Ai avut un vis intens despre aur și nu știi ce înseamnă? Este un semn bun sau rău? Din cele mai vechi timpuri, au existat multe variante de interpretare a viselor cu aur, în funcție de circumstanțele specifice. Citește în continuare ghidul de interpretare vise și află ce inseamnă bijuterii din aur în vis. Vezi care ipostază rezonează mai mult cu întâmplările din viața ta sau subconștientul tău.

Ce simbolizează aurul în vis?

Aurul care apare în vis, indiferent de forma lui, este asociat cu bogăția materială, bani sau succes în general. Pe de altă parte, acesta mai poate avea și o conotație negativă, fiind un simbol al lăcomiei, după cum o spun unii experți de interpretare a viselor. 

Totodată, apariția aurului în vis poate avea și semnificație spirituală, reprezentând valorile după care trăiești, calitățile pe care le apreciezi cel mai mult sau chiar dezvoltarea eului interior.

Ce înseamnă bijuterii din aur în vis?

Bijuteriile prețioase, în general, poartă cu ele diverse semnificații, reprezentând multe lucruri pentru cel care visează. În viața de zi cu zi, acestea sunt elemente ale frumosului, dar și ale, luxului și bogăției. Așadar, dacă îți apar bijuterii din aur în vis, este un semn pozitiv în ceea ce privește viața personală sau afacerile.

În plus, aurul poate reprezenta și alte caracteristici precum talentul și intelectul. Așadar,  bijuteriile din aur pot reprezenta confirmarea că opinia ta contează în situația prin care treci în prezent sau că ai o minte ageră, ai acumulat o serie de informații prețioase și poți fi un exemplu de urmat.

Bijuteriile de aur pot însemna și o creștere a bogăției spirituale, adică a valorii și a imaginii de sine. Poate că fericirea la care sperai de mult timp este chiar după colț. Pe de altă parte, dacă ai visat pierderea sau ruperea unor bijuterii de aur, poate fi un semn al dificultăților cu care urmează să te confrunți.

Însă, dacă intrăm puțin mai în profunzime atunci când ne întrebăm ce înseamnă bijuterii din aur în vis, vom descoperi și alte semnificații, în funcție de particularitățile lui.

 • Dacă în vis cumperi bijuterii din aur, este un semn că cineva drag ascunde informații valoroase față de tine.
 • Dacă în vis porți multe bijuterii de aur pe mâini, poate fi un semn al unui succes neașteptat în viitorul apropiat.
 • Un vis în care conștientizezi că porți coliere sau lanțuri de aur, ar putea reprezenta bunătatea. Poate că urmează să treci printr-o situație în care oamenii te vor percepe ca pe un om bun, fie vei întâlni pe cineva care va da dovadă de multă empatie față de tine.
 • Atunci când visezi bijuterii din aur, fără să le porți neapărat, este un semn că ți-ai stabilit niște standarde înalte sau obiective îndrăznețe și în subconștientul tău te întrebi dacă le vei atinge cu adevărat.
 • Dacă visezi bijuterii de aur în pereche, așa cum sunt cerceii, înseamnă că te așteaptă o uniune în viitorul apropiat, dar nu neapărat în sensul romantic al cuvântului. Totodată, acest vis poate reflecta nevoia ta de afecțiune sau dorul de o persoană iubită.
 • Când apar bijuterii din aur în vis strălucind într-un mod neobișnuit, înseamnă că în viața reală risipești prea mult și ai nevoie de puțină cumpătare.
 • Se spune că broșa de aur în vis prevestește nașterea unui copil.
 • Dacă visezi că porți un ceas de aur înseamnă că în acest moment te simți într-un punct de echilibru al vieții, totul își merge bine și vrei doar să te bucuri de ceea ce-ți oferă viața.

Colier sau lănțișor de aur în vis 

Colierul de aur în vis poate fi atât un semn bun, cât și un semn rău, în funcție de interacțiunea pe care o ai cu acest obiect. Totodată, acesta poate fi și o reflecție a gândurilor pe care le ai înainte de culcare. De exemplu, dacă visezi un lănțișor de aur cu pandantiv din perle, poate însemna o dispută în cuplu. Poate că în prezent nu mai împărtășiți aceleași interese și te macină acest gând înainte de culcare.

În general, însă, specialiștii în arta interpretării viselor sunt de părere că un vis în care porți un colier de aur este un semn bun. Înseamnă că vei avea noroc în dragoste. Cu toate acestea, dacă simți că un colier de aur în vis te strânge, atunci este semn de tristețe, de nemulțumire sau de trădare din partea cuiva apropiat.

Cercei de aur în vis semnificație

Consultând un dicționar de vise, vei observa că atunci când îți apar cercei de aur în vis, este un semn de prosperitate și bogăție. Cerceii sunt bijuterii care înfrumusețează mult trăsăturile feței, însă, pentru că sunt poziționați în zona urechilor, poate că spiritul tău ocrotitor încearcă să-ți atragă atenția că cineva te vorbește. Sau poate că ar trebui să acorzi mai multă atenție oamenilor din jurul tău.  

Visul despre cercei are legătură și cu lumea profesională. Ar putea fi un semn că eforturile îți sunt apreciate și te așteaptă o oportunitate excelentă. Poate o colaborare nouă, o avansare la locul de muncă ori o creștere salarială.

Alte particularități de interpretare vise cu cercei de aur:

 • urmează să ți se îndeplinească o dorință;
 • vei găsi o soluție pentru rezolvarea unor probleme care persistă de ceva timp;
 • în viața ta va apărea o persoană care îți va aduce multă bucurie;

Inel de aur în vis semnificație

Un inel de aur în vis este o reflectare a stării subconștiente a minții tale care caută sau tânjește după o legătură adevărată sau poate loialitate. Poate chiar se apropie ziua nunții sau o cerere în căsătorie la care visai.

Când vine vorba de zona de interpretare vise în care apar inele de aur, este important să ții cont și de punctul în care te afli acum. Poate să nu aibă legătură cu partea romantică, ci adesea poate simboliza măreția și grandoarea de care dai dovadă în viața de zi cu zi. Mult timp, inelele au fost un element distinct al familiilor foarte bogate. Așadar, inconștientul tău îți arată că opulența sau bunăstarea este ceea ce prețuiești mai mult. 

Brățară de aur în vis semnificație

O brățară în vis simbolizează, în general, un câștig, fiind o bijuterie poziționată în zona mâinilor. Poate fi vorba de cadou material valoros, sau, la nivel spiritual, o decizie corectă pe care ai luat-o. O serie de studii spun că femeile ar avea aceste vise mai frecvent decât bărbații.

Dacă ai visat o brățară de aur, este un semn că vei avea parte de câteva fapte bune în curând. Fiind și un simbol al câștigului, poate vei primi o moștenire sau un dar neașteptat. Dacă tu ești persoana care oferă o brățară de aur, înseamnă că în viața ta există multă bucurie și simți nevoia să o împarți cu cineva sau că persoana căreia ai dăruit-o înseamnă pentru tine mai mult decât credeai.

Totuși, dacă brățara de aur în vis este ruptă, poate ar trebui să-ți faci analizele alea pe care le tot amâni, ar pute fi semn de boală.

Pietre prețioase în vis

Visele în care vezi sau porți pietre prețioase sau bijuterii cu pietre prețioase pot avea diverse semnificații legate de speranțele sau temerile noastre. De exemplu, un vis în care te uiți la o piatră prețioasă ar putea însemna că te atrag foarte mult de posesiunile materiale, iar un vis în care cumperi pietre prețioase pentru propria persoană, poate fi interpretat ca un avertisment că ești o persoană egocentrică, ce ar trebui să fie atentă și la nevoile celor din jur.

Contează mult și culoarea pietrei din vis

 • Pietrele prețioase albastre (ex: topaz, turcoaz, safir) reflectă aspirațiile profesionale și dorința de evoluție sau de recunoaștere;
 • Pietrele prețioase roșii (ex: rubin, granat, carneol) pot fi un semn al pasiunii din viața ta sau prevestesc o nouă relație romantică;
 • Pietrele prețioase galbene și portocalii (ex: chihlimbar, citrin, agat) ar putea fi un semn că vei porni pe un nou drum presărat cu noroc, poate că este vorba de o nouă oportunitate;
 • Pietrele roz sau violet (ex: ametist, cuarț, opal) sunt este un semn că ar trebui să acorzi mai multă atenție laturii spirituale a vieții tale.
 • Pietrele verzi în vis (ex: smarald, jad, amazonit) prevestesc bogăția și înmulțirea banilor.

De reținut despre bijuterii din aur în vis

În general, atunci când apar bijuterii din aur în vis, indiferent că sunt din aur sau din pietre prețioase, acestea sunt un semn al dorinței tale de a evolua profesional, de a câștiga mai mulți bani și de a dobândi o bunăstare generală.

Dacă visul este destul de specific în detalii și îți poți aminti exact ce tip de bijuterie ai visat, cu siguranță acest material te va ajuta să elucidezi mesajul pe care ți l-a trimis Universul. Desigur, există posibilitatea ca visul tău să nu aibă neapărat o conotație spirituală, ci să fie doar o continuare inconștientă a dorinței tale din viața de zi cu zi de a-ți achiziționa anumite bijuterii de aur. În acest caz, ai nimerit exact în locul potrivit. Hai să găsești bijuteria visurilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *