Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Diamante în Iași – De unde și cum să cumperi bijuterii cu diamante în Iași?

Sunteți în căutarea unui inel de logodnă perfect pentru persoana iubită? Vreți să fiți sigur că va spune DA? Sau sunteți în căutarea unei bijuterii vechi cu diamante dintr-o perioadă istorică anume? Căutați diamante în Iași?

Sunteți în locul potrivit de unde să începeți planificarea unei nunți ca în basme! Pentru toți pasionații de frumos și cunoscătorii bijuteriilor fine Art Deco sau Art Nouveau, ușile magazinului nostru de bijuterii cu diamante în Iași  Antik Colect SRL de pe strada Sf. Lazăr, 47 sunt larg deschise.

De asemenea, ne puteți găsi online în buticul nostru LeAdor

Așadar, căutați un diamant cu care să vă impresionați iubita sau aveți motivații mult mai pragmatice cum ar fi o investiție imobiliară în bunuri de valoare?

Dar v-ați gândit vreodată la semnificația diamantelor și de ce sunt acestea atât de apreciate?

Diamantul este piatra care spune cu adevărat ”te iubesc” la un nivel profund. De fapt, probabil ați auzit de mai multe ori că un ”diamant este pentru totdeauna”. Acest lucru se datorează simbolisticii aparte a acestei pietre prețioase de iubire profundă și veșnică, precum și de faptul că este cea mai grea substanță de pe pământ.

Georgrafia diamantelor

Se crede că primele diamante au fost descoperite în vechea Indie, cu cel puțin 6000 de ani în urmă. În India antică, diamantele erau venerate ca simboluri religioase.

Revenind la istoria timpurie, diamantele au fost întotdeauna folosite la gravarea uneltelor din cauza durității lor.  Diamantele au fost găsite în toată lumea și pe toate continentele. În anul 600 d.Hr., diamante au fost găsite în Borneo, o insulă situată la nord de Australia. În anii 1700, Brazilia era o sursă bogată de diamante, iar în anii 1800, Africa de Sud era cunoscută pentru oferta sa fabuloasă de diamante. Din anii 1970, Australia a devenit cea mai mare sursă pentru diamante.

Diamante în IașiSemnificația diamantelor 

Vechii greci au numit diamantul „adamas”, adică „invincibil”, „indestructibil”, „propriu” și „neînsuflețit”. Războinicii din Grecia antică purtau diamante, deoarece se credea că diamantele întăresc mușchii războinicilor și îi face nemuritori în lupte sângeroase. Puterea, duritatea si frumusetea diamantului au fost apreciate de-a lungul istoriei in numeroase civilizatii.

Poetul persan Hafiz a remarcat odată ca „curcubeul a fost inchis in diamant pentru totdeauna.” In antichitate, un diamant era intotdeauna considerat un simbol al inocenței și al purității. Grecii antici credeau că diamantele reprezentau lacrimile zeilor întristați. Romani antici credeau că diamantele erau părți ale inelelor exterioare ale stelelor care căzuseră pe pământ.

Colier antic cu diamante și rubine

Tradiția inelului de logodnă

În Perioada Renașterii diamantele au fost folosite pentru prima data la inelele de logodnă. Acestea erau considerate un dar special, care reprezenta simbolul cel mai grăitor al iubirii. Tradiția inelului de logodnă cu diamante a fost împământănită de arhiducele Maximillian care i-a dăruit în 1477 iubitei sale, Maria de Burgundia, un inel de logodnă cu diamante. Tradiția inelului de logodnă cu diamante a devenit în scurt timp populară și s-a păstrat de-a lungul timpului la toate casele regale și în rândul celor foarte înstăriți.

Caracteristicile unice ale diamantului

„Caratul”  se referă la greutatea diamantului.

„Tăietura” se referă la stralucirea pietrei, deoarece modul în care este tăiat determină câtă strălucirea un diamant va avea.

„Claritatea” se referă la incluziunile naturale găsite în interiorul diamantelor (și amintiți-vă, un diamant impecabil este extrem de rar).

În cele din urmă, „culoarea” este ultimul factor important în alegerea unui diamant. Cea mai înaltă clasă de culoare pentru un diamant reprezintă o piatră complet limpede și incoloră.

Propritățile metafize ale diamantelor

Diamantele au multe atribute mistice pozitive și proprietăți de vindecare. Diamantul este asociat cu activarea celei de-a șaptea chakre, Sahasrara, care unește mintea cu corpul. În timp ce un diamant este considerat ca fiind cea mai puternică piatră prețioasă, este considerată, de asemenea, o piatră cu o putere excepțională, deoarece ne poate ajuta să deschidem multe uși spirituale. Acesta este motivul pentru care diamantele reprezintă adevărul. Ele simbolizează, de asemenea, perfecțiunea din cauza indestructibilității lor.

diamante în Iași
Brățară vintage safire caboson și diamante Bulgari, 1955

Puterea diamantului

De-a lungul timpului, diamantele au fost purtate în special pentru claritatea pe care acestea o pot aduce în mintea și viață purtătorului, și pentru că această claritatea îi poate îmbunătăți viața în multe feluri. Această claritate este văzută ca o soluție la nenumărate probleme. Altfel spus, ce altă claritate poți oferi ca garanție persoanei iubite că va avea lângă tine o viață îndestulată și prosperă, ferită de griji materiale majore decât un inel de logodnă cu diamante, pe care altfel nu oricine și-l poate permite?!

Diamantele se crede că îmbunătățesc energia, mediul, procesele de creștere, prosperitatea, viața amoroasă, credința și rezistența. Piatra atrage, de asemenea, abundență, putere, putere, curaj, tărie, creativitate, imaginație, puritate, armonie, speranță, inocență, sentimente crescute de respect și iubire de sine și relații pline de iubire. De fapt, se crede că diamantele umplu spațiile negative cu puritatea iubirii. Piatra vă mai poate ajuta să vă împliniți visele și destinul.

Diamante în Iași
Broșă vintage cu diamante 1800

Unde găsiți cea mai variată ofertă de diamante în Iași?

Pentru toți pasionații de frumos și cunoscătorii bijuteriilor fine Art Deco sau Art Nouveau, ușile magazinului nostru de bijuterii din aur și argint cu diamante din Iași  Antik Colect SRL de pe strada Sf. Lazăr nr. 47 din Iași, sunt larg deschise.

De asemenea, ne puteți găsi online în buticul nostru https://www.leador.ro/

Oxana Ghenciu

Spirit Creativ, pasionat de Modă, Stil Personal, Yoga și Cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend