De regulă, pentru bărbații care nu sunt pasionați de bijuterii din aur pentru barbati și au un stil simplu de a se îmbrăca, prima și singura bijuterie de aur pe care o vor avea toată viața este verigheta.

În ziua de azi, când suntem open mind, deschiși către noi orizonturi și mai toleranți, oamenii au mai mult curaj să-și exprime individualitatea inclusiv evitând reguli sociale care i-ar constrânge să facă ceva ce să le repugnă. Descoperă care sunt cele mai populare bijuterii din aur pentru barbati? Ce bijuterii din aur ar putea să le placă bărbaților și, eventual, să le stea și bine?

O fi cumva prea fancy purtarea unor bijuterii din aur pentru barbati? Răspuns rapid – NU

Aceasta este o dilema mai ales pentru femei și vă explic de ce. Bărbatului căruia îi plac bijuteriile, mai ales cele de aur, știe foarte bine ce să aleagă, cum să aleagă, de unde și, eventual, ce astfel de cadouri să ofere altui bărbat cu diferite ocazii speciale. Și nu vă gândiți neapărat la cuplurile homosexuale.

Un bărbat poate oferi altuia bijuterii din aur pentru barbati dacă îi este tată, frate, nepot, cel mai bun prieten etc. și dacă au o relație cu adevărat apropiată – meaningfull, cum ar zice anglo-saxonii. Dacă ai un asemenea bărbat în viața ta, s-ar putea să te fâstâcești când vine sezonul cadourilor sau dacă, pur și simplu, îți dorești ca el să aibă un obiect frumos și prețios de la tine. Nu te panica! Trage aer în piept, relaxează-te și mai socoate-ți odată bugetul pe care îl ai la dispoziție. Ai ajuns pe blogul potrivit, unde te vom ajuta să găsești variante ideale de bijuterii din aur pentru bărbați.

Ac de cravată din aur

O bijuterie de aur pe care bărbatul să o poată purta zi de zi este acul de cravată. Acul de cravată din aur este potrivit pentru un bărbat care lucrează la birou, un bărbat elegant, care are de respectat dress-code-uri elegante, office. Un ac de cravată clasic sau chiar avangardist, de aur, ar fi un cadou frumos, util, prețios, un cadou care i-ar aminti de tine de fiecare dată când l-ar purta.

În ziua de astăzi, acul de cravată poate părea puțin desuet adepților business-casual. Eu militez, însă, pentru readucerea în atenția publicului a unor elemente de eleganță care, cu numai 25 de ani în urmă, reprezentau mai degrabă regula decât excepția.

ac de cravata

Sursă: kentwang.com

Un lucru foarte important când vine vorba de bijuterii din aur pentru barbati este utilitatea acestora. Bărbații, în general, apreciază obiectele mai întâi pentru utilitatea lor și abia apoi pentru frumusețe. Cred că de asta nu vezi niciun bărbat pe tocuri, de la Louis XV încoace. Pentru că femeile sunt mai dispuse decât bărbații să aleagă frumusețea în detrimentul confortului. Așadar, un ac de cravată este o bijuterie care-l scoate în evidență, care e frumoasă și îi place să o privească, o bijuterie care-i aduce aminte de cel/cea care i-a dăruit-o și, foarte important, o bijuterie practică, ce are, pe lângă funcția estetică, un rol foarte util în economia outfitului ales.

Butoni de aur

Regulile și cutumele sociale au impus, de-a lungul secolelor, moderația la capitolul bijuterii din aur pentru barbati. Rareori o să vedeți cutii, cutiuțe și cutioare în dressingurile bărbaților de pretutindeni. E unanim acceptat faptul că prea multe bijuterii pe un bărbat ar putea trimite un mesaj greșit. Nu e obligatoriu să fie așa, însă asta e regula și cu, siguranță, sunt multe axcepții care o confirmă.

Bijuteriile de aur pentru bărbați, în schimb, sunt o alegere bună pentru cei care-și doresc, totuși, să apeleze la podoabe de tot fleul care să-i facă să să se simtă mai bine. În primul rând, când porți aur, moderația este cheia. Opulența materialului, valoarea sa, sclipiriea, toate aceste elemente fac ca, atunci când alegem să purtăm aur, bărbați și femei deopotrivă, să nu exagerăm cu numărul de piese de bijuterie pe care alegem să ni le punem.

butoni de aur

Butoni de camasa vintage din aur de 18k cu lapis lazuli

Așadar, pentru bărbatul cumpătat, dar cochet, elegant, însă care evită parada de bogăție și, în general, orice fel de paradă, butonii din aur sunt niște bijuterii foarte potrivite. Discreți, însă de efect, butonii din aur vor fi purtați la ocazii speciale, la baluri și petreceri somptuoase, în momente fericite din viața sa. Prin urmare, simplu fapt de a-i vedea în dulap, îi va trezi bărbatului aminiti plăcute și îi va crea o stare de bine pentru simplul fapt că asociază butonii cu cele mai frumoase momente din viața lui.

butoni de aur - bijuterii din aur pentru barbati

Butoni de camasa din aur alb de 14k

Butonii din aur sunt un cadou frumos care rezistă și care chiar ar putea fi transmis din tată în fiu. În funcție de gramaj și de complexitatea modelului, butonii de aur pot avea prețuri variind de la cele mai accesibile, pentru orice buzunar, la prețuri cu multe zerouri în coadă. Așa că e imposibil să nu găsești perechea potrivită de butoni de aur pentru bărbatul pe care-ți dorești să-l surprinzi cu un cadou.

Ceas cu cadran de aur

Ceasul este, cu siguranța, elementul principal de bijuterie in colecția oricărui bărbat. Am mai spus-o, însă nu mă feresc să o repet pentru că, pe de o parte, este adevărat, pe de altă parte, nu v-am mai vorbit cu lux de amănunte despre importanța ceasului cu ecran de aur în viața unui bărbat. Sau a femeii care i-l oferă.

ceas din aur

Ceas Rolex Oyster Perpetual automatic din aur de 18k

Există pe lumea asta o seamă de cadouri de neuitat. O seamă de cadouri pe care n-are cum să ți le facă oricine, oricând, oriunde, iar asta le face foarte, foarte speciale. Nu prea oferim ceasuri cadou unor oameni pe care abia îi cunoaștem sau unor cunoștințe oarecare. Ceasul este un element de cadou păstrat pentru oamenii care ne sunt apropiați, la care ținem, pe care îi iubim fățiș sau în secret și care ne dorim să aibă la ei în fiecare zi un lucru care să le amintească de noi, care cu atâta drag, cu atâta pasiune, cu atâta energie pozitivă l-am ales pentru ei.

În cadrul acestei categorii, ceasul de aur este un element cu totul și cu totul aparte datorită tuturor lucrurilor pe care le simbolizează: prețuire, dedicare, dare de mână (de, un ceas de aur e, totuși, scump).

Pentru bărbați, un ceas care are și cadranul, și curelușa de aur s-ar putea să fie prea mult. Depinde, acum, de stilul fiecăruia de a fi și de a se îmbrăca. Aurul este un metal prețios și pretențios, așa că un ceas complet din aur poți să oferi celor mai sofisticați dintre bărbați.

ceas din aur pentru barbati

Însă, bărbatului căruia vrei să-i arăți iubirea  ta ”îmbrăcându-l” în aur, dar care are un stil mai contemporan, mai lejer, i-ai mai bine un ceas cu curelușă de piele și doar cadranul să fie din aur. Elegant, util, fancy, însă ușor de asortat.

Mai multe detalii despre aceste accesorii puteți găsi în articolul nostru: ”Ceasuri din aur pentru bărbați.”

Brățări din aur pentru bărbați

bratara din aur

Bratara vintage din aur alb si galben de 9k

Munca e brățară de aur, right? Dincolo de glumă, brățările din aur pentru bărbați pot fi niște accesorii foarte manly și chiar șic. Nu vă gândiți la modele cam kitch ale anilor 1990, astăzi multe case de bijuterii creează piese deosebite, care completează reușit ținuta bărbatului modern, căruia îi plac bijuterii din aur pentru barbati.

Bijuterii din aur pentru barbati – Inele de aur

Brad Pitt, Johnny Depp, David Beckham, iată numai trei exemple de bărbați sex symbol ale vremurilor pe care le trăim și care incorporează în stilul lor vestimentar bijuterii din aur. Nu de puține ori aceștia au fost zăriți, cu diverse ocazii, purtând inele de aur.

Inele de aur cu onix pentru bărbați 

inel din aur cu onix

Inel vintage din aur de 18k cu onix

O idee bună de cadou pentru bărbați ar fi un inel de aur cu onix, piatra bărbaților.

Coliere de aur pentru bărbați

Acum sunt foarte la modă medalioanele de aur pentru bărbații de toate vârstele. Această bijuterie este una fină și de mare efect. Pentru ca moneda prețioasă să nu fie distrusă pentru a putea fi utilizate ca pandantiv, aceasta se montează într-o carcasă specială din aur.

Concluzie

Putem spune cu siguranță că purtarea unor bijuterii din aur pentru barbati reprezintă autoritate pentru ei. În zilele noastre este foarte ușor de găsit bijuteria din aur care va fi pe placul unui bărbat. Mai multe modele de bijuterii unicate pentru bărbați puteți găsi pe Leador.ro.

Sursă imagini: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *