Cu toții avem prieteni și cunoștințe care-și serbează ziua de naștere între 22 decembrie și 20 ianuarie. Cei născuți în această perioadă au ca semn zodiacal capricornul și, pentru a-i cunoaște, îți propun să citești câteva secrete despre ei, care te vor ajuta să-i înțelegi mai bine și să le alegi cadourile potrivite de sărbători. Hai să aflăm care este piatra zodiei capricorn și cum să alegi bijuteria care se potrivește acestei zodii.

Caracteristicile zodiei Capricorn

Capricornul este un semn zodiacal de pământ, guvernat de planeta Saturn. Dacă aveți în viața voastră vreun capricon, atunci ați simțit pe pielea voastră cât de prudenți sunt și cât de puternic este spiritul practic al acestora. Capricornul este un tip de om care, deși nu poartă pică și nu este neapărat răzbunător, nu-i va uita pe cei care l-au supărat sau l-au nedreptățit. Nu vrei să fii pe lista neagră a unui Capricorn!

Capricornii sunt oameni responsabili și familiști, cărora le place să se ocupe de treburile gospodărești și să-și petreacă timpul alături de familie și de prieteni. Într-un capricorn poți să ai încredere că va face ceea ce a promis și că-și va trata cu responsabilitate îndatoririle, fie acestea personale sau profesionale. Nativii capricorni sunt capabili de mari sacrificii pentru a-și duce la îndeplinire o misiune și, odată dedicați unei cauze, unei relații, unui scop, nu se vor lăsa până nu vor face ceea ce și-au pus în gând. Nativii capricorni sunt, cum se spune astăzi în slang englezesc, ”result oriented”. Capricornul este un om căruia îi place ordinea, este disciplinat și nu cedează impulsurilor de moment.

Poate că-ți va fi greu să-ți convingi prietenii sau cunștințele capricorni să ia o anumită decizie. Capricornii sunt oameni cumpătați, chibzuiți, care știu să-și păstreze calmul și să ia cele mai bune decizii pentru ei, oricât de dificil ar părea acest lucru. De aceea, de multe ori le ia mai mult timp să se convingă cum ar trebui să acționeze în diferite circumstanțe, însă nimic nu poate sta în calea unui capricorn hotărât.

Nativii zodiei capricorn sunt ambițioși, muncitori și dornici să se afirme în societate, în domeniul în care profesează, dar și în cadrul cercului lor de prieteni și de oameni apropiați. Scopul lor principal nu este acela de a fi în centrul atenției, de a epata sau a impresiona pe cei din jur datorită statutului lor social, din contră. Nativul capricorn își dorește să lase în urmă o lume mai bună și să contribuie, atât cât poate, la asta. Capricornul nu este vanitos, ci dorește să îi fie recunoscute meritele atunci când realizează ceva ce, în viziunea sa, este important.

Capricornii sunt team-playeri. Le place să înțeleagă care sunt mecanismele de funcționare a societății în care trăiesc și le place să se implice în cadrul unor organizații/structuri politice sau profesionale în care vizunea lor asupra lumii să aibă ocazia să fie pusă în practică.

Deși poate părea egoist, rece, prea calculat etc., capricornul nu este, adesea, astfel. Acesta poate lăsa impresia de răceală și nepăsare fiindcă își gestionează foarte bine emoțiile și timpul, astfel încât să nu risipească resurse prețioase pentru ceea ce nu reprezintă pentru el o prioritate absolută. Capricornul va ști să spună nu atunci când interesele sale o impun, pentru că nu va face nimic din ceea ce nu-i aduce vreun avantaj.

Zodia Capricorn – În dragoste

În ceea ce privește relațiile de iubire ale capricornului, pertenerii săi trebuie să știe că, deși capriconul nu va excela în manifestări romantice ale iubirii sale, acest lucru nu înseamnă că nu este capabil de iubească.

Atunci când capricornul își găsește perechea și simte că alături de omul respectiv poate să creeze ceva durabil, acesta nu va ezita să se dedice complet și să facă toate eforturile de care este capabil pentru a întreține focul pasiunii.

Compatibilități: partenerul ideal pentru un capricorn este scorpionul. Fecioarele, taurii și racii sunt, de asemenea, foarte compatibil pentru natiii capricorn.

Capricorni celebri: Gerard Depardieu – 27 decembrie, Mel Gibson – 3 ianuarie, Michael Schumacher – 3 ianuarie, Ducesa de Cambridge – 9 ianuarie, Jim Carrey – 17 ianuarie.

Cum aleg piatra zodiei Capricorn?

Cunoștințele despre pietrele și cristalele potivite zodiei capricorn te vor ajuta să înțelegi energia puternică și structurată a acestui semn zodiacal.

Lucrând cu puterile vindecătoare ale cristalelor și pietrelor pretioase, veți putea valorifica cele mai sincere ambiții și vă veți putea găsi mai ușor motivația și resursele interioare pentru a va atinge obiectivele.

Fiecare planetă și semn stelar au cristale corespunzătoare care le împărtășesc rezonanța energetică. Gândiți-vă în felul acesta: planetele sunt roci masive, cerești, care influențează câmpurile energetice de pe Pământ, în timp ce cristalele sunt roci masive de Pământ, care ne pot influența corpurile direct de pe suprafața planetei pe care o populăm.

Granatul

piatra zodiei capricorn

Cristalele se formează atunci când magma lichidă din nucleul pământului se mișcă spre suprafață, se răcește pentru a se solidifica, apoi cristalizează de-a lungul a milioane de ani.

Onyx și Galena sunt cele două cristale recomandate celor născuți în sezonul Capricornului sau celor guvernați de Saturn. Bijuteriile din onyx și din galenă sunt recomandate și celor  doresc să atingă energia Capricornului în orice moment al anului.

piatra zodiei capricorn

Onixul negru este o piatră din familia cuarțului. Bijuteriile cu onix este excelent pentru oameni de afaceri și profesioniști, deoarece încurajează egoismul de tipul sănătos și capacitatea de a gestiona disputele și provocările cu perseverență calmă.

Galena:

Galena este un mineral misterios, care reflectă lumina ca o oglindă. Galena ne îndrumă lumina interioare care ne încurajează toate posibilitățile, ne susține și îmbunătățește gândurile și acțiunile care așteaptă să se manifeste.

piatra zodiei capricorn

Energia Capricornul este foarte solidă și legată de pământ. Lucrul cu acest mineral reflexiv de argint gri ajută la cultivarea forței și a curajului. Pentru cei care petrec mult timp în fața calculatorului, păstrarea unei bucăți de Galena în apropiere vă poate ajuta să absorbiți și să contracarați efectele dăunătoare ale radiațiilor electromagnetice prin Wi-Fi.

Piatra zodiei Capricorn

piatra zodiei capricorn

Capricornului îi sunt recomandate pietrele închise la culoare:

  • Bleumarin: Dumortierit, Ochi de Soim, Safir, Sodalit.
  • Indigo: Rubin
  • Negre: Hypersten, Onix negru, Shungit, Obsidian negru, Obsidian fulg-de-nea, Sardonix, Tectita, Turmalina Neagra.

Acum, că știi tot ce trebuie despre piatra zodiei capricorn, nu ezita să-i surprinzi pe capricornii din viața ta cu bijuterii care le vor bucura privirea, dar, mai ales, le vor aduce energiile potrivite temperamentului lor! Explorează  www.leador.ro și găsește bijuterii cu diamante și pietre prețioase de care ai nevoie.

Sursă imagine: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *