Movul, violetul, ultravioletul, iată nuanțele anului 2022. Astăzi purtăm mov pentru a transfera asupra noastră puterile magice pe care nuanța le are – forță, magnetism, mister. Roșul și albastrul, îmbinate în proporții egale, întruchipează în rezultatul final, respectiv în mov, echilibrul între înțelepciune și iubire. Dar pentru un echilibru al ținutei, ce bijuterii pentru rochii mov să alegem?

În vechime,  nuanța de purpura, adică movul puternic, virbrant, era o culoare dedicată exclusiv regilor. Doar ei se puteau bucura de asemenea culori, pentru că în Evul Mediu colorarea pânzelor era un lux pe care doar cei mai bogați și-l permiteau. De aceea, movul a căpătat, în mentalul colectiv, valențe de lux, bogăție și noblețe. Movul este o culoare a pasiunii, a romantismului și a emoțiilor.

Dintre zodii, cel mai bine i se potrivește movul nativilor Fecioară, însă asta nu înseamnă că celor născuți sub semnul altor zodii le-ar fi interzis să exploreze puțin senzațiile pe care o haină mov le poate produce atât asupra propriei personae, cât, mai ales, asupra celor din jur. In ezotierie, se crede că movul are proprietăți curative – calmeaza angoasele, anihilează frica și elimină agresivitatea. De asemenea, se crede că movul favorizează apropierea noastră de viața spirituală, ne face mai inspirați, ne acutizează intuiția, ne faci mai sinceri și mai candizi.

Movul este o culoare puternică, ce se observă de cum ai intrat într-o încăpere și care atrage multă atenție. Odată ce ai decis să te îmbraci într-o rochie mov, e clar că te-ai pregătit moraș și energetic să faci față atenției și energiilor care vor gravita în jurul tău. Fiind, însă, o culoare cu un efect atât de mare, atât vizual, cât și energetic, movul nu este neapărat foarte ușor de asortat. Așadar, haideți să trecem în revistă o serie de câteva idei de bijuterii pentru rochii mov.

1. Bijuterii pentru rochii mov în aceeași nuanță

Ți se pare previzibil? Poate că e un pic, dar acest detaliu trebuie subliniat pentru toate cele nesigure de cum ar putea mai bine accesoriza o superbă rochie mov, cu care speră să dea pe spate cel puțin un om la petrecerea la care se duc (dacă nu chiar mai mulți).

Bijuterii pentru rochii mov

Dacă joci cartea asortării bijuteriilor în aceeași nuanță cu rochia, atunci niciuna dintre piese nu va ieși în evidență în mod deosebit, ci vei obține un look echilibrat, poate un pic rezervat, poate un pic mai cuminte. Cuminte nu înseamnă neapărat rău într-o lume în care femeile încearcă să devină poate mai puțin cuminți decât pe vremuri. Cuminte poate să însemne rafinat și bun gust, mai ales dacă ocazia pentru care te aranjezi este o petrecere la Ambasada Franței, un cocktail corporate sau o întâlnire la restaurant cu rudele viitorului tău soț.

2. Bijuterii pentru rochii mov în nuanțe mai deschise de mov

Iată o variantă de compromis pentru cele care cred că bijuteriile în aceeași nuanță cu rochia aduc un aer bătrânicios ținutei. Personal, nu disprețuiesc niciuna dintre variante. Fiecare fel de a accesoriza o ținută e potrivit în anumite contexte și e bine să știi cum să te joci cu piesele de îmbrăcăminte și de bijuterii pe care cu atâta bucurie le stăpânești.

Bijuterii pentru rochii mov

O rochie mov mrge bine cu bijuterii în nuante un pic mai deschise de mov. Atenție, însă, ca în acest caz TOATE piesele pe care decizi să le porți să fie îna ceeași nuanță, pentru un look elegant și classy. Nu vrei să pară că ți-ai pus luminițele de Crăciun pe tine.

3. Bijuterii aurii pentru rochiile mov

Combinația dintre bijuteriile aurii și rochiile în nuanțe de mov este divină! Nu poți da greș dacă alegi această variantă. Auriul scoate în evidență nuanța rochiei fără să se pună pe sine, neapărat, în prim plan. Bijuteriile din aur cu o rochiță mov reprezintă o combinație imperială, ce  te va face să te simți ca o regină.

4. Bijuterii argintii pentru rochiile mov

Locul 2 pe podium, cu medalie de argint, pentru bijuteriile argintii în combinație cu rochiile mov. Mai rece decât auriul, mai electric, mai înțepător, argintiul face movul să se electrizeze, să întinerească, să dea senzația de nonconformism și de extravaganță. Aceasta este opțiunea ideală pentru orice eveniment care are loc seara. Ai grijă să nu exagerezi cu numărul bijuteriilor pe care le pui pe tine, mai ales dacă ai ales și pantofi din aceeași nuanță. Chiar dacă bijuteriile argintii sunt destul de permeabile, nici ele, în exces, nu garantează un look de invidiat ci, mai degrabă, temutul efect sorcovă.

5. Bijuterii pentru rochiile mov în culori aprinse

Pentru un efect tineresc și o abordare mai veselă, încearcă să optezi pentru varianta mai îndrăzneață a asortării și să îmbini bijuterii colorate, în nuanțe aprinse, pentru a-ți scoate în evidență rochia mov.

Bijuterii pentru rochii mov

De asemenea, cele mai potrivite bijuterii pentru rochii mov ar putea fi cele roz, somon sau albastre. Asta dacă excludem din start combinația atât de la îndemână mov-galben (culori complementare, deci opuse pe cercul cromatic). Nu e nimic greșit în a alege să asortezi la rochia mov bijuterii galbene, însă eu consider această variantă cam vetustă și destul de lipsită de inspirație.

O rochie mov la care îți pui bijuterii colorate îți dă instantaneu un look jucăuș, te face să pari relaxată și veselă. Combinația asta, în plus, e bună pentru orice eveniment – de la nunta la care ești domnișoară de onoare, la o petrecere de familie, o seară în club cu prietenii sau o ieșire la restaurant.

6. Bijuterii în culori mai puțin aprinse pentru rochiile mov

Eu aș alege oricând bijuterii  pentru rochii mov în culori mai puțin aprinse. Atunci când port mov, aleg combinațiile mai puțin la îndemână muritoarelor de rând, iar în această categorie se încadrează bijuteriile în culori mai puțin aprinse spre închise. Mov cu verde, de exemplu. E o combinație sobră, serioasă, pe care îmi place să o port la serviciu, atunci când am ședințe importante dar fashionista din mine refuză veșnica și neinteresanta combinație fustă creion și cămășuță albă. O bluză de mătase mov cu niște mărgele de un verde crud, de un verde închis creează o ținută ce te va face să pari matură, serioasă, încrezătoare, sigură pe tine. Ce să mai, o șefă. Iți poți dori ceva mai mult de la o culoare ?

Concluzie

Ține minte, în momentul în care ai ieșit pe ușă, asumându-ți costumația pe care ți-ai ales-o, faci o declarație publică, implicită, despre cine ești tu. Felul în care te îmbraci controbuie în mod decisiv la prima impresie pe care lumea și-o face despre tine, fie că tu îți dai seama de acest lucru sau nu. Atunci când compui ținute, culoarea este unul dintre cele mai importante elemente de care să ții cont.

Dacă o alegere nereușită a culorii hanelor poate să atragă atenția asupra aspectelor ce nu te pun neapărat în valoare, o bună coordonare între piesele de îmbrăcăminte și bijuterii îți pot garanta un look senzațional, care să-ți garanteze că prima impresie pe care oricine și-o va face despre tine va fin una bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *