Ce femeie nu și-ar dori un colier cu diamante? Cred că și l-ar dori toate, începând cu reginele, prințesele și alte reprezentate ale sexului frumos cu sânge albastru, până la elevele de liceu care se spilcuiesc dimineața în oglindă și care nu au nici cea mai mică legătură cu nobilii acestei lumi.

Cuvintele din cântecul interpretat de Marilyn Monroe în filmul ,,Gentelmenii preferă blondele” (1953) Diamonds are a Girl’s Best Friend  au devenit o deviză a fetelor din întreaga lume. Colierul Moon of Boroda, pe care l-a purtat Marilyn Monroe în film, producție a casei de bijuterii Harry Winston, avea o piatră cu vârsta de 500 de ani.

De ce să alegi un colier cu diamante?

Un colier cu diamante te va face să strălucești într-o noaptea cu lună plină și stelele sclipind pe cer, care vor face concurență diamantelor de la gâtul fin și mlădios. Un colier cu diamante te va face să strălucești și într-o noapte întunecoasă, fără stele și lună, într-o noapte în care ți se pare că ești singură și mai tristă ca niciodată.

Noi cunoaștem, desigur, fraza aia roasă care spune că frumusețea adevărată e accentuată cel mai bine de lipsa bijuteriilor. Dar totuși pasiunea femeilor pentru bijuterii s-a păstrat, ea e undeva în subconștientul lor. Din antichitate și până în prezent, femeile tuturor popoarelor lumii și-au înfrumusețat corpul, fie și cu bijuterii ieftine, dacă nu aveau unele costisitoare. În toți acești ani bijuteriile s-au schimbat, au evoluat, s-a schimbat moda, dar pasiunea femeilor pentru bijuterii a rămas neschimbată. La fel de neschimbată a rămas și pasiunea femeilor pentru bijuteriile cu diamante.

Coliere cu diamante celebre

Sunt celebre diamantele Țarinei Ecaterina cea Mare a Rusiei, care străluceau pe renumitul ei colier Imperial Diamond Necklace of Catherine the Great și compus din 27 de diamante masive, fiecare dintre care e înconjurat de o sumedeine de pietricele mai mici. Tot atât de celebre sunt și diamantele Mariei-Antoinette – Marie-Antoinette Necklace. Dintre bijuteriile contemporane, unul dintre cele mai cunoscute este Harry Winston- Inima oceanului, versiunea de pe Titanic, operă a bijutierului Harry Winston, care imită întocmai un briliant rar, albastru, de 15 carate. Acest colier a fost cumpărat de soțul lui Celine Dion.

colier cu diamante

Iar dacă, totuși nu toate femeile își permit diamante și coliere la un preț exorbitant, pentru ele există designeri talentați, cum ar fi Kenneth Jay Lane, destul de celebru și destul de scump. Pe parcursul a mai multor ani, femei celebre de la Hollywood, prime doamne și tot felul de celebrități, ies în lume purtând colierele gândite cu drag pentru ele de acest designer nonconformist și extrem de original.

Desigur că nici casele celebre de modă, cum ar fi Bulgary,  Louis Vuitton, de exemplu, nu au rămas străine de această lume fascinantă a pietrelor scumpe, lumea colierelor cu diamante.

Destul de extravagant se privește colierul-zgardă, preferat de doamnele din epoca turnirelor cavalerești. În secolul XX, colierul-zgardă – choker a fost adus în prim-plan de prințesa Alexandra de Wales, pentru a-și acoperi în acest fel o cicatrice de pe gât, cu care se pricopsise în copilărie și așa choker-ul s-a menținut în top aproape jumătate de secol. În Europa, acesta adevenit popular în anii 40, după ce, în Life Magazine, a apărut o poză cu femei frumoase purtând această bijuterie. Colierele choker aveau elemente din catifea, cameee, dantele perlă și, bineînțeles, diamante.

coliere

royalwatcherblog.com

Dar cum se poartă un colier cu diamante?

Există, oare, o etichetă în ceea ce privește bijuterii cu diamante? Clar că există niște reguli. Un om educat și manierat va ști când și unde se poartă diamantele. Femeile contemporane nu mai au un mod de viață ca pe timpul lui Ludovic al XIV-lea, locul lor în societate e altul, și rolul lor s-a schimbat. O femeie contemporană poate să-și cumpere singură un colier cu diamante și să nu depindă de nici un bărbat. Altceva e că totuși trebuie respectate niște reguli generale.

Pot fi purtate diamantele ziua?

colier cu diamante naturale

Colier din aur alb de 18k cu diamante naturale

Mai mult nu decât da. Diamantele au fost mereu considerate pietrele serii, iar să porți ziua, până la ora 17, butoni cu diamante, brățări și cercei cu diamante se consideră un semn de proastă creștere. Nici o doamnă care se respectă nu va purta o bijuterie cu diamante dimineața sau la prânz.

Mărimea diamantului

Mărimea diamantului trebuie să se potrivească evenimentului, orei în care am decis să îl purtăm. Ziua mai putem purta, totuși, diamante mici, iar seara, noaptea, ne putem răsfăța purtând pietre mari, impunătoare, acele pietre care ne vor aduce un plus de șarm și strălucire, vor face să se aprindă ochii bărbaților și să tresară inimile rivalelor.

Mai înainte, se considera că doar femeile căsătorite pot purta diamante, iar fetele tinere nu poartă diamante și pot apărea, la mesele de seară, la baluri, purtând coliere cu diamante și alte bijuterii înfrumusețate cu diamante, doar după căsătorie. În ziua de astăzi, această regulă și-a pierdut actualitatea, iar democratizarea care a pătruns și în domeniul ce ține de bijuterie a permis tinerelor fete să poarte și ele aceste minunate și sclipitoare accesorii, atât de speciale și de nemaipomenite.

diamante naturale

Colier din aur alb de 14k cu diamant natural de 0.35ct

Colierul cu diamante se privește mai bine cu o rochie dintr-o stofă uni. Un colier cu diamante mari are nevoie de o rochie cu decolteu, se va privi mult mai frumos.

Iar regula de aur rămâne: mai puțin, dar mai de calitate. E bine de luat aminte că în toate trebuie să avem simțul măsurii, mai ales când e vorba de numărul bijuteriilor purtate. Nu trebuie să punem pe noi toate bijuteriile prețioase pe care le avem în casă. Da putem purta diamante zi de zi, dar ele trebuie alese cu măsură, un minim de bijuterii. Întotdeauna lipsa accesoriilor sau numărul lor redus se privește mai bine decât surplusul, care, de cele mai multe ori, se aruncă în ochi, e jenant, ridicol, supărător.

Concluzie

Respectarea regulilor vă poate ajuta, iar simțul măsurii vă va fi mereu un bun sfetnic, înainte de a ieși din casă cu inima bătând emoționată. Să nu uităm că un colier cu diamante e și o bună investiție bănească. Oricât nu s-ar schimba moda, diamantele rămân și nimănui nu-i trece prin minte să fărâmițeze un briliant mare, pentru a face din el câteva mai mici.

Diamantele mari și mici sunt cu noi și nu am încetat să le purtăm. Așa avem și un ban grămadă, și frumusețe, și încredere în forțele proprii. Locul pietrelor prețioase masive e în seif, iar la serate și baluri e mai bine să purtăm bijuterii cu diamante, dar nu neapărat extraordinar de scumpe. Chiar și reginele poartă bijuterii cu pietre masive doar la evenimente excepționale.

Sursă imagine: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *