Bijuteriile, atât cele scumpe, cât și cele care au un preț mai mic, joacă un rol foarte importat în definitivarea unei ținute. Chiar și cea mai simplă rochie va face din femeia care o poartă vedeta serii dacă va fi completată cu o bijuterie potrivită. De aceea, designerii lumii își completează colecțiile cu ținute în care brosa cu diamante ocupă un loc important, putem spune chiar unul de cinste.

Și asta din simplul motiv că broșele sunt atât de fără de pretenții, s-ar părea. Nici măcar nu e nevoie să fie potrivite cu lungimea degetelor, ca iniele, sau cu forma feței, ca cerceii și pandantivele, sau chiar nici măcar cu decolteul rochiei. În tot cazul, femeia care alege să poarte o broșă nu are decât să-și asculte intuiția să își aleagă una după plac.

Cum au aparut broșele?

Prototipul broșei este fibula, apărută în secolul bronzului. Era un obiect metalic, de cele mai multe ori de formă rotundă sau ovală, care avea două orificii, prin care se trecea un ac gros ce prindea broșa de stofă. Pe parcursul secolelor, broșa a avut perioadele ei de înflorire și decădere, când ieșea cu totul din modă. În a doua jumătate a secolului XX chiar începuse să fie considerată un accesoriu vetust. Dar, totdată, ea rămânea un accesoriu favorit al reprezentanților caselor regale și al femeilor din elita politică a lumii.

brosa - fibula

Sursă: artantik.ro

Nu mai vorbim despre faptul că, spre deosebire de alte bijuterii, o broșă poate avea nu doar un rol decorativ, ci chiar și unul uzual, cum ar fi să prindă o eșarfă, de exemplu. În ziua de azi, broșa redevine, în tot cazul, un accesoriu la modă, capabil să sublinieze individualitatea celei care îl poartă. Și să nu uităm ce femei importante și influente și-au completat ținutele anume cu broșe, preferându-le altor accesorii. Oare de ce? Poate și pentru simplul fapt că o brosa cu diamante e capabilă să transforme spectaculos chiar și cel mai rigid și anost costum.

Brosa cu diamante – Bijuteria preferată a celebrităților

O celebră doamnă a politicii mondiale va rămâne mereu Margaret Thatcher. Ea n-a fost doar un politician remarcabil, ci și-a creat și un stil propriu, pe care l-a respectat de-a lungul anilor. Avea bijuterii îndrăgite pe care știa să le poarte. E renumită colecția ei de broșe. Cu timpul, stilul ei s-a definitivat, Margaret Thatcher obișnuind să poarte cercei + colier + brosa cu diamante sau alte pietre prețioase, concomitent cu ele, Thatcher își punea ceas, brățară și inele.

Celebra Madeleine K. Albright, supranumită doamna cu broșe, este și ea o mare amatoare și colecționară de broșe, care mai de care mai ciudate, mai stilizate și mai avangardiste. Când era supărată purta broșe în formă de păianjeni și șerpi, iar când avea dispoziție bună purta broșe sub formă de gâze și fluturi. Albright a recunoscut că alegerea broșelor nu a fost mereu inspirată și se referea, desigur, la alegerea tematică a broșelor pentru întâlnirile la nivel înalt pe care le-a avut de-a lungul timpului.

brosa cu diamante

De exemplu, într-un interviu, recunoștea că la o întâlnire cu Putin a ales o broșă cu trei maimuțe rele, iar la întrebarea lui Putin, adresată președintelui american Clinton, ce reprezintă, de această dată, broșa doamnei Albright, a răspuns chiar purtătoarea broșei, că broșa reprezintă politica lui Putin în Cecenia, supărându-l foarte tare pe președintele Rus. În tot cazul, broșele au făcut parte din arsenalul limbajului diplomatic al acestei puternice femei.

Cum purtăm o brosa cu diamante?

În lumea contemporană marile firme au început să atragă tot mai multă atenție broșelor, oferindu-le locuri onorabile în colecțiile lor, aducându-le în prim-plan și amintindu-ne despre imporntanța lor într-o ținută, așa încât nu ne rămâne nimic de făcut decât să ne completăm ținuta cu o brosă cu diamante, dacă ea ne lipsește din garderobă. Și odată broșa cumpărată, bineînțeles, apare legitima întrebare: cum să o purtăm mai bine și mai cu folos pentru noi?

O brosa cu diamante este o bijuterie cât o întreagă ținută, de fapt. Uneori, o broșă de genul acesta necesită alegerea celorlalte componente pornind chiar de la ea. În orice caz, o broșă aleasă neinspirat e capabilă să distrugă o ținută, chiar întreaga imagine a femeii. Totodată, e necesar ca broșa să fie în armonie cu celelalte accesorii pe care le preferăm pentru o ținută, altfel, dacă simțim cea mai mică discordanță, mai bine ne lipsim de celelalte, accentul rămânând pus doar pe brosa cu diamante. Cu siguranță nu avem cum să dăm greș.

brosa cu diamante

Brosa vintage din aur de 14k cu diamante si smarald natural

Dacă brosa cu diamante se potrivește ținutei adoptate, reputația de pricepere în alegerea bijuteriilor vă va însoți mereu. Desigur, dacă sunteți o mare amatoare de ținute în care un mare rol îl ocupă culoarea aprinsă a stofelor, ornamentele, desenele, nasturii și tot felul de alte biz brizuri, vă puteți lipsi de broșa cu diamante. Broșele de acest fel se potrivesc mai ales hainelor cu stofă de o singură culoare. Bineînțeles că asta se referă cu atât mai mult la o brosa cu diamante sau cu orice altfel de pietre prețioase.

Broșele cu bold sunt de obicei mici și foarte cochete și sunt potrivite mai ales ținutelor office. Un dresscode mai rigid poate fi dinamizat, împrospătat cu o astfel de broșă, dacă o prindem de un sacou sau de gulerul bluzei. O broșă poate înfrumuseța, de asemenea o căciulă, o bască, o pălărie. O broșă de dimensiuni mari va fi potrivită pentru fulare și eșarfe.

Reguli de bază pentru purtarea unei broșe cu diamante

Pentru a face lucrurile mai simple, iată o listă cu reguli de bază pe care e bine să le urmăm, când alegem să purtăm o broșă:

 1. femeilor minione li se potrivesc broșe delicate, mai puțin masive, iar femeilor care au avut norocul de dimensiuni mai măricele li se potrivesc broșe masive;
 2. broșa va atrage atenția privitorului la o anumită parte a corpului, dacă e purtată în zona gâtului, va atrage atenție la față, dacă în pic mai jos-la decolteu, dacă în zona decolteului-la sâni;
 3. broșa trebuie să fie în contrast cu culoarea costumului, în caz contrar, se va pierde în el;
 4. cu cât e mai veche broșa, cu atât mai bine se potrivește ea unei ținute clasice;
 5. dacă vă hotărâți să folosiți mai multe bijuterii la o ținută, să aveți în vedere că broșele vechi nu pot fi purtate concomitent cu bijuteriile contemporane din materiale ieftine;
 6. să păstrăm proporțiile, broșa nu trebuie în niciun caz să întindă haina sub povara greutății ei;
 7. se privește foarte stilat o broșă de dimensiuni mici prinsă de buzunarul unui sacou;
 8. pot fi purtate două broșe identice prinse de reverul jachetei;
 9. câteva broșe pot forma o compoziție în cascadă, dacă sunteți mai excentrică;
 10. și bărbații pot purta broșe, ei pot alege broșe în formă de stemă sau bold;
 11. dacă e vorba de bluză, broșa se prinde sub guler, iar bluza sau cămașa se încheie la toți nasturii;
 12. pe bluzele fine se privesc foarte bine broșele miniaturale;
 13. pentru paltoane cu gulere de blană sunt potrivite broșele masive, vintage, cu pietre prețioase;
 14. pe toate celelalte paltoane, putem alege broșe în stil clasic;
 15. la rochii, broșele se prind, de obicei, mai jos de umărul stâng;
 16. la rochiile cu un umăr gol, broșa se prinde pe partea cu bretea, iar la cele cu decolteu adânc, la baza decolteului, pe sarafan și pe rochiile cu bretele, broșa poate fi fixată pe una dintre bretele;
 17. pentru a sublinia suplețea corpilui, broșa poate fi prinsă la talie, pe cordon;

Concluzie

Acum că ați aflat care sunt regulile de bază pentru purtarea unei broșe cu diamante, rămâne doar să găsiți broșa care vă reprezintă. Modele unicate de brose cu pietre prețioase și semiprețioase puteți găsi pe Leador.

Și să nu uităm că o brosa cu diamante nu ne va fi rușine să o lăsăm moștenire nepoților care o vor purta, cum să nu, cu recunoștință și plăcere, amintindu-și de o bunică darnică și cu bun gust, o bunică stilată pe care au avut norocul să o aibă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *