facebook_pixel

Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Ceasuri de aur pentru bărbați

 

 

E stabilit – ceasul e o bijuterie cu caracter masculin prin excelență. Ceasurile au fost inventate pentru bărbați și, până la începutul secolului trecut, au fost purtate exclusiv de bărbați, care trebuiau să aibă totul sub control, inclusiv timpul.

Astăzi, ceasul de aur la încheietura puternică a unui bărbat încă stârnește, totuși, multe controverse. Iar chestiunea constă nu în presupusa utilitate a obiectului-bijuterie, nici în rolul său estetic, menit să-l scoată pe purtător în evidență. În miezul dezbaterii este exhibiționismul, lauda de sine, marcarea teritoriului și fluturarea statutului social propriu ziua în amiaza mare, sau seara, după caz. Un ceas de aur este un fel de extras de cont pe care un bărbat îl poate arbora fără stres oriunde apare, ca să le arate celor din jur că el își poate permite o extravaganță atât de opulentă.

Astăzi, cei care au fost observați cu ceasuri de aur la mână sunt bărbații foarte puternici și foarte bogați, lideri ai unor state importante din lume, bancheri sau brokeri pe Wall Street, capi de mafie sau interlopi. Este ceasul de aur un apanaj al puterii și bogăției? Cu siguranță. Pot fi ceasurile de aur un accesoriu elegant pentru un bărbat care nu face parte din niciuna din categoriile de mai sus? Posibil. Nu trebuie să fii Trump, Warran Buffet, Putin șamd. ca să porți un ceas de aur. Există ceasuri de aur extrem de elegante, superbe, absolut minunate, care l-ar face pe orice bărbat să strălucească odată cu ele când defilează oriune, într-un birou de la etajul 35, într-un restaurant alături de femeia iubită, sau la un summit internațional. Totul este să își permită așa ceva.

În 2019 se reafirmă trendul ceasurilor de aur pentru bărbați

Într-un context mondial dominat și de mișcări feministe dintre cele mai diverse, parcă reafirmarea ceasului de aur pentru bărbați anume în acum vine ca un bastion de curaj și de speranță, ca un element de asigurare că bărbații sunt, în continuare, un element important pe Pământ. Lumea modei a reevaluat valoarea stilistică a ceasurilor de aur pentru bărbați și le readuce, încet, încet, în atenția marelui public, mai ales în atenția publicului cu dare de mână. Prin urmare, brandurile de ceasuri au început sa revină la de aur, Rolex, Cartier si alți producatori au adus în 2019 înapoi in lumina reflectoarelor ceasurile de aur pentru bărbați.

 

Ce fel de ceasuri de aur pentru bărbați?

Un ton auriu prea intens și ținuta e compromisă. Un ceas de aur prea discret și e imperceptibil – deci degeaba ai dat mii, poate zeci de mii de lei sau de euro pe el. când un bărbat poară un ceas de aur, discreția e, cu siguranță, ultimul lucru care îl preocupă. În 2019, după o perioadă în care designerii s-au axat asupra modelelor minimaliste de ceasuri pentru bărbați, modelele de aur acaparează vitrinele, însă acestea au design simplu, cu cât mai puține funcții adiacente. Accentul cade pe curelușă, pe cadranul elegant, fără prea multe elemente decorative în plus. Elementul principal este aurul, strălucirea aceea inegalabilă, o lume de lux și opulență la care te face să visezi.

Cum se poartă un ceas de aur?

Cu mândrie și fără remușcări, simplu asortat la un costum elegant. Orice alte accesorii, cu excepția unei eventuale verighete, desigur, ar fi în plus. Ceasul de aur poate fi purtat și când bărbatul e ”în civil”, deci nu la muncă, nu la vreo întâlnire importantă. Chiar și așa, eleganța este obligatorie.

Când alții văd un ceas de aur pe încheietura mâinii cuiva, ei cred, în mod automat, că respectivul are succes. Când vedem aur, suntem programați să recunoaștem o stre materială, o stare socială, să recunoaștem succesul și influența celui care își permite să-și cumpere bijuterii din aur și, mai mult decât atât, își permite să le poarte. Aceste ceasuri clasice au fost în lumea modei de mult timp și au rezistat testului final al stilului. Indiferent dacă doriți să completați ținuta sau pur și simplu pentru a marca o realizare în viață, versatilitatea acestor ceasuri nu poate fi contestată.

Ceas de aur nu înseamnă neapărat dress code rigid și hiper elegant. Există mai multe tipuri de ceas din aur. Unele, cele mai elegante și mai opulente, sunt cele care au și cadranul, și brățara din aur adevărat. Acestea sar cel mai tare în ochi și, evident, sunt de purtat la ocazii speciale.

Ceasurile care au numai cadranul din aur sunt ceva mai discrete, mai ales dacă au curelușa din pielea. Acest tip de ceas e potrivit unui bărbat cu un stil mai sobru, care nu vrea neapărat să epateze, însă care iubește să fie stilat și apreciază valoarea unui obiect de lux. Ceasurile cu cadran de aur sau aurit, în funcție de buget, sunt o piesă ce rezistă probei timpului și a modei. Acest tip de ceas este nemuritor, nu se va demoda niciodată și va fi întotdeauna potrivit atât unor ținute foarte elegante, cât și ținutelor office, smart casual sau chiar casual.

Vine un moment în viața unui bărbat când acesta, pur și simplu, se simte pregătit pentru un ceas de aur. Poate că bărbatul are deja mai multe ceasuri, mai scumpe, mai puțin scumpe, mai fancy sau mai puțin fancy, dar un ceas din aur este o piesă statement și, dacă bărbatul a ajuns la maturitatea personală și profesională încât să dorească să-l poarte, trebuie să-și asculte intuiția!

Ceasul de aur nu mai înseamnă încununarea cu succes a unei vieți profesionale reușite. Ceasul de aur nu înseamnă finalul carierei și a tinereții, ci curajul de a te exprima în fashion așa cum o faci și în alte aspecte ale fieții personale și profesionale – cu eleganță, cu stil, cu bun gust, pentru că îți permiți.

Alegerea unui ceas de aur pentru un bărbat se face în funcție de mai mulți factori:

  1. Ce buget ai la dispoziție
  2. Cât de multă atenție își dorește bărbatul să obțină
  3. Stilul personal

Există un ceas de aur potrivit pentru orice tip de bărbat. Nu ezita să îl cauți pe al tău! J

 

10 ceasuri de aur în 2019

Rolex Oyster Perpetual Date 15037

Tudor Glamour Automatic

Elysee Sithon Automatic

Gucci G-Timeless Dial Gold-Tone

Cartier Tank

Armani Exchange Gold-Plated Watch

Longines La Grande Classique

 

Audemars Piguet Royal Oak

Tommy Hilfiger Luke Watch

Seiko Gold Plated Stainless Steel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *