Mai devreme sau mai târziu copilul tău va purta probabil cercei. Faptul că ești de acord cu găurirea lobilor urechii unui copil la o vârsta fragedă este o decizie personală. Înainte însă de a te lăsa furată de frumusețea unei perechi de cercei pentru copii asigură-te că cerceii pot fi purtați în siguranță. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le cunoști despre procedura de găurire a lobilor, precum și complicațiile care pot apărea în cazul nerespectării normelor de igienă. De asemenea, află mai multe despre cum să alegi primii cercei ai copiluilui.

Primii cercei pentru copii

În unele culturi, tradiția recomandă găurirea lobilor fetițelor aproape imediat după naștere. Este o cutumă larg acceptată în comunitățile latino și afro-americane ca fetițele să își înceapă viața cu acest simbol al feminității.

În America de Nord de exemplu copii încep să-și dorească un piercing în urechi în jurul vârstei de 9-10 ani și se intensifică această dorință în cazul în care un alt copil din clasă are deja un piercing.

În tot cazul dacă acest lucru nu s-a întâmplat la vârste fragede, ar trebui să așteptați până când copilul este suficient de mare și de responsabil pentru a avea grijă de cercei până ce lobul urechii se vindecă.

cercei pentru copii

Sursă imagine: Leador.ro

Procedura de găurire

În funcție de specialistul la care apelați acesta ar putea opera cu un pistol de aer care ”împușcă” cercelul prin lob. Puteți găsi însă cabinete unde perforarea urechii se face cu un ac. Oricare ar fi metodă aleasă, asigurați-vă că totul este dezinfectat și că practicantul poartă mănuși chirurgicale.

Pentru copii, majoritatea experților în sănătate recomandă să se aștepte până când bebelușul a primit prima doză de vaccin antitetanos. Consultați-vă medicului înainte de procedură.

Cum să alegi prima pereche de cercei pentru copii?

Prima pereche de cercei pentru copii ar trebui să fie de 18K sau 14K din aur galben, oțel inoxidabil chirurgical sau cu tije de platină cu șurub pe spate, mai degrabă decât cele mai comune de tip push-on-back. Iată și alte recomandări de care trebuie să țineți cont la alegerea primei perechi de cercei ai copilului:

1. Cercei cu suport plat

Ușor de folosit, suporturile ”confort fit” se înșurubează strâns la locul lor. Suportul din spate al piercingului îl menține curat, nemaifiind astfel nevoie de a-i scoate periodic pentru a curăța urechea și cerceii. Acest tip de cercei pot fi purtați luni, ani de zile, atât ziua, cât și noaptea, în apă, oricând și oriunde.

2. Tijele scurte

Tijele lungi sunt periculoase pentru copii, acestea pot înțepa capul copilului, provocând vătămare sau discomfort. Pentru copii alegeți cercei cu tortițe sau tije mai scurte.

3. Verificarea alergiilor metalice

Știați că 1 din 7 persoane sunt alergice la nichel? Înainte de a cumpăra o bijuterie copilului dvs. trebuie să vă asigurați că cunoașteți bine compoziția metalică a bijuteriei. Dacă copilul dvs este alergic la nichel și cumpărați o bijuterie fie și cu cea mai mică cantitate de nichel în ea, pielea delicată a copilului ar putea suferi de iritații sau erupții cutanate.

4. Cerceii hipoalergenici

Cerceii hipoalegenici reduc șansa de a suferi reacții alergice în urma purtării cerceilor. Pentru asta alegeți bijuterii din aur galben de 18 karate sau argint sterling neplacat. Unii copii pot fi sensibili la aurul alb sau la cerceii placați cu aur deoarece acesta conține adesea nichel.

5. Cercei pentru copii din aur de 18k

18 karate este cel mai înalt nivel de karate disponibil și cel mai pur aur în bijuterii, fără niciun fel de nichel în ele. Utilizarea de metal pur minimizează posibilitatea reacțiilor alergice în contact cu pielea sensibilă a copiilor, recomandânu-l astfel ca cel mai sigur și mai hipoalergenic metal. Alergiile cu nichel sunt în creștere, evitarea nichelului poate ajuta la menținerea urechii fără infecție.

6. Argintul Sterling 925

Deși există persoane care sunt alergice la cercei din argint, majoritatea persoanelor alergice la nichel nu sunt alergice și la argint. Argintul este un metal aproape pur realizat de obicei din argint 92,5% și 7,5% din alte metale precum zincul sau cuprul. Nu conține nichel, cea mai comună sursă de alergii.

Procesul de vindecare

Indiferent de vârsta la care lobii sunt găuriți, cerceii trebuie să rămână în ureche timp de patru până la șase săptămâni pentru vindecarea completă a lobilor. În acest timp, cerceii ar trebui să fie curățați de câteva ori pe zi cu un tampon dezinfectat din bumbac.

În cazul bebelușelor, curăță în jurul cerceiilor înainte de fiecare dată când îi schimbi scutecul. Copiii mai mari ar trebui să-și curețe zona găurită de două-trei ori pe zi. Ar trebui să-l supraveghezi, să-i amintești sau să-și seteze remindere pentru a se descurca singuri. Cerceii ar trebui de asemenea să fie rotiți de câteva ori pe zi pentru a preveni atașarea de țesutului cicatrizat. Verifică semnele de infecție și adresează-te medicului pediatru dacă vezi roșeață, umflături sau lichid ieșind din gaură.

Prima cutiuță de bijuterii a copilului

cutiuta pentru bijuterii pentru copii

Sursă imagine: Unsplash.com

După perioada de vindecare programează împreună cu adolescenta /adolescentul o vizită la un magazin de bijuterii. I-ai putea sugera câteva motive populare pe care să le căutați în magazin:

  • Naturale: albine, fluturi și flori în emailuri colorate pe aur galben de 14 K și 18 K.
  • Inimioare solide, contururi, cu pietre prețioase, diamante, perle sau pietre semiprețoase.
  • Cu semnificație personală: pietre semiprețioase, cruci sau alte motive.

Aceasta este, de asemenea, o mare oportunitate pentru copilul tău să înceapă să-și construiască prima cutiuță de bijuterii. Cercei pentru copii cu șuruburi din metal sau cu perle de cultură vor avea o durată de viață utilă, la fel ca și cerceii cu diametru mic. Acest tip de cercei practic nu îmbătrânesc niciodată!

Oricare ar fi alegerea ta, începe cu baza – o pereche de cercei hipoalergenici din aur de 18 karate fără nichel sau oțel inoxidabil chirurgical și o procedură de găurire a urechii efectuată în condiții de maximă igienă. Apoi menține cerceii curați curățind de 2-3 ori pe zi lobull perforat cu un tampon de vată dezinfectată. După perioada de vindecare programează o vizită cu adolescenta ta la un shop de bijuterii și lăsați-vă inspirate de multitudinea de oferte de cercei din aur cu diamante și alte pietre prețioase și semiprețioase.


Inspiră-te pentru primii cercei ai copilului tău, dând click pe linkul spre buticul nostru Leador – Cercei din aur.

Sursă imagine: boandbala.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *