOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *