Ceremonia nunții se încadrează printre cele mai importante ceremonii în viața viitoarei familii. Iar mireasa este figura centrală, eroina principală, cireașa de pe tort. Înveșmântată în alb sau nu neapărat în alb (că doar suntem déjà în secolul XXI și preferințele pot fi multiple) și purtând splendide bijuterii pentru mireasa. Bijuteriile sunt alese cu pricepere și grijă și sunt menite să-i aducă o strălucire în plus miresei. Ea atrage toate privirile, dar, mai ales, pe cea a mirelui, care e convins – cum altfel – că a făcut cea mai bună alegere din viața sa.

accesorii mireasa

Bijuterii pentru mireasa – Reguli de baza

În pofida faptului că o bună parte dintre fete își fac o imagine complexa despre cum arată o mireasă ideală și cum și-ar dori ele să arate într-o astfel de zi deosebită din viața lor, ajunse foarte aproape de clipa mult râvnită, constată că imaginea din vis e una, iar realitatea-altă. Nu e simplu să alegi o rochie dintre sute de rochii, nu e simplu să alegi bijuterii pentru rochia de mireasa, când îți dorești ca totul să fie perfect, armonios, impecabil accesorizat, așa ca, privind peste ani pozele și filmulețele de la propria nuntă, să dorești le arăți cu mândrie nepoților și strănepoților.

Din fericire, miresele din ziua de azi, nu vor fi nevoite să descopere America. Sunt atâtea companii și firme care sunt dispuse să ajute în crearea unei imagini cât mai aproape de perfecțiune și să gândească totul până la cele mai mici amănunte : conceptul nunții, rochia de mireasă corespunzătoare conceptului, bijuteriile pentru mireasa, machiajul, alte accesorii par pentru mireasa, dar și să dea sfaturi cu privire la comoditatea și confortul, care trebuie urmărite și ele la rochia aleasă. Dar, dincolo de asta, bineînțeles că există niște reguli de bază pe care ar fi bine să le respecte orice mireasă, dacă își dorește să fie la înălțime.

Să excludem din start ce e de exclus

  • Bijuteriile ieftine nu sunt pentru o mireasă

Bijuteriile ieftine nu sunt nicidecum potrivite unei mirese. Mai bine te lipsești de ele, decât să porți o bijuterie ieftină, lipsită de strălucire.

  • Ce e prea mult-strică

Ca și în orice pe lumea asta, e bine să avem și în alegerea bijuteriilor pentru rochia de mireasă simțul măsurii. Ce e prea mult -strică. Cunoaștem cu toții observația ironică: ,,Împopoțonată ca un brad de Crăciun.” Deci, așa- nu! În orice caz, prea multe bijuterii strălucitoare vor distrage atenția de la mireasă, iar oaspeții, în loc să admire mireasa, vor admira (sau doar vor discuta) brățările strălucitoare, cerceii sclipitori, bijuteriile pe care mireasa cu pricina le poartă în seara de vis a vieții ei.

  • Stridențele vor fi neapărat evitate

Bijuteriile trebuie să se asorteze armonios atât între ele, cât și cu rochia de mireasă.

Cum alegem bijuterii pentru mireasa?

bijuterii mireasa

Colierul, mergelele, pandantivul, adică acele bijuterii pentru mireasă care vor fi purtate la gât, trebuie alese în cocordanță cu stilul rochiei. Pentru a le alege, atragem atenție la forma decolteului :

  • Pentru o rochie cu umerii goi, practic, nu există limitări în alegerea bijuteriilor, dar dacă marginea rochiei e înfrumusețată cu strasuri și alte pietricele, bijuteriile vor fi discrete, mici. Accentul strălucirii va cădea, în acest caz, pe coafură.
  • Pentru o rochie cu bretele subțiri, se recomandă un colier într-un singur șir, un pandantiv subțire sau un șirag subțire de perle.
  • Pentru o rochie cu decolteu în formă de V, bijuteriile trebuie să urmeze forma decolteului. În acest caz, se va opta pentru un lănțișor cu un pandantiv în formă de picătură sau romb. Mai există și opțiunea de a renunța complet la acest gen de bijuterie și de a o înlocui cu o broșă de efect. Astfel, se va obține o ținută specială, neobișnuită și foarte proaspătă.
  • Pentru o rochie cu bretea în formă de nod în jurul gâtului, mai bine ne lipsim de bijuterii pentru gât.
  • Pentru o rochie cu decolteul rotund, alegem bijuterii într-un singur rând, în acest caz, se va privi frumos un șirag de perle
  • Pentru o rochie cu decolteu în formă de inimă, se recomandă coliere fine, ușoare
  • Pentru rochiile fără decolteu se vor alege alte bijuterii care să pună în lumină mireasa

Bijuterii cu perle pentru rochia de mireasa

În tot cazul, atunci când alegem bijuterii pentru mireasă și ne e frică să experimentăm, putem opta, fără a risca prea mult să dăm greș, pe clasicele perle. Acestea fiind îndrăgite de femei de-a lungul secolelor pentru misterul, strălucirea, finețea lor, dar și pentru calitățile lor magice. Unei rochii albe de mireasă i se vor potrivi perle de toate culorile, așa încât acestea vor fi ușor asimilate ca accesorii  fine și stilate în ținuta unei mirese.

Dacă e să ne luăm după Coco Chanel care prefera perlele, și nu prea avem motive să îi punem la îndoială gusturile rafinate, unei mirese i-ar sta bine cu perle. Astfel de bijuterii purtate de o mireasă nu pot decât să înnobileze ținuta. O mireasă stilată își va întregi ținuta cu un set de bijuterii armonios compus din cercei și colier din perle.

coco chanel

Cerceii de perle sunt niște accesorii nemaipomenit de feminine și vor completa de minune ținuta romantică a unei mirese. O rochie de mireasă elegantă, completată cu un set clasic de accesorii din perle, va transforma mireasa într-o adevărată lady. Dacă o mireasă alege perlele, aceste lacrimi ale nufelor de mare, ca bijuterii pentru mireasa, ea optează pentru bunăstare și fericire în căsnicia ei. De asemenea, trebuie de ținut cont de modelul rochiei de mireasă, de coafura aleasă și, desigur, de ovalul feței celei care le va purta.

cercei de perle

Cercei din aur de 18k cu perle Akoya si diamante naturale

Cerceii de perle se privesc mai ales la o coafură cu părul adunat la ceafă, de top coc, care oferă posibilitatea de a pune accentul pe ei și de a evidenția feminitatea miresei:

Oricum, un șirag de perle și o pereche de cercei de tip cui cu perlă constituie opțiunea clasică, potrivită practic pentru orice ținută de mireasă. Pentru o rochie cu umerii goi, se poate opta un șirag lung, în mai multe rânduri.

Detalii care fac legătura cu familia: voalul mamei, cerceii bunicii sau colierul străbunicii

Miresele care țin la continuitate și le plac detalii vintage pot opta pentru cerceii bunicii. Iubitoarele de vintage își pot, oricum, permite un detaliu de acest fel. Doar că, atenție, detaliile vintage trebuie să completeze stilul, nu să contrasteze cu el, altfel, totul va avea efectul invers celui scontat.

În tot cazul, din multitudinea de variante, trebuie aleasă cea în care mireasa se va simți comod, confortabil, frumoasă și dorită într-una dintre cele mai importante zile din viața ei.

Așadar, alegerea unei bijuterii pentru mireasa poate fi destul de dificila, iar magazinele online de bijuterii precum Leador.ro vă stau la dispoziția dumneavoastră.

Sursă imagini: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *