Există pe lumea asta o bijuterie potrivită pentru a fi oferită în dar oamenilor apropiați. O putem face în fiecare zi, dar și la fiecare ocazie specială din viața lor. Una dintre aceste ocazii speciale este atunci, când o femeie devine gravidă. Pentru orice familie, momentul așteptării unui nou membru de familie este special, unic. Un eveniment cu întindere de 9 luni. Fiecare zi este specială.  Mai specială decât cealaltă. Totul e într-o continuă schimbare, pe măsură ce fătul crește și se pregătește să vină pe lume. Iar cei apropiați nu mai știu cum să îi intre în voie, ce să-i mai ofere, pe lîngă dragostea nesfârșită. Vă sugerăm noi. O bijuterie specială pentru gravidă!

Bijuterii pentru gravide sunt, după cum probabil ați intuit deja, o idee foarte bună de cadou. Puteți oferi bijuterii în dar unei gravide, indiferent de gradul de amiciție/rudenie pe care o aveți cu aceasta. Bucuria cadoului rămâne neschimbata.

Dar cum alegem bijuterii pentru gravide?

Atunci când o femeie așteaptă un copil, totul se schimbă în viața ei, începând de la alimentație, kilograme, orar de somn, mărime la haine. Nu există aspect al vieții unei gravide care să nu fie influențat de minunea care i se întâmplă. Acest lucru este valabil și pentru bijuterii. Nu putem oferi unei gravide orice fel de bijuterii.  Trebuie neapărat să ținem seama de o serie de detalii.  Chiar dacă par nesemnificative la priva vedere, acestea sunt foarte importante pentru o femeie care așteaptă un copil, una atât de frumoasă, dar, în același timp, atât de vulnerabilă.

bijuterii pentru gravide

Aveți grijă la materiale din care sunt confecționate bijuteriile

Atunci când rămân însărcinate, în corpul femeilor au loc nenumărate schimbări, unele dintre acestea determinând apariția unor alergii noi, pe care femeile nu le aveau până atunci. Aceste alergii pot să se manifeste și la materialele din diferite bijuterii pentru gravide. Mare atenție la materialele din care sunt ocnfecționate bijuteriile pe care le alegeți pentru a le face cadou unei gravide.

Cel mai sigur este să nu te zgârcești și să cumperi materiale de calitate, din aur, argint, piele, pietre prețioase, astfel încât materialele cum ar fi inoxul, vopselele pline de chimicale, pielea artificială să nu reprezinte un pericol. Mai bine cumperi o bijuterie mai mică, dar mai frumoasă, mai sigură și mai valoaroasă.  De ce să riști o alergie nedorită cumpărând ceva care poate că e frumos, dar al cărui material e de proastă calitate?

În cazul bijuteriilor de serie sau junk, se utilizează metale toxice precum plumbul, mercurul sau nichelul. În timp ce materialul toxic pe aceste metale sau bijuterii nu este absorbit imediat de către organism, eroziunea metalului sau contactul cu transpirația pot duce la absorbția minimă a acestor materiale în organism, ceea ce poate provoca complicații. Prin urmare, cel mai bine este să evitați bijuteriile ieftine în timpul sarcinii. Aurul, argintul sau bijuteriile metalice inerte pot fi folosite fără probleme. Este, de rgulă, sigur să purtați bijuterii pentru gravide din materiale prețioase, deoarece accesoriile din materiale inerte nu prezintă niciun risc de alergii sau complicații. De asemenea, pot fi utilizate bijuterii din plastic sau din fibre.

Bijuterii de tip piercing,  neconvenționale pot fi, de asemenea, o sursă de infecție și cel mai bine este să fie evitate în timpul sarcinii.

Mare atenție la inelele pentru gravide

Gravidele au tendința să ia în greutate și să rețină apa. Prin urmare, gravidelor li se umflă adesea picioarele și mâinile. Dacă gravida căreia dorești să-i faci un cadou e pasionată de inele, ia în calcul să-i alegi un inel reglabil, pe care să îl poarte cu plăcere, dar să și poată să-l scoată sau să-l lărgească la nevoie! În aceeași categorie intră și bărțările subțiri de mână și de gleznă. Oricât de mult i-ar plăcea gravidei să poarte așa ceva, trebuie să poarte inelele și brățările cu prudență, pentru a le scoate la timp dacă simte nevoia.

Colierele sunt perfecte în calitate de bijuterii pentru gravide

colier pentru gravideColierele sunt mereu o idee bună de cadou dacă optați pentru bijuterii pentru gravide. Din aur sau din argint, cu pietre prețioase sau cristale, un colier de mărime medie, ușor de purtat și dintr-un material prețios poate fi un cadou foarte bun. Puteți să îl completați cu un pandantiv care să aibă o poveste – fie să simbolizeze semnul ei zodiacal, fie să conțină piatra ei norocoasă.

Colierele din materiale prețioase sunt versatile, le poți da un twist now oricând, pur și simplu jucându-te cu pandantivele. Un apndantiv de cristal în formă de barză va fi un talsiman pe care viitoarea mămică îl va purta cu bucurie și pe care îl va păstra, peste ani, în cutiuța ei de bijuterii, amintindu-și cu duioșie de momentele în care aștepta un copil.

Medalioanele gravate – un cadou ales cu atenție

Nu ezita să personalizezi un cadou cât poți de mult! Energia și atenția pe care le dedici alegerii unui caodu pentru cineva drag se vor simți întotdeauna, indiferent de destinatarul cadoului și de obiectul în sine pe care îl alegi! Când vine vorba de medalioane, pe care o femeie gravidă le poate purta la lănțișor sau, de ce nu, la brățară, personalizarea se paote face nu doar alegând un material prețios anume, o piatră care știi că îi poartă noroc femeii respective, ci și gravând ceva pe spate.

Poți grava inițialele doamnei, o dată plină de însemnătate pentru voi, câteva versuri dintr-un poem sau un mesaj pe care doar voi să îl descifrați. Nu uita de posibilitatea de a face ditr-un cadou un obiect personalizat și unic! Sunt micile detalii care fac întotdeauna diferența, iar gravura poate face dintr-un medalion frumos unul cu totul și cu totul special, care să reziste în timp.

Cerceii în calitate de bijuterii pentru gravide

Dacă inelele pot fi problematice pentru că pot deveni greu de scos atunci când se umflă degetele, cerceii pot fi, alături de coliere, printre accesoriile cele mai ușor de purtat pentru gravide. Însă, cerceii trebuie să fie ușori și de mărime medie sau chiar mică, pentru ca cea care îi poartă să nu îi resimtă ca pe o greutate în plus.

Sarcina este o perioadă atât de specială și de efemeră în viața unei femei! Deci, ce mod mai bun de a sărbători acest moment uimitor din istoria unei familii, decât cu un cadou unic – ceva frumos și durabil pe care viitoarea mămică îl poate păstra și de care se poate bucura mult timp. Un colier din aur cu un pandantiv ales cu atenție sua o broșă din argint se va asorta perfect cu rochiile sale de maternitate și ar putea fi cadoul perfect pentru botez.

Există o mare varietate de bijuterii pentru gravide, seturi din argint sau aur, din acest motiv trebuie de luat în considerare toate detaliile pentru a putea găsi modelul perfect care să aibă efectele sale benefice.

Sursă imagine: baby-moon.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *