Există o nuanță de albastru pentru fiecare! De la albastrul închis, la bleumarin, la cobalt, la pastel, la turcoazul cel mai pal, e imposibil să nu găsești nuanța care să te prindă bine! Albastrul, cea mai relaxantă culoare pentru ochi, este, în general, asociat cu cerul și cu oceanul și e o culoare ce simbolizează loialitatea și forța. Dar care sunt cele mai potrivite bijuterii pentru rochia albastră?

Accesoriile sunt o parte vitală a oricărei ținute și pot updata sau distruge un outfit. Accesoriile pentru rochii pot varia de la bijuterii, și anume cercei, brățări, coliere și inele, curele, genți și, în cele din urmă, pantofi. Alegerea accesoriilor corecte este vitală dacă vrei să te impui prin ținuta fără să fii nevoită să dai prea multe explicații.  Să aruncăm o privire la diferite accesorii care ar putea completa reușit o rochie albastră.

Bijuterii pentru rochie bleumarin

Bleumarinul este fratele mai mic și mai cuminte al negrului. Bleumarinul, asemenea negrului ca tăciunele, se potrivește în orice circumstanțe și, mai ales, merge bine în contexte sobre, simandicoase și foarte stilate. De la profesoarele foarte încruntate de geografie, la domnișoarele de onoare  zâmbărețe ce-și susțin prietena care se mărită, oricine poate alege rochia de un albastru închis.

E testat! Această nuanță închisă de albastru se asociază cu eleganța, cumpătarea și bunul gust. Rochiile de un albastru închis pot fi purtate lejer în cadrul unor recepții oficiale, la evenimente festive, precum și la evenimentele profesionale. Fiind de o culoare închisă și la locul ei, care nu țipă, nu vrea atenție, e chiar indicat să vă puneți bijuterii pentru rochia albastră ca să aduceți puțină strălucire ținutei voastre:

Bleumarin cu perle

Pentru o ținută sofisticată, pune-ți bijuterii cu perle. Bijuteriile din perle au ceva special, unic, acestea creează un efect pe care nu-l poți recrea cu nimic altceva. E vorba despre nuanțele de ivoar, de acel sidefiu cu luciri albăstrii, verzui sau roz care îți fac trăsăturile delicate și care aduc acel strop de eleganță necesar unei rochii în croi clasic.

Rochiile bleumarin în combinație cu șiraguri lungi de perle creează un look glam, vintage, ca la carte. Nu vei da greș combinând perlele în acest fel. Atunci când purtăm perle, chiar dacă haina este simplă, e bine să nu combinăm și alte tipuri de bijuterii pentru rochia albastră. Perlele sunt piese de excepție, care ies în evidență și care sunt greu de combinat cu altceva astfel încât să iasă bine. Decât să riști și să strici o ținută, mai bine rămâi la varianta sigură, în care dacă ai cercei de perlă, un colier sau mărgele din perle, te limitezi la acestea pentru a nu semăna cu un pom de Crăciun.

Bleumarin cu bijuterii aurii

Bleumarinul este una dintre culorile care nu ies niciodată din modă. Fie că porți o rochie lungă sau scurtă, atâta timp cât aceasta e bleumarin, sunt șanse mari să se potrivească bine tipului tău de corp. Bijuteriile aurii aduc o tușă de sărbătoare unei asemenea ținute.

Auriul este cea mai tradițională culoare care merge bine cu bleumarinul. Bucură-te de un aspect strălucitor cu accesorii de aur sclipitoare. Fie că este vorba de o broșă de aur, cercei, brățări sau inele, aurul sau auriul garantează un stil care iese în evidență. Chiar și o centură  aurie oferă un look chic. Alegeți accesoriile în funcție de eveniment: bijuterii simple pentru evenimente formale, dar experimentează cu mai multe piese aurii pentru evenimente mai relaxate, cum ar fi petrecerile cu prietenii și familia.

Bleumarin cu bijuterii argintii

Bijuterii pentru rochia albastră

Argintiul este o altă culoare bună pentru a complimenta rochiile bleumarin. Bijuteriile argintii adaugă ținutelor accente contemporane și îndrăznețe. Articole de bijuterii din argint pe albastru marin sunt perfecte, în special pentru evenimentele de seară. Bijuteriile delicate, realizate cu argint solid și pietre prețioase sunt suficiente pentru a obține un stil îndrăzneț. Coliere statement, cercei strălucitori, broșe din aur sau diademe pot fi combinate pentru a adăuga puțină strălucire ținutei tale. Mai mult decât atât, poți opta pentru seturi din argint sau seturi din aur pentru o ținută mai extravagantă.

Bijuterii pentru rochie de culoare albastru deschis

Rochiile în nuanțe deschise de albastru sunt potrivite pentru evenimentele ce au loc ziua sau după-amiază, mai ales în sezonul cald. Ziua poți să porți bijuterii din materiale mai puțin convenționale, specifice mai ales bijuteriilor contemporane, care uimesc prin mărime, culoare și formă – toate neobișnuite. Rochiile de un albastru deschis merg bine cu accesorii în culori complementare.

Bijuterii pentru rochia albastră

Încearcă cercei din lemn pictați manual în nuanțe de galben, oranj, roz. Dacă îți place să porți mărgele, încearcă multe, multe șiraguri de diferite dimensiuni sau un șirag mai lung, pe care să-l pui de mai multe ori în jurul gâtului.

Pentru evenimentele care au loc seara, încearcă variantele de bijuterii din aur sau argint, care se potrivesc și în cazul rochiilor de un albastru deschis.

Bijuterii pentru rochii turcoaz

Turcoazul este o nuanță tare, îndrăzneață, care ne duce cu gândul la vacanțe exotice pe insule tropicale și la mări azurii, la palmieri și la plajele din reclame. Este o culoare perfectă pentru a fi purtată în zilele fierbinți de vară și chiar în nopțile … tot fierbinți de vară. Turcoazul este o nuanță ce merge de minune cu pielea bronzată și, prin excelență, o nuanță ce aparține vacanțelor, verii, relaxării, destinderii, petrecerilor. Nu-ți interzice nimeni să porți rochii turcoaz la job. Poți să o faci, mai ales dacă tânjești după vacanțe și asta ți-ar oferi puțină relaxare, măcar și vizuală.

Bijuterii pentru rochia albastră

Totuși, când purtăm rochii turcoaz, putem să ne jucăm cu accesoriile și purtăm multe brățări colorate, cu cercei lungi, tot colorați. Putem să  combinăm rochițele turcoaz cu mărgeluțe corai sau cercei roșii, cu bentițe cu pietre prețioase sau semiprețioase. În vacanță poți să-ți permiți să porți mai multe bijuterii, pentru că atunci ochiul critic fashion al opiniei publice e și el în vacanță, iar vacanța este acel loc minunat în care efectul sorcovă se diminuează ca prin minune.

Bijuterii pentru rochiile Cobalt

Bijuterii pentru rochia albastră

Oglindă, oglinjoară, care nuanță de albastru este cea mai vibrantă? Ei bine, nu știu ce îți va răspunde oglinjoara, dar eu îți spun sigur că albastrul-cobalt este printre culorile cele mai puternice pe care le-ai putea alege pentru o rochie. Nuanța de albastrul-cobalt apare în secolul al 8a și este întâlnită cel mai des în porțelanurile fine, chinezești.

Purtarea nuanțelor variate de albastru este o modalitate atât de frumoasă de a aduce puțină bucurie ținutei tale. Culorile tonale, cum ar fi albastrul de cobalt și albastrul pastel, se completează foarte bine între ele. Nuanța mai deschisă înmoaie aspectul, în timp ce cobaltul adaugă forță ținutei. Nu ezita să combini bijuterii în nuanțe mai deschise de albastru atunci când porți o rochie cobalt.

Sursă imagine: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *