Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Bijuterii din coral, o poveste marină

Bijuterii din coral

Bijuteriile din coral au o poveste desprinsă parcă din filmele Disney cu Ariel, prințesa mărilor. Pentru multă vreme coralul a fost denumit ”grădina mării”, pentru că oamenii îl considerau o plantă.

Pentru un animal nevertebrat marin acesta a căpătat utilizări neobișnuite: de la crearea de bijuterii din coral și alte obiecte decorative, la ornarea ușilor din fața altarelor bisericilor, a diademelor, și împodobirea suprafețelor metalice poleite cu aur și a sculpturilor, dar și ca medicament sau ca mijloc de plată.

Ce este coralul?

coral
Sursă imagine: unsplash.com

Coralul este un animal nevertebrat, colonial cu tentacule și un schelet intern. Coralul cu tentaculele sale își poate chiar paraliza prada. Aceste mici animăluțe marine formează recife de corali și atoli. Scheletele acestora, denumite în română mărgean, sunt formate din carbonat de calciu (calcit), care de-a lungul multor ani capătă forme masive. Au de obicei culoarea roșie sau albă și nu au luciu pentru că suprafața lor este poroasă.

Coralii sunt maeștrii în a construi megapolisuri uriașe marine. În apele tropicale calde puțin adânci, ei formează veritabile păduri și oferă adăpost multor viețuitoare. Însă recifele de corali se formează în timp și au nevoie de secole pentru a forma habitate pline de o luxuriantă viață marină.

Proveniența coralilor

Coralii pot fi întâlniți în jurul Australiei, în Marea Bariera de Corali, dar și de-a lungul țărmului Mării Mediterane, precum și de-a lungul Japoniei și Hawaii, și în arhipelagul malaezian. Majoritatea coralilor sunt întâlniți în ape tropicale, dar corali au fost localizați și în Oceanul Atlantic, precum și pe fundul fiordurilor norvegiene.

De ce să alegem bijuterii din coral?

bijuterii  din coral
Bratara vintage din aur de 18k si coral natural | Click imagine

Coralul extras din recife este considerat o piatră semiprețioasă, de origine organică,  cu o duritate pe scara Mohs de doar 3, așadar este casantă, cu o suprafață poroasă și o structură cristalină triunghiulară.

Unii atribuie coralilor proprietăți mistice și folosesc aceste pietre marine la ritualiri de magie.

bijuterii din coral
Cercei vintage din aur de 18k cu coral si diamante naturale | Click imagine

Iată care sunt semnificațiile coralilor în funcție de culoarea acestora:

  • Coralul alb – protejează în călătoriile pe mare, aduce armonia în familie și în relația de cuplu;
  • Coralul roz – facilitează îndrăgostirile platonice și legarea de prietenii;
  • Coralul roșu – stimulează creativitatea, pasiunea în cuplu, cheful de muncă, optimismul, și înțelepciunea. Coralul roșu mai este considerat piatra persoanelor născute în zodiile Scorpion și Capricorn. Aceste bijuterii din coral roșu sunt, de asemenea, recomandate persoanelor născute în zodia Pești pentru puterea sa vindecătoare.
  • Coralul negru – regele coralilor, absoarbe energiile negatve, conferă pace sufletească.

Indiferent de culoare, bijuteriile din coral ne poate mări abilitățile intelectuale, câmpul energetic, ințelepciunea, diplomația, intuiția, imaginația, comunicativitatea, creativitatea, judecata, respectul de sine, concentrarea, rațiunea și curajul.

Coralul este o piatră semiprețioasă cu origini organice, folosită pentru a ne reconecta cu natura și cu minunățiile vieții subacvatice misterioase. Mai este purtat pentru efectul său liniștitor de pace interioară.

cercei din coral
Cercei vintage din aur de 9k cu perlute si coral natural | Click imagine

Bijuterii din coral și proprietățile sale magice

Având capacitatea de a recepta energie, coralul a fost asociat cu zeități precum Isis sau Venus. De asemenea, aceste bijuterii din coral au fost folosite în ritualuri magice în multe culturi.

Coralul este considerat un material organic pur din punct de vedere magic de către practicanții de magie, atunci când e adus de valuri pe mal, fără a răni pe nimeni.

bijuterii
Cercei din aur de 18k si coral natural | Click imagine

Concluzie

Coralii sunt animăluțe nevertebrate marine, care locuiesc în colonii mari, recife și atoli în ape tropicale puțin adânci, unde crează adevărate megapolisuri și un habitat vast pentru nenumărate vietăți marine. Scheletele acestor animăluțe sunt de interes comercial fiind utilizate la crearea de bijuterii din coral, dar și la fabricarea de multe alte obiecte decorative.

Așadar, dacă alegeți să purtați bijuterii din coral, vă veți putea bucura atât de culoarea sa magică cât și de proprietățile unice ale coralului.

Vizitați-ne buticul Leador.ro pentru comorile noastre marine din coral.

Sursă imagine principală: romadesignerjewelry.com

Oxana Ghenciu

Spirit Creativ, pasionat de Modă, Stil Personal, Yoga și Cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend