facebook_pixel

Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Investiții în bijuterii din aur

De când e lumea, aurul se numără printre puținele obiecte care nu și-au pierdut valoarea, indiferent de vremurile tulburi pe care crizele economice, politice sau sociale le-au adus cu ele în oricare dintre cele patru zări. Există o vorbă printre economiști: de obicei, când prețul dolarului scade, prețul aurului crește. Ca atare, aurul a fost de obicei văzut ca un prag în calea inflației și o investiție sigură în timpul incertitudinii economice. Pe măsură ce crește prețul bunurilor, aurul protejează puterea de cumpărare. Așa că investițiile în aur, în lingouri, monede, obiecte de artă și chiar bijuterii sunt întotdeauna o idee bună dacă vrei să valorifici niște bani care crezi că s-ar putea devaloriza curând.

Investițiile în aur

Există mai multe moduri în care investitorii pot investi în aur: prin cumpărarea unui fond comercial tranzacționat la bursă, cum ar fi SPDR Gold ETF (GLD), prin cumpărarea de monede sau lingouri de aur de la un comerciant, prin achiziționarea directă de lingouri  de aur și depozitarea acestora într-un loc sigur, cum sunt casetele de siguranța de depozitare sau prin cumpărarea de bijuterii de aur.

Cum se fac investițiile în bijuterii din aur?

Există mai multe tipuri de bijuterii din aur, suficiente pentru fiecare tip de investitor și de investiție pe care acesta are în plan să o facă. Să le luăm pe rând. Atunci când vrei să investești în bijuterii de aur, una dintre posibilități este să cumperi bijuterii istorice, atestate de evaluatori și pe care, în majoritatea cazurilor, în mod legal le poți obține la licitațiile organizate de casele de licitații acreditate din România sau din străinătate.

Ce înseamnă bijuterii istorice?

Înseamnă bijuterii vechi din aur și pietre prețioase, datând din diferite perioade și care fac parte din anumite stiluri artistice: baroc, georgian, victorian, art nouveau etc. Bijuteriile de aur au propriile lor cicluri de popularitate. Ca valurile, aceste cicluri vin și pleacă doar pentru a reveni din nou, mai puternice și mai proaspete ca oricând, sporind prețurile bijuteriilor de colecție confecționate din aur.

Bijuteriile sunt o formă de artă. Ele sunt supuse originalității și complexității în design, și există întotdeauna o mare cerere pentru acestea. Rapoartele globale recente afirmă că cererea de bijuterii de aur crește cu un impresionant procent de 19% pe an, ceea ce reprezintă o cifră record. Se prevede ca cererea de bijuterii să crească și mai mult. Toate bijuteriile pot fi prelucrate și colecționate și devin mai valoroase odată cu trecerea timpului. Acest lucru poate fi reflectat de modul în care sunt utilizate depozitele de aur; aproximativ 75% din totalul de aur consumat este sub formă de bijuterii.

Secretul investiției în bijuterii de aur este să știi ce vrei și de unde să obții. În acest sens, internetul ușurează mult goana după aur, deoarece dealerii pot fi contactați din orice loc de pe glob. În plus, internetul a sporit posibilitățile pentru angrosiștii de bijuterii care își pot face publicitate mai ușor, ceea ce înseamnă că investitorii pot obține mai multe bijuterii pentru raportat la sumele pe care sunt dispuși să le plătească. Un comerciant de bijuterii vă poate oferi informații despre calitatea piesei și a stilului, dar poate fi necesar un consultant de aur sau un profesionist în investiții pentru a vă asigura că achiziționați tipul corect de bijuterii pentru investiția pe care o căutați.

Beneficiile investirii în bijuterii de aur

Beneficiile investiției în bijuterii de aur sunt următoarele:

  • În primul rând, puteți să le utilizați. Nu este vorba doar de un lingou sau de coșuri de monede care stau undeva, bine păzite într-un seif. Desigur, investitorii preferă să cumpere monede, să le stocheze de-a lungul vremurilor, să nu mai fie văzuți până nu decid să vândă aurul. Însă bijuteriile sunt obiecte de care vă puteți bucura oricând, pe care le puteți purta chiar dacă reprezintă o investiție strategică.
  • Bijuterii de aur, spre deosebire de simplele lingouri din aur, dețin atât valoare monetară cât și artistică / sentimentală. Ar putea fi o moștenire care a trecut prin generații, sporindu-i valoarea datorită casei celebre de bijuterii care a lucrat-o sau datorită deținătorului său notoriu, care îi poate crește valoarea de zeci sau chiar sute de ori. O bijuterie ce a fost deținută de o celebritatea poate fi vândută peste ani, la licitații, cu prețuri exorbitante.

Când cumpărați o bijuterie de aur, este important să măsurați valoarea bijuteriilor în funcție de greutate și puritate. Bijuteriile din aur de 24 de karate sunt considerate aur pur (care este de fapt cu o puritate de 99,5%, deoarece puritatea 100% este imposibil de atins). Prețul bijuteriilor de aur trebuie calculat folosind o formulă simplă: Prețul pieței x Greutate + Design.

Se așteaptă ca industria globală de bijuterii să atingă aproape 300 de miliarde de dolari până în 2020, potrivit lui McKinsey. O companie care încearcă să valorifice industria în creștere este Menē, o companie fondată de numai trei ani fondată de Roy Sebag și Diana Widmaier Picasso, nepoata lui Pablo Picasso. Menē vinde bijuterii din aur de 24 de karate și bijuterii de platină, proiectate de Widmaier Picasso și Chief Creative Officer Sun Joo Moon

Tipuri de investitori în bijuteriile de aur

Există două tipuri de investitori în bijuterii de aur.

  1. Investitorii care evaluează fiecare piesă în funcție de cantitatea de aur conținută în ea.
  2. Designerii care cumpără de la branduri bine-cunoscute, cum ar fi Tiffany, Cartier sau bijuterii Antique. Aceste tipuri de bijuterii au o valoare suplimentară pentru meșteșugul lor, design, vârstă sau ediție. Când cumpărați astfel de bijuterii de aur, verificați întotdeauna marcajele, deseori ascunse de vedere, pentru a păstra frumusețea piesei. Aceste semne vă spun numărul de karate și, adesea, vă spun și cine este producătorul / designerul.

Este sigur să spunem, așa cum am menționat de mai multe ori în acest articol, că bijuteriile de aur sunt mai scumpe decât monedele sau lingourile, datorită lucrărilor adăugate necesare pentru realizarea acestor opere de artă superbe. Este posibil să se găsească oferte excelente pentru cumpărarea piesele deteriorate, de asemenea cunoscute ca „resturi de aur”. Inelele rupte și piesele deteriorate sunt uneori subevaluate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend