Legenda spune că acvamarinul provine din adâncul mărilor, din lada de comori a unei sirene. Acvamarinul era considerat de vechii romani piatra sacră a zeului mărilor, Neptun. Această asociere a acvamarinului cu marea au transformat-o în piatra marinarilor, care promitea celor ce purtau bijuterii cu acvamarin călătorii prospere și în condiții de siguranță, precum și protecția de pericole și de monștrii mării.

Prima atestare documentară aparține însă grecilor în circa anii 480-300 î.Hr. Grecii purtau amulete în bijuterii cu acvamarin gravate cu zeul mărilor la greci, zeul Poseidon. Denumirea acvamarinului vine din latina și înseamnă ”apă de mare”, și este o varietate albastră, albastră-verzuie a berylului. Berylul include și alte varietăți, mai populare ca smaraldul, dar și mai neunoscute ca Morganitul sau Heliodorul. Un beryl verzui poate fi transformat într-un acvamarin prin prelucrare termică la o temperatură de 400 grade C.

culorile acvamarinuluiCum să alegi bijuterii cu acvamarin?

În primul rand trebuie de luat în calcul prețul bijuteriei în care intră costul metalului în care este montată piatra acvamarin, aur sau argint, dar și lucrarea bijutierului. Prețul mai diferă și în funcție de culoarea și claritatea pietrei. Cele mai închise la culoare sunt și cele mai scumpe.

Spre deosebire de smaralde, acvamarinul este frecvent imaculat. Pietrele de acvamarin cu impurități sunt rare. Producția de acvamarin sintetic este mult mai scumpă comparativ cu relativa abundență a acestor pietre, astfel încât nu vom găsi pietre de acvamarin sintetice de laborator.

Piatra acvamarin – Proprietăți

inele cu acvamarin

Inel din argint cu acvamarin natural brut

Acvamarinul este piatra eliberării și a curajului, ne ajută să ne rupem de atașamente și vechi tipare, precum și de relațiile nocive. Ne ajută să iertăm și să mergem mai departe și să lăsăm în trecut ceea ce aparține trecutului. În trecut se credea că acvamarinul neutralizează forțele întunericului, iar marinarii îl purtau pentru a se proteja de înec.

Pentru bărbați, purtarea unei bijuterii cu acvamarin poate să însemne ”dezmorțire emoțională”, un ajutor benefic în depășirea dificultăților în a exprima ceea ce simt. În același timp, piatra îi poate ajuta pe bărbații temperamentali să își păstreze cumpătul, chiar dacă sunt provocați. Atât la bărbați, cât și la femei, acvamarinul dezvoltă comunicarea caldă și blândă.

Cum purtăm bijuterii cu acvamarin?

Acvamarinul este o piatră versatilă ce se potrivește în orice combinație. Datorită prețului accesibil și a semnificațiilor sale metafizice este foarte des folosit la cadouri.

Bijuteriile din argint cu acvamarin sunt cadoul perfect pentru aniversarea de 16 și 19 ani de căsătorie, dar și celor născuți în luna Martie, precum și Scorpionilor.

În România, acvamarinul a devenit din ce în ce mai popular în rândul mireselor, fiind preferat pentru inelele de logodnă.

inel - bijuterii cu acvamarin

Inel din argint cu acvamarin si cubic zirconia

Acvamarinul este o piatră sensibilă, așa cum aspectul ei o sugerează, e bine s-o purtăm în sezonul luminos al anului – primăvară – vară. În plus, se potrivește cu haine colorate și ușoare de vară. Mai mult decât atât, acvamarinul se potrivește stilurilor de îmbrăcăminte atât romantice, cât și ținutelor business. Deci, din nou versatilitate.

Acvamarinul arată cel mai bine în combinație cu metalul alb (aur alb sau platină, argint), dar cu siguranță îl puteți purta și cu aur galben. Inelele cu acvamarin e bine să fie purtate pe inelar, deoarece este o piatră care favorizează în special relațiile.

Oamenii de afaceri care doresc să-și construiască un business pot purta acvamarinul pe degetul arătător.

Concluzie

În concluzie, acvamarinul este o piatră a curajului care ne poate ajuta să ajungem la destinație în siguranță, oricare ar fi aceasta  – un mariaj fericit, un business prosper sau o comunicare mai bună cu cei apropiați. Este o piatră accesibilă ca preț și foarte versatilă, o putem purta zi de zi, cât și la ocazii speciale, la ținute romantice sau business. E o piatră care se asortează oricărui inel, dar cu precădere inelelor de logodnă, purtate pe inelar pentru că favorizează relațiile, însuflețindu-le cu o comunicare caldă, blândă și relaxată.

Puteți explora comorile ascunse în lăzile cu comori ale buticului nostru – bijuterii cu acvamarin Le Ador.

Sursă imagine: keshett.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *