Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Bijuterii cu onix – Piatra bărbaților

Piatra onix este foarte populară în rândul bijuteriilor pentru bărbați. Gama de bijuterii cu onix pentru bărbați fiind generoasă: inele, butoni, coliere și brățări cu onix negru vă vor întregi ținutele sobre și elegante și în plus vor transmite celorlați mesajul central – însemnul puterii.

Ce este onixul?

colier cu onix
Colier tribal tuareg din argint, onix si lemn de abanos

Onixul este o varietate a calcedoniei (care vine de la denumirea unui port antic din Marea Marmara din Asia Mică), un membru al familiei cuarțului, cu o duritate de 7 pe scara Mohs. Poate fi opac sau translucid, având un luciu sticlos, mat. Onixul negru este furnizat din Argentina, Brazilia sau India, acolo unde se găsesc mine de onix negru.

Varietățile onixului

  • Onixul negru este o piatră de calcedonia gri tratată chimic pentru a se obține un negru intens. Este folosită de secole ca piatră magică și este considerată una dintre cele mai bune materiale pentru sculptarea de amulete magice. În zilele noastre, putem găsi o mare varietate de bijuterii cu onix. Aceasta stimulează Chakra Rădăcină și ne ajută să ne conectăm cu energia Pământului și să ne înpământăm.
  • Onixul alb poate fi folosit pentru inspirație spirituală, este asociat Lunii și energiei selenare.
  • Sardonix – maro cu dungi sau pete, este o piatră a forței și a protecției, aduce fericirea durabilă și conferă stabilitate în căsnicie și parteneriate.
  • Onixul carneol are o bază roșcată, este o piatră a curajului, îi ajută pe cei timizi să se exprime cu îndrăzneală.

Semnificațiile Onixului

Nobilul Onix este o piatră cunoscută încă din antichitate, și folosită în civilizațiile timpurii pentru energia sa puternică și frumusețea sobră. Era o piatră înalt apreciată în ceremonii și înmormântări, în ritualuri de magie, la fabricarea de amulete și săbii, precum și de scuturi și arumuri care protejau și întăreau soldați în lupte.

Bijuterii cu onix
Inel vintage din aur de 18k cu onix

Romanii și grecii vechi utilizau onixul negru și sardonixul (omologul său maroniu-roșiatec) din care sculptau figurine de eroi și zei în cameo și gavuri intaglio, fabricau din onix sigili și timbre, precum și mânere și alte elemente de bază la lucrări în aur.

Considerată o piatră a siguranței și securității, onixul vă poate proteja de gânduri negre, magie neagră, blesteme, dușmani sau energii negative.

În Orient, culoarea neagră nu este asociată forțelor întunericului, morții sau doliului, ci pământului fertil și fecundității. Așadar, în India și Persia onixul era considerat piatra care ușurează nașterile. Iar în Egipt onixul are reputația de piatră sobră și elegantă.

În Europa, onxiul negru a fost privit cu neîncredere. Credințele medievale îi atribuiau aceste pietre ghinion, discordie, coșmaruri negre. Abia în secolul XIX, onixul negru începe să aibă o căutare tot mai mare, inițial în Anglia, apoi în restul Europei. Din onix negru se confecționau cameo, medalioane, broșe, inele, sigilii, bibelouri precum și multe alte bijuterii cu onix.

În timpul erei victoriene onixul domina vitrinele bijutierilor, noua vogă a onixurilor întunecate impusă de regina Victoria a căpătat popularitate și în afara caselor regale, devenind rapid o podoabă cu o largă răspândire.

În zilele noastre piatra onix este recomandată pentru efectele sale de stimulare a auto-controlului, concentrării, a încrederii, spiritul de conducere, succesul în căsnicie. Onixul ne ajută să ne eliberăm de stres, emoții negative, frustrări și tristețe.

Concluzie

Cu multiplilele sale varietăți, de la onixul negru la cel alb sau roșiatec, bijuteriile cu onix oferă protecție, curaj și este o piatră ce inspiră putere. Gama de bijuterii cu onix pentru bărbați este bogată, de la butoni la brățări, onixul negru completează ținutele sobre și elegante și transmit celorlați însemnul puterii. De asemenea, purtarea unei bijuterii cu onix ne poate ajuta să ne eliberăm de gânduri negre, precum și de relații abuzive și nefericite.

Găsiți bijuterii cu onix și în buticul nostru Le Ador.

Sursă imagine principală: innovatodesign.com

Oxana Ghenciu

Spirit Creativ, pasionat de Modă, Stil Personal, Yoga și Cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend