Cerceii sunt o piesă esențială în economia ținutei oricărei femei. Puține sunt femeile care nu-și fac găuri în urechi, ca să poată astfel purta niște podoabe superbe, care să le facă cele mai frumoase trăsături și mai frumoase, să le scoată în evidență și să le sublinieze unicitatea. O simplă pereche de cercei de ocazie poate schimba radical o ținută, atât în bine, cât și în rău.

E suficient să-ți alegi perechea potrivită de cercei din aur sau argint pentru ca fața ta să iasă în evidență, strălucitoare și veselă sau, dimpotrivă, să pară ștearsă, nearanjată. Purtăm cercei în fiecare zi, gablonțuri de la magazine accesibile sau bijuterii mai scumpe, de familie sau pur și simplu bijuterii din materiale prețioase pe care ni le permitem și cu care ne place se ne răsfățăm din când în când. Totuși, cerceii de ocazie sunt speciali. Cum alegem cerceii de ocazie?

Ce înseamnă cercei de ocazie?

cercei de ocazie

Cercei vintage din aur de 14k cu cristale de stanca

În viața oricărei femei, ocaziile reprezintă zile speciale, de cele mai multe ori evenimente festive legate de sărbători sau date importante în viața lor profesională. Așadar, cercei de ocazie nu înseamnă doar cercei potriviți unor ținute de seară, cum ar fi ținutele de nuntă sau pentru o ieșire la restaurant la brațul soțului. Cercei de ocazie pot fi și cei pe care îi legi pentru cea mai importantă ședință din viața ta de până acum în cadrul unei companii, când urmează să semnezi un mega deal și vrei ca bijuteriile tale să-ți sublinieze latura office, caracterul profesionist, capacitatea de a fi convingătoare și bossy.

Cerceii de ocazie pentru evenimente ce au loc ziua

Pentru ocaziile importante din viața ta care au loc ziua se pot alege cercei foarte frumoși și potriviți, dar care sunt total diferiți de ceea ce ți-ai putea permite să experimentezi pentru ocazii de seară. La un prânz de afaceri, o întâlnire cu oameni importanți în miez de zi, o reuniune la 30 de ani de la terminarea liceului șamd, care are loc ziua, în amiaza mare, vei alege cercei adecvați, din materiale care nu strălucesc exagerat de mult.

cercei de ocazie

Cercei frunzulite din aur de 18k

De multe ori, femeile au impresia că dacă un eveniment important din viața lor se întâmplă ziua, nu e nimic grav dacă se îmbracă precum o nașă de provincie din anii 1990. Total greșit! Purtând cercei de ocazie prea mari, prea încărcați, prea sclipitori, poți s-o dai rău de tot cu bâta în baltă și să-ți faci singură un mare de serviciu.

O ocazie specială este acel moment în care merită să-ți faci curaj să porți ceea ce n-ai purt de obicei, elementele din colecția ta pe care le păstrezi cu religiozitate și ți-e frică să nu le strici sau, Doamne ferește, să nu le pierzi.

La ocazii speciale se poartă mai ales materialele nobile, care se văd de la o poștă că sunt nobile. N-am nimic împotriva gablonțurilor care se privesc frumos, uneori chic. Dar e păcat să irosești o ocazie specială cu ele și să nu scoți artileria grea. N-avem așa de multe ocazii speciale în viață și e bine să profităm de fiecare ocazie care apare în viața noastră, din plin. Nu ezita să faci din cerceii tăi un element central al ținutei pe care vrei s-o porți la ocazii speciale. Meriți!

cercei de ocazie

Cercei din aur de 14k cu turcoaz natural

Dacă ocazia pentru care îți alegi cercei este ziua, până în ora 17:00, atunci e recomandabil să eviți cerceii voluminoși, cu multe cristale, diamante sau pietre voluminoase. Acestea se potrivesc mai mult pentru seară. Ziua, frumusețea naturală este mai evidentă, ea nu are nevoie de elemente prea  puternice care să o potențeze. Cel mai important este să te vezi mai întâi tu, și apoi accesoriile pe care ți le-ai ales. Tu ești elementul principal, iar cerceii sunt acolo pentru a-ți completa ținuta, nu pentru a distrage atenția de la frumusețea ta naturală.

Pentru o ținută de zi, tip office, sunt potriviți cerceii de mărime mică sau medie, cât lobul urechii sa care atârnă, din materiale simple, fără prea multe elemente. Less is more întodeauna, mai ales la ocaziile ce au loc ziua.

Așadar, îți recomand pentru ocaziile speciale din timpul zilei, să porți cercei cu perlă , din aur sau argint. Nu poți da greș cu așa ceva. Asemenea elemente trec testul timpului, ele nu ies din modă și au marele avantaj de a se potrivi la orice. Cerceii din materiale nobile, ornați cu pietre prețioase, nu trebuie să lipsească din colecția nici unei femei.

Cerceii de ocazie pentru evenimente ce au loc noaptea

Dacă ziua ochii cunoscătorilor și cârcotașilor sunt sensibili la exces, la prea multă strălucire și opulență, odată ce apune ușor soarele și paharele de vin încep să se umple, lucrurile se schimbă.

Noaptea e un companion plăcut pentru cerceii mari, în cascadă de strasuri, diamante, perle, pietre prețioase mari și strălucitoare, elemente statement pentru femeile care vor să pună accentul pe partea de sus a ținutei lor.

 

 

cercei de ocazie

Cercei vintage din aur de 9k cu perlute si smaralde naturale

Noaptea, niște cercei din argint sau aur mari, ce răspândesc în jurul lor multă lumină, sunt exact ce ai nevoie pentru a aduce puțin glam look-ului tău. Dacă ai de mers la o petrecere imediat după birou, o pereche reușită de cercei de ocazie pot transforma o ținută obișnuită în una de seară. Nu e o idee rea să-ți alegi o pereche de cercei strălucitori, pe care-i să-i ai pe post de back-up pentru zilele în care nu ai timp să treci pe acasă pentru a-ți schimba ținuta.

Atenție, cerceii de ocazie, dacă sunt elementul central al ținutei tale, nu vor tolera alte elemente care să fie tot centrale. Cerceii de ocazie sunt pretențioși precum pisicile care necesită multă atenție. Dacă dorești să porți mai multe bijuterii la o ocazie specială, pe lângă cercei, atunci vei avea grijă ca cerceii să nu fie prea mari și să aibă pietre/cristale care să se potrivească armonios cu restul elementelor pentru care optezi.

cercei de ocazie

Cercei creatie Leador din aur de 18k cu morganit

În zilele nostre nu mai este obligatoriu să ai cercei care să aibă același model cu inelul, brățările pandantivul și tiara. Totuși, e bine să ai grijă să nu combini prea multe stiluri într-o singură ținută, fiindcă riști să te transormi întro… ai ghicit …. Într-o sorcovă!

Acum, că știi cum stă treaba cu cerceii de ocazie, întră pe leador.ro și alege-ți perechea de cercei care te va face să te simți regina serii!

Sursă imagine: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *