Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Aurul alb se îngălbenește – Află cum poți păstra frumusețea bijuteriilor tale

aur alb

Îți mai amintești prima ta bijuterie din aur alb? Nu erai în căutarea ei, însă ți-a ieșit neașteptat în cale și ți-a cucerit imediat toată atenția. Ți-a plăcut atât de mult, încât nici nu o plătisei și deja te vedeai cum o vei purta și ce ținută vei accesoriza cu ea.

Ți-a fost și încă îți este dragă, așa-i? Ai purtat-o de atâtea și atâtea ori. Parcă se citesc pe ea toate experiențele pe care le-ați avut împreună. Bijuteriile din aur alb sunt elegante și feminine, însă așa cum probabil ți-ai dat seama, au nevoie de o atenție și îngrijire specială din partea ta.

Întreținerea bijuteriilor din aur alb

Aurul alb necesită acest tratament special de întreținere, deoarece acesta se obține prin mecanisme diferite față de bijuteriile din aur galben. Aurul alb este un amestec format între 75% aur galben și 25% un aliaj din mai multe metale, precum: argint, paladiu, nichel. Ceea ce rezultă din combinarea acestora este acoperit cu rodiu sau cu platină pentru a anihila complet tenta aurie, gri-gălbui fiind de fapt culoarea inițială a aurului alb înainte de a fi începută întreaga procedură explicată mai sus.

inel din aur alb
Inel din aur alb de 9k cu diamante naturale

Atenție la placarea aurului alb, este foarte important de verificat cu ce anume a fost făcută: rodiu sau nichel. Momentan se folosește frecvent placarea cu rodiu – un metal dur care protejează bijuteria. Placare cu nichel a fost folosită în mod tradițional, dar dat fiind faptul că nichelul a determinat apariții cutanate la nivelul pielii, multe companii producătoare au renunțat la a-l mai utiliza în placarea bijuteriilor din aur alb.

Deși aurul alb este un metal care rezistă la uzură, patina purtărilor repetate va dermina schimbarea culorii acestuia. Din păcate nu poate fi precizat și garantat cât timp trebuie să reziste placarea cu rodiu a bijuteriilor din aur alb. Acest aspect depinde în totalitate de grosimea stratului de placare, condițiile în care a fost aplicată și frecvența cu care este purtată bijuteria respectivă.

De exemplu, mai ușor își va pierde culoarea un inel din aur alb, dacă nu este dat jos de pe mână la treburile casnice (gătit, curățenie cu soluții chimice – clorul care se găsește în apa de la robinet și în piscine afectează major) decât o pereche de cercei din același material.

Cum se curăță bijuteriile din aur alb?

Ca aceste bijuterii să își păstreze nemodificate, atât frumusețea, cât și toate calitățile care te-au atras inițial, specialiștii îți recomandă ca o dată pe an bijuteriile tale din aur alb să beneficieze de acest răsfăț – placarea cu rodiu.

Pe lângă replacarea cu rodiu, iată ce mai poți face acasă pentru îngrijirea lor, asta daca nu vrei să îți duci prea des bijuteriile la un profesionist: timp de 15-20 de minute lasă-le într-o soluție formată din apă călduță și detergent de spălat vase. După ce le scoți din acest amestec le clătești în apă călduță și apoi le tamponezi cu o lavetă moale. Această soluție va înmuia și îndepărta murdăria și grăsimea depusă. Nu folosi niciodată pastă de dinți sau bicarbonat de sodiu pentru curățarea bijuteriilor din aur alb, deoarece aceste substanțe sunt mult prea abrazive și vor determina zgârâieturi pe suprafața bijuteriilor.

depozitare bijuterii din aur alb
Sursă: unsplash.com

Cum depozităm bijuteriile din aur alb?

Ai grijă, de asemenea, la cum depozitezi bijuteriile din aur alb. După fiecare utilizare pune-le într-o cutie specială pentru bijuterii, cutie care trebuie neapărat să fie căptușită cu un material moale. Ideal ar fi ca această cutie să fie împărțită în mai multe compartimente, astfel încât fiecare bijuterie să fie protejată și să nu intre în contact unele cu altele și să se zgârâie. Dacă cutia nu are astfel de compartimente poți acoperi fiecare bijuterie cu o lavetă moale de pânză.

Concluzie

Deși implică un efort suplimentar de întreținere, bijuteriile din aur alb sunt și astăzi în tendințe. Oferta este vastă, așa că îți poți găsi ușor bijuteria care să-ți îndeplinească toate criteriile ce fac referire la dimensiune, model, preț.

În funcție de preferințe și investiția pe care ești dispusă să o faci, poți găsi de la cercei, la brațări, inele, coliere și chiar seturi care îți pot salva outfit-ul.

Sursă imagine: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend