Din antichitate și până în zilele noastre, femei celebre au purtat bijuterii cu smaralde, acestea accentuându-le frumusețea și eleganța. Purtătoarea celebră de smaralde a antichității este Cleopatra, regina vestită a Egiptului, faimoasă pentru pasiunea ei pentru bijuterii cu smaralde, provenind din minele care-i purtau numele.

În zilele noastre, celebrități ca Angelina Jolie și Kim Kardashian au pășit pe covorul roșu purtând bijuterii verzi de smarald. Această piatră prețioasă le-a complimentat fabulos părul ambelor vedete închis la culoare.

Nimic nu e mai verde ca smaraldul

Smaraldul este o piatră prețioasă de un verde pătrunzător. Cunoscutul litolog Hildegard din Bingen a afirmat despre acest mineral că: ”Tot verdele din Natură pare să se fi concentrat în Verdele de Smarald”. Iar naturalistul antichității, Pliniu cel Bătrân în Opera sa de nepreșuită valoare ”Istoria Naturală”, o enciclopedie din 37 de volume ar fi afirmat că ”Nimic nu e mai verde ca Smaraldul”.

set vintage cu smaralde

Set vintage din aur de 18k si argint cu diamante si smaralde naturale | Click imagine

Smaraldul cu verdele său intens, simbolizează tinerețea, cu tot avântul ei primăvăratec, speranța și viitorul, reînoirea și creșterea. Smaraldul este căutătorul iubirii și descoperitorul adevărului. În trecut se credea că purtarea de bijuterii cu smaralde poate ajuta la dezvăluirea adevaratelor intenţii ale celor ce jurau iubire. Smaraldul din inelele de logodnă și-ar fi pierdut strălucirea dacă alesele nu erau credincioase.

Numită și ”Piatra Iubirilor Împlinite,” smaraldul deschide și hrănește chakra inimii. Energia sa liniștitoare aduce vindecare la toate nivelurile ființei, aducând prospețime și vitalitate spiritului. Smaraldul poate fi folosit în Meditația cu Smaralde, care ne ajută să ne înțelegem mai bine emoțiile și să dizolvăm blocajele emoționale.

O piatră a inspirației și a răbdării infinite, ea întruchipează unitatea, compasiunea și dragostea necondiționată. Smaraldul cu vibrația lui energetică armonioasă promovează echilibrul între parteneri, liniștea și pacea în cuplu.

Istoria smaraldelor

set vintage din aur filigranat de 12k

Set vintage din aur filigranat de 12k cu perlute si smaralde naturale | Click imagine

Iată cum a fost valorificată această piatră de-a lungul timpurilor:

Smaraldele mogulilor

Shah Jahan – al 5-lea împărat mogul al Indiei, cel care a inițiat construirea Taj Mahal-ului, iubea smaraldele atât de mult încât a dat poruncă să se sculpteze texte sacre pe bucăţi de smaralde şi le-a purtat drept talismane. Încă mai există astfel de pietre sacre numite Smaraldele Mogulilor în muzee şi colecţii private.

Pietrele lui Solomon

Tot din legende antice aflăm că smaraldul a fost una din cele patru pietre preţioase ce i-au fost dăruite de către Dumnezeu regelui Solomon, pietre cu ajutorul cărora avea puteri depline asupra tuturor lucrurilor.

Pietrele lui Solomon e și o zonă de interes turistic situată în cartierul Șchei din municipiul Brașov, foarte pitorească, străbătută de un mic pârâu Valea cu Apă ce formează mai multe cascade și un mic defileu. Aparent nicio legătură între prima legendă și cea de-a doua.

Locuri de smarald

Un alt loc pitoresc este Irlanda denumită Insula de Smarald, datorită peisajelor ei întinse verzi. Orașul Seattle din SUA este, de asemenea, supranumit Oraşul de Smarald. Acest oraș nu doar cultivă spațiile verzi, ci implementează tot mai multe tehnologii ecologice.

De unde vin smaraldele?

Acest mineral prețios a fost descoperit pentru prima dată în Egiptul Antic, în secolul XII-lea î. Chr. Minele de la Sikait și Sabara au dat smaralde europenilor timp de peste o mie de ani până în secolul al XVI când spaniolii au cucerit America de Sud. Acest mineral era cunoscut și de perși, turci și de dinastia mogulilor din India.

Bijuterii cu smaralde naturale vs cele artificiale

În 1935 a fost produs smaraldul artificial numit Igmerald. Proprietățile estetice ale Igmeraldului sunt similare cu cele ale smaraldului natural, acesta fiind folosit cu succes în producția de bijuterii cu smaralde moderne. Smaraldul este frecvent înlocuit cu smaralde artificiale –  turmalină verde, dioptaz sau varietăţi de granat  sau sticlă colorată.

Cum pot fi purtate aceste bijuterii cu smaralde?

Specialiștii în cristale recomandă purtarea de bijuterii cu smaralde pentru restabilirea self-esteem-ului, în special a tinerelor fete care au fost tachinate în privința greutății lor. De asemenea, pot fi purtate de orice persoană tânără care s-a simțit inferioară din cauza posibilităților mai modeste materiale de a-și cumpăra cele mai trendy articole vestimentare.

Bijuterii cu smarald natural pot fi purtate atât ziua la o ținută casual dintr-o pereche de blugi skinny și un blazer cât și seara la o rochie elegantă neagră.

Iată câteva bijuterii de smarald pe care le puteți admira chiar în buticul nostru:

inel din aur

Inel din aur de 18k cu smaralde si diamante naturale | Click imagine

brosa cu smaralde

Brosa vintage din aur de 14k cu diamante si smarald natural | Click imagine

inel cu smaralde

Inel marchiza din aur de 14k cu smaralde naturale | Click imagine

Concluzie

Purtarea de bijuterii cu smaralde este benefică pentru înțelegerea propriilor emoții și dizolvarea acestor blocaje emoționale. Datorită energiei sale liniștitoare, smaraldul aduce vitalitate și prospețime spiritului. Așadar, îndiferent de ce fel de bijuterie preferi să porți, fie cercei cu smarald, inel cu smarald sau brosa cu smarald, în ziua e azi e foarte simplu să găsești bijuteria potrivită online. Drept urmare, buticul nostru Leador.ro vă poate fi de ajutor cu seturi unicate de bijuterii cu smarald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *