La US Open din 1987 jucătorul profesionist de tenis, Chris Evert, și-a pierdut bratara cu diamante în timpul meciului. Evert a cerut oficialilor să oprească jocul, pentru a-și căuta brățara în timp ce spectatorii și telespectatorii îl urmăreau cu sufletul la gură. Din acea zi de pomină, brățara cu diamante în formă de lanț subțire a fost botezată ”brățara de tenis”. Fanii tenisului din întreaga lume și marii jucători de tenis au preluat inspirați modelul și au început să poarte ”bratari cu diamante de tenis”. Multe celebrități din tenis din zilele noastre, cum ar fi Serena Williams, poartă o astfel de brățară.

În acest articol vei afla mai multe despre brățările cu diamante, de ce să le purtăm, ce opțiuni avem, cum deosebim o brățară din diamante veritabile de una fake și ce trebuie să știi înainte de a cumpăra faimoasa brățară de tenis.

Cât costă o brățară cu diamante?

bratara cu diamante

Bratara vintage din aur de 14k cu email si diamante naturale

Costul brățărilor cu diamante variază în funcție de calitatea diamantului, de metalul în care diamantele sunt montate și de producător. O brățară simplă poate să coste 1,000-2,000$, în timp ce un model mai elaborat poate să coste și 35,000$.

Prețurile diamantelor variază în funcție de caracteristicile pietrelor: greutatea și calitatea caratei, măsurată în principal prin culoarea, claritatea și tăietura pietrei. În general, cu cât este mai rară caracteristica unui diamant, cu atât acesta este mai scump.

De exemplu, diamantele mai albe sunt mai scumpe decât cele care au nuanțe gălbui, deoarece rar găsești un diamant care să fie perfect sau aproape incolor. La fel, diamantele cu aspect curat sunt mai greu de găsit decât pietrele cu defecte vizibile, astfel încât pietrele cu o claritate mai mare se vând la un preț premium. Aflați mai multe despre prețul diamantelor de 1 carat pe blogul Leador.

Brățări cu diamante pentru femei

O brățară de aur este de departe cea mai reușită alegere de cadou pentru orice aniversare sau zi de naștere pe care un bărbat o poate face pentru femeia iubită. Aceasta este și cea mai bună investiție pe care o femeie inteligentă, de carieră și eleganță, o poate face.

Modelele purtate de femei astăzi se prezintă într-o varietate amețitoare: de la brățări din diverse metale prețioase (aur galben, roz, alb, platină), cu șnur, cu diamante, cu pietre prețioase și diamante, ajustabile, tip cătușă sau lănțișor.

O brățară din aur cu diamante tip tennis de exemplu este o piesă de rezistență în cutia de bijuterii cu diamante a oricărei femei stilate. Tennis bracelet-ul poate fi purtat cu orice ocazie: la o ținută sport sau casual – o brățară subțire cu diamante colorate, la o ținută elegantă – o singură bratara cu diamante albe, de dimensiune mai mare, de la două karate în sus.

bratara cu diamante

Bratara tenis din aur alb de 18k cu diamante naturale 7.65ct

Brățări cu diamante pentru bărbați

Trend-seterii pentru bijuteriile masculine sunt fără îndoială marii sportivii și actori de la Holywood. Deși relația bărbaților cu brățările este una mai complicată, acest trend a prins totuși avânt. Bărbații poartă mai nou de la brățări metalice, la brățări hand-made, cu charms sau din piele. Și cum spuneam mai sus, din metale prețioase și diamante.

Brățările în vogă sunt brățările masive cu numele posesorului gravat, apreciate începând cu anii ’50 până astăzi. Important fiind designul și aspectul masculin al brățării. Brățările masive se poartă de obicei pe mâna dreaptă, deci pe cea opusă ceasului, iar în alegerea acestora se caută potrivirea cu carcasa ceasului și/sau cureaua de la pantaloni. Astfel, o brățară din aur se va purta la un ceas cu curea de piele și carcasa aurie.

Ce este o bratara cu diamante de Tenis?

bratara cu diamante

Sursă: Unsplash.com

Tennis Bracelet-ul este o bratara cu diamante mici sau pietre prețioase legate într-un lanț subțire, din metal prețios. Fiind o bijuterie elegantă, brățăria de tenis este de obicei realizată din aur de 14 K sau 18K sau platină. În zilele noastre, brățara de tenis este o piesă must have a oricărei colecții de bijuterii datorită versatilității sale.

Brățările de tenis sunt brățări delicate, clasice cu un model simetric de diamante. În mod tradițional aceasta este o bratara aur montată cu diamante legate între ele. Este de menționat că există o mare varietate de brățări din diferite metale prețioase și diferite modele de monturi de diamante. De asemenea poate varia și grosimea brățării, așadar poți alege între o brățară din aur groasă sau subțire cu diamante mici sau mari.

Cum alegi o brățară de aur cu diamante care să ți se potrivească perfect?

O brățară de aur este o piesă esențială a oricărei colecții de bijuterii cu diamante. Un lanț subtil și finuț sau unul statement greu de trecut cu vederea? Asta depinde în întregime de stilul tău personal.

Dacă vrei să-ți completezi ținuta cu diverse bijuterii, este bine să alegi o brățară de aur simplă și discretă, care să nu atragă privirea în mod special. Chiar și atunci când nu porți bijuterii cu diamante din cauza stilului mai activ de viață, o brățară de tenis elegantă și rezistentă poate fi o achiziție valoroasă.

Dar vrei mai degrabă să  ieși în evidență cu o bijuterie statement, atunci poți alege o brățară de aur mai atrăgătoare și mai voluminoasă, care să se potrivească stilului tău mai extravagant. Totul e să-ți achiziționezi bratara cu diamante de la un furnizor de bijuterii de încredere care să poată demonstra autenticitatea diamantelor.

bratara cu diamante

Bratara vintage din aur alb de 18k cu diamante naturale

Brățări cu diamente negre

Diamantele negre sunt fragmente de stele ce împodobesc montura multor bijuterii în vogă, în special masculine. Diamantul negru este un policristalin ce provine din surse bogate în hidrogen, probabil din spațiul interstelar, alcătuit din alte milioane de cristale mici presate la temperaturi foarte înalte.  

Oamenii de ştiinţă consideră că diamantele negre s-au format în urma exploziei unei supernove acum 3,8 miliarde de ani în afara sistemului nostru solar. A fost descoperit de brazilieni acum aproape 2 secole, în 1840. Însă din cauza impurităților și a porozității sale, precum și a faptului că este destul de greu de prelucrat, nu era considerat demn de a fi montat într-o bijuterie. În plus nu strălucește ca celelalte diamante, pentru că nu permite pătrunderea luminii.

Avangardiștii însă i-au văzut potențialul plin de mister și l-au integrat în bijuterii prețioase cel mai adesea sub formă de micro-pave. Este folosit cu precădere la bijuterii masculine și chiar la verighete în locul diamantelor tradiționale. Mult mai ieftine inițial, astăzi diamantele negre au acelasi preț cu diamantele albe.

Cum testezi o bratara cu diamante

bratara cu diamante

Bratara din aur alb si galben de 18k cu diamante naturale

Testul respirației

Poți face un test rapid pentru a afla dacă o piatră este un diamant adevărat suflând pe ea și să observi cât de repede se formează ceață pe suprafața pietrei. Dacă diamantul este autentic, umiditatea ar trebui să dispară aproape instantaneu.

În cazul în care ceața persistă pentru câteva secunde și nu dispare imediat, atunci piatra cel mai probabil nu este un diamant adevărat. Acest test nu este de încredere dacă ai de-a face cu un material cu proprietăți termice similare cu cele ale diamantului: într-un astfel de caz, ceața poate dispărea destul de repede, dar aceasta nu ar fi o dovadă concludentă că diamantul este real.

Diamantele adevărate nu ar trebui să aibă zgârieturi

Un diamant real se poate ciobi, dar deoarece este foarte durabil, nu ar trebui să aibă zgârieturi. Dacă vedeți că pietrele din bratara dvs. acumulează zgârieturi în timp, atunci aceste pietre foarte probabil  nu sunt diamante reale. Probabil că ai o imitație realizată dintr-un material mai moale, cum ar fi sticla sau zirconiul cubic, materiale care se zgârie ușor.

Dezavantajul acestui test este că, dacă o brățară este nouă, este puțin probabil să aibă zgârieturi. Toate acestea ne conduc către cea mai fiabilă modalitate de a detecta diamante false – testerul de diamante.

Testerul de diamante

Testerul de diamante este un dispozitiv care poate detecta dacă o piatră este un diamant autentic prin testarea proprietăților sale fizice utilizând căldura sau impulsul electric.

Cele care folosesc conductivitatea electrică sunt mai exacte – cele care utilizează căldură pot greși în cazul moissanitului (un mineral folosit adesea ca imitație de diamant), deoarece ambele materiale conduc căldură în același mod.

Aproape toți bijutierii profesioniști au la dispoziție testere de diamante. Nu uita să întrebi dacă testerul poate detecta moissanitul (așa-zisul diamant sintetic).

Concluzie

Oricare ar fi alegerea ta, investește inteligent, începe cu baza – o bratara cu diamante tip tennis pe care să ți-o poți permite și care să se asorteze cu orice ținută elegantă, și nu uita să verifici veridicitatea diamantelor pentru a-ți proteja investiția.

Inspiră-te pentru viitoarele tale investiții în feminitatea și eleganța ținutelor tale, dând click pe linkul spre buticul nostru Leador – Brățări din aur cu diamante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *