facebook_pixel

Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Modele brătări din aur si argint cu smarald natural

Modele brătări din aur si argint cu smarald natural

Gheața verde și fermecătoare a smaraldului ne atrage privirile de sute de ani, iar printre primele admiratoare ale smaraldului s-a numărat celebra Cleopatra.

Fixat în brățări de aur și argint, smaraldul își împrăștie lumina lui miraculoasă, făcând casă bună  atât cu aurul  și argintul, cât și cu maeștrii bijutieri care își perfecționează arta din an în an. Femei mature care știu prea bine ce înseamnă frumusețea și luxul, dar și fetele mai tinere care intuitiv simt asta, ar fi fericite să aibă o întreagă colecție de brățări din aur si argint cu smarald natural. E o investiție care merită a fi făcută. Și nu doar de amorul artei. Smaraldul a fost mereu la mare preț, mai ales pietrele mai mari.

Smaraldele se potrivesc bărbaților și femeilor deopotrivă. Mai mereu bijuteriile cu smaralde au în componența lor și diamante. O asemenea vecinătate îl va obliga mereu pe om să corespundă unui nivel înalt pe care aceste pietre nobile îl au.

 

La ce să atragem atenția când alegem o brățară cu smaralde?

Smaraldul se privește frumos în cadru de metale galbene și albe, de aceea el se simte bine în compania aurului și argintului. Brățările cu smarald sunt potrivite pentru ocazii speciale, mai ales cele de aur cu pietre mari. Însă putem folosi în ținutele noastre de zi cu zi brățări cu pietre mai mici de smarald.

Din cauza culorii sale intense smaraldul nu este folosit în combinație cu alte pietre pentru că le umbrește. Există și excepții în acest sens. Ne referim aici la diamantele incolore și la fianit, care umbresc cu efect maxim smaraldul, fără a concura totuși cu el.

Cum să purtăm o brățară cu smaralde?

Atunci când punem la încheietura mâinii o brățară cu smaralde, trebuie să uităm de unghii stridente, lungi, dacă nu ne dorim ca ele să distragă atenția de la podoaba noastră, de la pietrele ei deosebit de frumoase. Totodată, nici alte bijuterii n-ar trebui să facă disonanță în acest context. Nu avem voie să ne punem mai mult de două bijuterii. E indicat să evităm combinarea mai multor pietre prețioase de diferite culori.

Brățările cu smaralde se potrivesc blondelor, brunetelor, roșcatelor, șatenelor, mai ales celor cu ochii verzi. Cel mai bine o brățară cu smaralde se va evidenția pe o piele bronzată, iar pielea palidă doar ne va face să părem bolnave.

Atunci când ne punem o brățară cu smaralde, hainele pe care le îmbrăcăm trebuie să fie uni, de culor naturale: bej, maro, gri, ocru. Smaraldul se va pierde printer culori, dacă vom risca să îmbrăcăm haine aprinse. Culoarea verde este și ea destul de pretențioasă, puține nuanțe sunt în armonie cu piatra. Smaraldul nu trebuie să se contopească cu culoarea hainei.

 

Brățară de argint cu smaralde

O brățară de argint cu smaralde va fi purtată la încheietura mâinii stângi. O brățară de argint cu smaralde este un dar cu adevărat regesc și ea nu poate fi purtată oriunde, la niște întâlniri obișnuite, când lumea vine îmbrăcată casual. Ea însă e foarte potrivită pentru dineuri speciale, festivități . O brățară de argint cu smaralde poate constitui baza unor colecții de familie care se transmit din generație în generație. Luciul argintiu al metalului și nuanțele verzi ale smaraldelor sunt prețuite în întreaga lume așa, în acest tandem.

Brățară de aur cu smaralde

Brățara de aur cu smaralde constituie întruchiparea luxului, a măreției și a unui gust fin. Încheietura fină a mâinii unei femei va fi înfrumusețată cum nu se poate mai bine de o brățară elegantă și la fel de fină cu pietre-frunzulițe de smarald și picături vezi de rouă.

Destul de stilat s-ar privi și un desen geometric. Maeștrii bijutieri se întrec în a crea noi și noi forme pentru a putea valorifica minunatele pietre verzi de smarald, punându-le în valoare în brățări fine de aur.

O brățară de aur cu smaralde este un cadou de cea mai înaltă clasă. Cu atât mai mult că smaraldul este unul dintre cele mai scumpe minerale de pe planetă. Bineînțeles că prețul unei brățări de aur cu smaralde va sări mult peste prețul unei brățări de argint cu smaralde, dar bucuria unei femei arată mereu că efortul nu a fost în zadar.

Desigur că există și brățări bărbătești cu smaralde, dar acestea sunt niște oaspeți destul de rari.

Prețul unei brățări cu smaralde ține de calitatea pietrelor, greutatea lor, finețea lucrăturii făcute de bijutier. Atunci când ajungi să-ți cumperi o brățară de aur sau de argint cu smaralde, înseamnă că ai ajuns să realizezi un vis legat de o bijuterie de lux, specială cu adevărat.

În ceea ce privește proprietățile curative, nici smaraldele nu sunt lipsite de ele. Încă locuitorii Egiptului Antic erau siguri că un talisman cu smaralde îți poate întârzia îmbătrânirea fizică și sufletească.

Smaraldele ar avea și niște capacități magice. Aceste pietre ar ajuta oamenii atunci când aceștia săvârșesc fapte bune și îi ajută să înțeleagă semnele divine.

Bijuteriile cu smaralde sunt apărătoare ale maternității și întăresc legăturile între soți. Nu în zadar smaraldele sunt simbolul nunții de smarald, cea de 55 de ani de căsătorie.

 

Smaraldele verzi sunt talismanul Taurilor din luna mai.

Această piatră este potrivită și pentru alte semne zodiacale.

Racul poate purta orice bijuterie cu smaralde.

Peștilor li se potrivesc cerceii de argint sau inelul cu smaralde.

Săgetătorului i se potrivesc orice bijuterii cu pietre mari.

Gemenii își pot pune pandantive cu smaralde.

Cum să curățăm brățările cu smaralde?

Brățările cu smaralde se curăță cu apă călduță cu săpun, ștergându-le ușor cu un burete moale. Acestea nu pot fi curățate cu ultrasunete sau cu aburi.

Brățările cu smaralde vor fi păstrate într-o cutie bine închisă, la răcoare, aparte de alte accesorii. Este indicat ca fiecare bijuterie cu smarald să fie învelită într-o cârpă moale și să fie pusă într-o cutiuță tapițată cu stofă moale.

Smaraldele au nevoie și de o hrănire specială cu ulei. De obicei, asta se face înainte de a fi prelucrate, pentru ca ele să devină mai frumoase și mai trainice. Cu timpul, ea trebuie repetată de un bijutier.

Brățările de aur cu smarald, dar și cele de argint, precum și toate pietrele de smarald în general nu iubesc cosmeticele, produsele chimice, apa și căldura excesivă. De aceea, ele trebuie scoase înainte activităților domestice, sportive s.a.m.d.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend