Malachitul este piatra echilibrului, abundenței și a intenției manifestate. Bijuteriile cu malachit absorb energiile negative și scot emoțiile la suprafață. O piatră metafizică extrem de puternică, malachitul este adesea denumită „piatra transformării” și este folosită pentru curățarea energiei profunde, aducând vindecare și transformare pozitivă purtătorului.
Purtarea unei bijuterii cu malachit activează toate Chakrele și este deosebit de utilă în stimularea Chakrelor inimii și a gâtului. Malachitul amplifică energiile de toate felurile, atât pozitive, cât și negative. Una dintre cele mai importante pietre de vindecare, Malachitul ajută purtătorul să recunoască, să extragă și să evacueze energia negativă, inclusiv vechile tipare emoționale, traumele din trecut și emoțiile reprimate.
Capacitatea malachitului de a atrage energie negativă poate ajuta la descoperirea blocajelor energetice și a tiparelor care ar putea provoca boli fizice. Dar să aflăm mai multe despre proprietățile fizice ale acestei pietre semiprețioase.
Ce este Malachitul?
Malachitul este un mineral hidroxidic de carbonat de cupru verde cu o compoziție chimică a Cu2 (CO3) (OH) 2. A fost unul dintre primele minereuri utilizate pentru fabricarea cuprului metalic. Ca minereu de cupru este de o importanță minoră astăzi, deoarece, de obicei, este găsit în cantități mici și poate fi vândut la prețuri mai mari pentru alte utilizări, cum ar fi ca piatră semiprețioasă pentru bijuterii.
Malachitul a fost folosit ca piatră prețioasă sculpturală de mii de ani și este încă popular astăzi pentru bijuteriile cu malachit. În zilele noastre, cel mai adesea este tăiat în cabochons și utilizat la confecționarea de mărgele.
Malachitul are o culoare verde care nu se estompează în timp, și nici atunci când este expus la lumină. Aceste proprietăți, împreună cu capacitatea sa de a fi ușor măcinat ca pulbere, au făcut din malachitul un pigment și un colorant preferat de mii de ani.
Proprietatea fizică cea mai izbitoare a lui Malachit este culoarea sa verde. Toate probele minerale sunt verzi și variază de la un verde pastel și un verde strălucitor, până la un verde foarte închis, aproape negru. Acesta este de obicei găsit ca stalactite și straturi dispuse în ciorchine pe suprafețele cavităților subterane – similare cu depozitele de calcit găsite în peșteri. Atunci când aceste materiale sunt tăiate în plăci și bucăți, suprafețele tăiate prezintă adesea benzi și ochi similare cu cele ale agatului.
Malachitul este un mineral de cupru, care oferă malachitului o greutate specifică mare care variază de la 3,6 până la 4,0. Această proprietate atât de izbitoare pentru un mineral verde face malachitul să fie ușor de identificat. Malachitul este unul dintre micile minerale verzi care produce efervescență în contact cu acidul clorhidric diluat și rece. Este, de asemenea, un mineral moale cu o duritate Mohs de 3,5 până la 4,0.
Malachit ca pigment
Malachitul a fost folosit ca pigment de mii de ani. Acesta a fost unul dintre cele mai vechi pigmenți verzi cunoscuți folosiți în picturi. Malachitul mineral este un material excelent pentru producerea unui pigment deoarece poate fi măcinat într-o pulbere fină, și amestecat cu ușurință cu alte vopseluri și își păstrează bine culoarea când este expus la lumină în timp.
Din bijuteriile cu malachit pot face parte o pereche de cercei unici, precum sunt cei din imaginea de mai jos pe care îi puteți găsi pe Leador.
Denumirile alternative pentru pigmentul malachit includ verde de cupru, verde Bremen, verde olimpian, verdeață verde, verde roșu, verde maghiar, verde munte și verde iris. Pigmentul malachit se găsește în tablourile mormintelor egiptene și în tablourile produse în întreaga Europă în secolele XV și XVI.
Utilizarea sa a scăzut semnificativ în secolul al XVII-lea, pe măsură ce s-au descoperit pigmenți verzi alternativi. Astăzi, pigmentul malachit este vândut de câțiva producători specializați în furnizarea de materiale pictorilor care practică tehnici istorice precise.
Malachitul ca piatră prețioasă
Culoarea verde viu, lustrul polișat strălucitor și ochii de malachit o fac foarte populară ca piatră prețioasă. Este tăiată în cabochoane, folosită pentru a produce mărgele, tăiată în bucăți de mozaic, sculptată în obiecte ornamentale și folosită pentru a produce piastră spartă. Cutiile fabricate din pietre mici de malachit sunt foarte atractive și populare.
Unele dintre cele mai spectaculoase malachite de înaltă calitate implică incluziuni și adaosuri de malachit cu alte minerale din cupru, cum ar fi azuratul (azurmalahitul), chrysocolla, turcoazul și pseudomalahitul (piatra eilat).
Utilizarea malachitului ca piatră prețioasă și ornamentală este limitată însă de proprietățile sale. Are o clivare perfectă și o duritate Mohs de 3.5 până la 4. Acestea limitează utilizarea sa la obiecte care pot suferi abraziune la impact. De asemenea, este sensibil la căldură și reacționează cu acizi slabi. Aceste proprietăți limitează în continuare utilizarea și necesită îngrijire în timpul curățării, reparării și întreținerii. Malachitul este tratat uneori cu ceară pentru a umple golurile mici și pentru a-i îmbunătăți strălucirea.
Malachitul sintetic a fost produs și utilizat pentru a face bijuterii și sculpturi mici. Sinteticele prost realizate pot fi ușor recunoscute după culoarea lor nenaturală. Sinteticele mai bune pot fi recunoscute, de obicei, după benzile și ochii care nu au o geometrie naturală. Un expert cu ochiul format și cu experiență poate identifica majoritatea materialelor sintetice și imitații cu ochiul liber.
Descoperiți ce beneficii au bijuteriile cu malachit în viața voastră
Este evident că beneficiile potențiale pe care le au bijuteriile cu malachit sunt uriașe. V-ar interesa să aflați mai multe despre bijuteriile dumneavoastă, cum să le purtați și de unde provin? Citiți și alte articole educative ale blogului nostru și vizitați colecțiile noastre de bijuterii cu malahit pentru a găsi bijuteria perfectă.
Sursă imagine: pixabay.com