Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Ceasuri din aur pentru femei și cum să le asortăm

ceasuri din aur pentru femei

Nu se poate nega faptul că lumea ceasurilor din aur este o lume dominată de bărbați. Bărbații cumpără mai multe ceasuri decât femeile, publicitatea pentru ceasuri pare să fie mai ales axată asupra segmentului de piață dedicat bărbaților, care domină în general peisajul orologic. Ceasurile de mână pentru bărbați au început să câștige în popularitate abia în anii 1920 și 1930 și, de atunci, producția ceasurilor de mână s-a axat mai ales pe cumpărătorii de sex masculin. Se poate afirma că timp de mai multe decenii piața de ceasuri din aur pentru femei a fost lăsată în paragină, aproape uitată complet, ceasul afirmându-se la începuturi drept accesoriu prin excelență masculin.

Ceasurile multor femei erau prea des versiuni simplificate ale ceasurilor pentru bărbați, cu câteva diamante sau pietre semiprețioase aruncate pentru a le face mai „feminine”. Pe măsură ce curentele feministe au impus o schimbare de percepție asupra femeii în societate, și femeile și-au schimbat viziunea asupra lor înșele, dar și obiceiurile de a cumpăra ceasuri. Astăzi, cumpărătoarele de ceasuri damă sunt mult mai numeroase.

Această creștere a numărului de cumpărătoare de ceasuri pentru femei a dus și la evoluția industriei de confecționare a ceasurilor. Crește numărul caselor de bijuterii care fac ceasuri pentru femei, crește și numărul designerilor pentru asemenea piese de bijuterie. Desigur, și designul evoluează, devine din ce în ce mai intuitiv și mai centrat asupra nevoilor de zi cu zi ale femeilor: confort, eleganță, aspect practic, estetică, câte și mai câte.

Ceasuri damă din aur roz

ceas dama din aur roz

Aurul trandafiriu este una dintre cele mai tari tendințe în materie de bijuterii și ceasuri. Acest metal cu ton strălucitor e potrivit pentru orice ocazie. Ceasurile cu brățări, carcase și cadranuri din aur roz pun o amprentă mai feminină asupra bijuteriilor decât aurul clasic, dar și o amprentă mai tinerească, mai la modă. Ca investiție strategic la capitolul stil, ceasurile din aur roz mențin o eleganță atemporală care nu iese niciodată din trend.

Ceasuri din aur pentru femei tip boyfriend

ceasuri din aur pentru femei

Ceasurile mari, de tip boyfriend, sunt grozave. Supradimensionate fiind, oferă încheieturilor feminine un aspect mai îndrăzneț. Ceasurile cu cadran mare iau o notă din moda bărbaților, combinând încrederea în sine pe care pe o inspiră cu cochetăria, nevoia de a se impune prin stil.

Plină de atitudine, ceasurile de mână de felul acesta sunt proiectate să iasă în evidență, iar atunci când sunt de aur devin, fără îndoială, piesa centrală a oricărui outfit. Mare atenție, însă, cum purtați asemenea ceasuri. O asortare nereușită cu alte bijuterii statement poate crea celebrul efect sorcovă, care anulează farmecul oricărei ținute, indiferent cât de special și prețios e ceasul de aur tip boyfirend.

Ceas damă din aur tip brățară

ceas din aur pentru femei tip bratara

Dacă aveți dubii și nu știți ce să alegeți între un ceas damă de aur sau o brățară atunci când vă pregătiți bijuteriile pentru o ocazie importantă, un ceas tip brățară este soluția dumneavoastră. Îmbinând moda cu funcționalitatea, ceasurile cu brățări au o bandă în stil de bijuterii, care poate varia de la brățări lustruite până la charm-urile care zdrăngănesc la orice mișcare, oferindu-ți tot ce este mai bun din ambele lumi.

Când este din aur, ceasul tip brățară are un aspect ultra elegant, se vede de la o poștă, dă un aer cochet, sofisticat, se potrivește pentru ieșiri cu ștaif, evenimente pompoase. Un asemenea ceas este o alegere bună pentru momente în care vrei să te simți bine purtând ceasuri din aur pentru femei care se potrivească perfect fiecărei ținute.

Ceasuri din aur pentru femei cu brățară din piele

ceas din aur pentru femei cu bratara din pieleCeasuri damă din aur cu brățară din piele sunt clasice, ușor de asortat la orice ținută și foarte, foarte de bun gust. Ceasurile din aur cu brățară din piele spun multe despre cea care le poartă: o femeie elegant, stilată, care apreciază lucrurile fine, însă și lucrurile practice. Un asemenea ceas poate rezista generații într-o familie, fiindcă aurul capătă în timp o patină frumoasă, iar brățara poate fi schimbată dacă se uzează sau se murdărește. Chiar dacă nu va ieși în evidență ca o piesă opulentă, ceasul de damă din aur cu brățară din piele este o investiție utilă și necesară pentru orice pasionată de bijuterii.

Oricum, poate fi o idee bună atunci când alegeți un ceas pentru femei să optați pentru unul care are o bandă de ceas interschimbabilă. Acest lucru înseamnă că ceasul are un sistem de prindere care se poate potrivi cu diferite tipuri de benzi pentru diferite ocazii. De exemplu, o bandă de piele poate oferi ceasului un aspect mai casual, în timp ce o bandă metalică poate face același ceas să pară mai elegant și mai sofisticat. Asta oferă unei femei versatilitate și mai multe opțiuni – și cărei doamnei nu îi place să aibă mai multe opțiuni în viață ?!

Ceasuri din aur pentru femei în două tonuri

ceas din aur in doua tonuriAcest gen de ceas, care poate, deseori, să aibă srgint sau platină în compoziție alături de aur, e pentru femeile care poartă cu plăcere și bijuterii aurii, și bijuterii argintii și nu insistă neapărat să le paorte pe rând. Partea bună e că, purtând un asemena ceas, nu trebuie să te stresezi la capitolul asortare dimineața. Ceasurile cu două tonuri sunt o opțiune versatilă pentru purtătorii de ceasuri obișnuiți.

Tonurile metalice calde și reci se combină pentru a crea un stil elegant, indiferent dacă sunteți la birou sau vă îndreptați către sală. În plus, un ceas damă cu două tonuri se va asorta cu aproape toate bijuteriile tale ceea ce îl face mult mai practic.

Cum asortăm corect ceasurile din aur pentru femei?

Arta de a purta ceasuri, la fel ca moda în general, are cateva reguli. Nu sunt reguli greu de înțeles, ba chiar aș spune că le poți afla și pune în practică rapid. Sigur că nu vei merge la închisoare dacă încalci regulile, dar poți să fii sigură că poliția modei va fi cu ochii pe tine.

Deseori apare întrebarea pe ce mână se poartă ceasul la femei. În primul rand, este de reținut că ceasurile de aur sunt un caz aparte în rândul bijuteriilor. Este atât de ușor să faci un ceas de aur să arate greșit, din păcate. Cu excepția cazului în care sunteți extrem de încrezători și / sau curajoși, vă sugerăm să le asortați cu atenție sau să riscați să arătați ca un mafiot nepriceput, dar dornic să se afirme.

1. Pot purta ceas și alte brățări pe aceeași mână?

Aurul este un metal dens, greu, care se caracterizează și prin moliciunea sa. Această moliciune face parte din farmecul său. Cu cât este mai mare puritatea aurului (aurul de 24 de karate fiind cel mai pur), cu atât este mai moale. Ceea ce înseamnă că, dacă vă purtați ceasul din aur solid cu alte brățări (oțel aurit, pietre prețioase – orice), veți zgâria rapid acest ceas de aur. Nu e interzis să purtați pe mână și alte elemente decât ceasul, însă aveți grijă, gândiți-vă dacă are sens să vă zgâriați din greșeală ceasul de aur.

Dacă investiți într-un ceas de aur autentic, trebuie să-l tratați ca pe un copil. Aurul este un metal moale. Modul în care îl purtați și îl păstrați, poate afecta foarte mult nu numai aspectul, dar și durata de viață a produsului.

2. Aur = eleganță și stil

Aurul este un metal prețios și merită să fie tratat cu un pic de respect. Fii elegant când porți un ceas de aur. Această bijuterie, chiar dacă are și rol practic, are un nivel de sofisticare ce o obligă pe posesoare la un anumit tip de ținută : mai elegantă, mai fancy, mai stilată.

3. Învață cum să combini ceasurile din aur

A fost o perioadă când amestecarea aurului cu orice alt metal era considerată cel mai înalt grad de blasfemie. Astăzi, „mix metal” este la fel de șic se poate. Fie că este vorba de oțel inoxidabil, platină sau argint, ceasurile în două tonuri sunt iarăși la modă.

Metalele utilizate pentru confecționarea carcasei ceasului (cadrul din jurul feței) și / sau banda sa includ oțel, aur, argint, platină și titan. Culoarea metalului ceasului ar trebui să completeze accentele metalice ale celorlalte accesorii pe care le purtați – inele (cu excepția verighetei), cercei, brățări, lănțișoare, catarame etc. Culorile nu trebuie să se potrivească exact. De exemplu, un ceas din aur roz poate fi purtat cu o cataramă din curea de aur galben.

Este de reținut faptul că în alegerea unor ceasuri din aur pentru femei trebuie să fie luate în considerare toate aspectele mai sus menționate pentru a avea o ținută impecabilă.

Sursă imagine: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend