Gheața verde și fermecătoare a smaraldului ne atrage privirile de sute de ani, iar printre primele admiratoare ale smaraldului s-a numărat celebra Cleopatra. Fixat în brățări de aur și argint, smaraldul își împrăștie lumina lui miraculoasă, făcând casă bună atât cu aurul  și argintul, cât și cu maeștrii bijutieri care își perfecționează arta din an în an. Femei mature care știu prea bine ce înseamnă frumusețea și luxul, dar și fetele mai tinere care intuitiv simt asta, ar fi fericite să aibă o întreagă colecție de brățări cu smarald natural.

E o investiție care merită a fi făcută. Și nu doar de amorul artei. Smaraldul a fost mereu la mare preț, mai ales pietrele mai mari. Smaraldele se potrivesc bărbaților și femeilor deopotrivă. Mai mereu bijuteriile cu smaralde au în componența lor și diamante. O asemenea vecinătate îl va obliga mereu pe om să corespundă unui nivel înalt pe care aceste pietre nobile îl au.

La ce să atragem atenția când alegem brățări cu smarald natural?

Smaraldul se privește frumos în cadru de metale galbene și albe, de aceea el se simte bine în compania aurului și argintului. Brățările cu smarald natural sunt perfecte pentru ocazii speciale, mai ales cele de aur cu pietre mari. Însă putem folosi în ținutele noastre de zi cu zi brățări cu pietre mai mici de smarald.

bratari cu smaraldeDin cauza culorii sale intense smaraldul nu este folosit în combinație cu alte pietre pentru că le umbrește. Există și excepții în acest sens. Ne referim aici la diamantele incolore și la fianit, care umbresc cu efect maxim smaraldul, fără a concura totuși cu el.

Cum să purtăm o brățară cu smaralde?

Atunci când punem la încheietura mâinii o brățară cu smaralde, trebuie să uităm de unghii stridente, lungi, dacă nu ne dorim ca ele să distragă atenția de la podoaba noastră, de la pietrele ei deosebit de frumoase. Totodată, nici alte bijuterii n-ar trebui să facă disonanță în acest context. Nu avem voie să ne punem mai mult de două bijuterii. E indicat să evităm combinarea mai multor pietre prețioase de diferite culori.

Sunt diverse modele de brățări cu smarald natural care se potrivesc blondelor, brunetelor, roșcatelor, șatenelor, mai ales celor cu ochii verzi. Cel mai bine o brățară cu smaralde se va evidenția pe o piele bronzată.

Atunci când ne punem bijuterii cu smarald, hainele pe care le îmbrăcăm trebuie să fie uni, de culori naturale: bej, maro, gri, ocru. Smaraldul se va pierde printre culori, dacă vom risca să îmbrăcăm haine aprinse. 

Brățară de argint cu smaralde

bratari cu smaraldO brățară de argint cu smaralde va fi purtată la încheietura mâinii stângi. O bijuterie de argint cu smarald natural este un dar cu adevărat regesc și ea nu poate fi purtată oriunde, la niște întâlniri obișnuite, când lumea vine îmbrăcată casual. Ea însă e foarte potrivită pentru dineuri speciale, festivități. Mai mult de atât, o brățară de argint cu smaralde poate constitui baza unor colecții de familie care se transmit din generație în generație. Luciul argintiu al metalului și nuanțele verzi ale smaraldelor sunt prețuite în întreaga lume așa, în acest tandem.

Brățară de aur cu smaralde

bratari cu smarald

Brățara de aur cu smaralde constituie întruchiparea luxului, a măreției și a unui gust fin. Încheietura fină a mâinii unei femei va fi înfrumusețată cum nu se poate mai bine de o brățară elegantă și la fel de fină cu pietre-frunzulițe de smarald și picături vezi de rouă.

Destul de stilat s-ar privi și un desen geometric. Maeștrii bijutieri se întrec în a crea noi și noi forme pentru a putea valorifica minunatele pietre verzi de smarald, punându-le în valoare în brățări fine de aur.

O brățară de aur cu smaralde este un cadou de cea mai înaltă clasă. Cu atât mai mult că smaraldul este unul dintre cele mai scumpe minerale de pe planetă. Bineînțeles că prețul unei brățări de aur cu smaralde va sări mult peste prețul unei brățări de argint cu smaralde, dar bucuria unei femei arată mereu că efortul nu a fost în zadar.

bratari cu smarald naturalDesigur că există și brățări bărbătești cu smaralde, dar acestea sunt niște oaspeți destul de rari.

Prețul unei brățări cu smarald natural ține de calitatea pietrelor, greutatea lor, finețea lucrăturii făcute de bijutier. Atunci când ajungi să-ți cumperi o brățară de aur sau de argint cu smaralde, înseamnă că ai ajuns să realizezi un vis legat de o bijuterie de lux, specială cu adevărat.

Brățări cu smarald natural și proprietățile lor curative

În ceea ce privește proprietățile curative, nici smaraldele nu sunt lipsite de ele. Încă locuitorii Egiptului Antic erau siguri că un talisman cu smaralde îți poate întârzia îmbătrânirea fizică și sufletească. Smaraldele ar avea și niște capacități magice. Aceste pietre ar ajuta oamenii atunci când aceștia săvârșesc fapte bune și îi ajută să înțeleagă semnele divine.

Bijuteriile cu smaralde sunt apărătoare ale maternității și întăresc legăturile între soți. Nu în zadar smaraldele sunt simbolul nunții de smarald, cea de 55 de ani de căsătorie. Este bine de știut că smaraldele verzi sunt talismanul Taurilor din luna mai.

În alegerea unei brățări cu smarald natural este bine de știut că această piatră este potrivită pentru mai multe semne zodiacale:

  • Racul poate purta orice bijuterie cu smaralde;
  • Peștilor li se potrivesc cerceii de argint sau inelul cu smaralde;
  • Săgetătorului i se potrivesc orice bijuterii cu pietre mari;
  • Gemenii își pot pune pandantive cu smaralde.

Cum să curățăm brățările cu smaralde?

bratara de argint cu smarald naturalBrățările cu smaralde se curăță cu apă călduță cu săpun, ștergându-le ușor cu un burete moale. Acestea nu pot fi curățate cu ultrasunete sau cu aburi.

Dacă dorești să achiziționezi brățări cu smarald natural, atunci trebuie să iei în considerare faptul că acestea trebuie păstrate într-o cutie bine închisă, la răcoare, aparte de alte accesorii. Este indicat ca fiecare bijuterie cu smarald să fie învelită într-o cârpă moale și să fie pusă într-o cutiuță tapițată cu stofă moale.

Smaraldele au nevoie și de o hrănire specială cu ulei. De obicei, asta se face înainte de a fi prelucrate, pentru ca ele să devină mai frumoase și mai trainice. Cu timpul, ea trebuie repetată de un bijutier.

De asemenea, este important de știut că brățările de aur cu smarald, dar și cele de argint, precum și toate pietrele de smarald în general nu iubesc cosmeticele, produsele chimice, apa și căldura excesivă. De aceea, ele trebuie scoase înainte activităților domestice, sportive s.a.m.d.

Sursă imagine: net-a-porter.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *