Oamenii folosesc pietrele prețioase pentru atrage noroc și prosperitate în viața lor. De ce? Pentru că astrologia ne spune că purtarea pietrei norocoase pentru luna de naștere întărește conexiunea cu planeta care ne guvernează viața. 

Luna decembrie este luna Săgetătorului și a Capricornului, două zodii cu un caracter puternic dar și cu o minte deschisă. Săgetătorii sunt curioși, energici și cu un spirit liber, iar capricornii sunt persoane de încredere, responsabile și ambițioase atunci când au un scop de realizat. De aceea, pietrele lunii decembrie care reflectă aceeași energie sunt tanzanitul, zirconiu și turcoazul.

Ce este Tanzanitul?

piatra lunii decembrie

Tanzanitul își ia numele de la singura regiune unde se găsesc zăcăminte naturale din această rocă, adică Tanzania. Știai că, spre deosebire de alte pietre pe care le găsim chiar și în vechile civilizații, aceasta a fost descoperită cu mai puțin de 50 de ani în urmă? Chiar și așa, popularitatea ei a crescut foarte mult între timp.

Este o piatră prețioasă rară, ce variază de la nuanțe de albastru la nuanțe de mov, dar piatra lunii decembrie este cea albastră. Duritatea ei nu este foarte mare, așa că această piatra tanzanit este mai ușor de zgâriat decât multe alte pietre prețioase. De aceea, trebuie manipulat cu grijă.

Tanzanit proprietăți

Tanzanitul vine dintr-o zonă exotică și sălbatică, dar energia acestei pietre este calmantă și liniștitoare. Dacă ai în cercul tău de oameni dragi o persoană care muncește mult, exact așa cum face un capricorn, dăruiește-i această piatră pentru a o ajuta să se relaxeze.

  • Energia acestui cristal ameliorează senzația de încordare provocată de stres sau de depresia provenită din burnout.
  • Totodată, capricornii și săgetătorii sunt foarte pragmatici, lucrând foarte mult cu informațiile logice. Tanzanitul le va stimula și celelalte simțuri precum intuiția și percepția.
  • Piatra tanzanit ajută purtătorul să intre în contact cu partea alternativă a personalității lor.

Bijuterii cu tanzanit natural

Bijuteriile din tanzanit au câștigat popularitate de-a lungul timpului datorită rarității acestei pietre, fiind folosită în multe piese de tip statement. Fiind o piatră atât de specială, și prețul ei reflectă acest aspect, chiar dacă nu atinge aceleași cifre precum diamantul. Poți găsi pe site-ul nostru piese sub 1000 de lei, cu care te vei mândri în lume cu siguranță.

Dacă simți că ai o ținută specială care mai are nevoie doar de singură completare, o pereche de cercei cu tanzanit pot face diferența. Iar dacă te gândești să dăruiești ceva special persoanei dragi de sărbători, un set din aur alb cu tanzanit poate fi cadoul perfect. Mai ales dacă aveți în plan și o petrecere spectaculoasă de revelion. Va fi ocazia perfectă să le poarte.

Persoanele născute în luna decembrie sunt persoane muncitoare și ambițioase, deci cu siguranță vor avea ocazia de a cunoaște oameni din diferite cercuri și de a le strânge mâna. Un inel cu tanzanit cu siguranță poate lăsa o impresie puternică.

Ce este Turcoazul?

piatra lunii decembrie

Deși este o piatră tot de culoare albastră, turcoazul are ceva aparte – un model unic printre pietrele semiprețioase asemănător cu pânză de păianjen.

Despre existența acestei pietre se știe de prin secolul 13, când au existat zăcăminte naturale destul de aproape de noi. În prezent, însă, majoritatea acestor pietre prețioase sunt importate din SUA, zona cea mai bogată în turcoaz. Turcoazul este o piatră în general opacă, dar poate fi și translucidă. Culoarea sa variază de la albastru la verde, iar acele nervuri pe care le putem observa în structura sa sunt niște mici rămășițe din procesul de formare a rocii.

Turcoaz proprietăți

Această piatra norocoasă pentru luna decembrie a fost foarte prețuită de către faraonii vechiului Egipt și chiar de către meșterii artizani din China antică.

Energia pietrei de turcoaz are multe proprietăți vindecătoare, printre care și menținerea sănătății și vitalității generale a persoanei care o poartă.

Totodată, piatra turcoaz era folosită în trecut pentru că se spunea că poate prevesti viitorul. De exemplu, prin secolul 13, misticii și vracii credeau că dacă o piatră de turcoaz se rupe în bucăți, se apropia un dezastru, iar dacă în calea ta apărea turcoazul imediat după ce ai privit luna plină, te aștepta o perioadă plină de bogăție.

  • Turcoazul înseamnă înțelepciune, echilibru și adevăr.
  • În multe popoare a fost considerată o piatră protectoare împotriva rănilor și accidentelor. Având în vedere că zodiile săgetător și capricorn au tendința de a se pune în situații provocatoare, poate chiar au nevoie de o astfel de amuletă.
  • Turcoazul a fost considerat sacru datorită credinței că poate aduce putere, noroc și protecție persoanei care îl poartă, de aceea este piatra preferată a călătorilor și a nomazilor.

Bijuterii cu turcoaz natural

Bijuteriile turcoaz sunt printre cele mai versatile bijuterii pe care le poți deține. Se potrivește de minune atât în piese discrete, cât și în piesele îndrăznețe, în special în cele cu aspect vintage.

Folosește energia protectoare a turcoazului purtând bijuteriile de zi cu zi precum un colier din turcoaz cu pietre mici ce se așază discret la baza gâtului.

Apoi, săgetătorii și capricornii de decembrie sunt, la o primă vedere, persoane pragmatice, însă în realitate sunt spirite libere și nonconformiste. Cu siguranță adoră să poarte această piatră albastră în bijuterii ce ies în evidență precum un inel cu turcoaz antichizat.

Totodată, pentru persoanele născute în decembrie, cariera joacă un rol foarte important, așadar, prin bijuteriile pe care le poartă ar vrea să denote și seriozitate. Poți alege câteva piese clasice dar reinterpretate precum o pereche de cercei din turcoaz cu clips.

Ce este Zirconiul?

Zirconiul la fel este piatra lunii descembrie norocoasă și este extrasă îndeosebi din Australia. Străbate cale lungă până la noi, nu? Ei bine, acesta este cel mai vechi mineral descoperit până în prezent pe Pământ, unele cristale găsite în Australia fiind estimate cu vechime de peste 4,4 miliarde de ani.

În general, aceasta se găsește în mod natural în aproape orice culoare, iar cea incoloră este adesea confundată cu un diamant pentru că are are o strălucire intensă și un luciu puternic. Acest fapt îi umbrește, de fapt, frumusețea și cristalul de zirconiu nu se bucură de popularitatea pe care o merită. Specific lunii decembrie, însă, este zirconiul albastru, cunoscut și sub numele de starlite.

piatra lunii decembrie - zirconiul
Sursă imagine: syntheticgems.org

O variantă mai ieftină a zirconiului este zirconia, o piatră sintetică, realizată în laborator, special cu rolul de a imita diamantul. Dar în general, atunci când cauți un preț zirconiu pe gram pentru bijuterii vei observa că variază în funcție de piesa completă: dacă este din aur, complexitatea lucrării sau calitatea pietrei. Poți găsi piese la mai puțin de 100 de lei sau la câteva mii de lei. Dacă ai nevoie doar de piatra în sine, un distribuitor avizat de cristale cu siguranță te poate ajuta. 

Zirconiu proprietăți

Zirconiul are proprietăți metafizice și este denumită piatra viselor. Probabil că acest aspect este corelat cu radioactivitatea sa, dar energia pietrei de zirconiu este corelată cu cea a subconștientului pe care de multe ori îl analizăm prin prisma semnificațiilor viselor. Pune-ți o dorință, gândește-te intens la asta, poartă zirconiu și lasă universul să funcționeze.

În plus, se spune că alungă energia negativă și atrage fericirea.

  • Piatra zirconiu are o energie vindecătoare care ajută la restabilirea echilibrul între sinele fizic, cel emoțional și cel spiritual.
  • Această piatră albastră semiprețioasă ajută în cazurile în care trebuie să-ți folosești abilitățile intuitive și psihice.
  • Este o piatră care ajută la ghidarea procesului de meditație ca o energie ce oferă îndrumare și scop.

Zirconiul în bijuterii

Spre deosebire de celelalte pietre semiprețioase, mineralul de zirconiu este ușor radioactiv. Pentru a putea fi purtat în bijuterii, de obicei este tratat și stabilizat.

În general, zirconiu este o piatră grea, așadar nu este recomandată purtarea bijuteriilor masive cu zirconiu, ci mai degrabă în accesorii finuțe precum o pereche de cercei de aur cu zirconiu albastru.

Acesta are o strălucire aparte datorită modului în care se face dispersia de lumină prin cristal. Așadar, un inel cu zirconiu cubic poate egala în frumusețe pe cel cu diamant. Și pentru că această piatră semiprețioasă prezintă, de asemenea, sclipiri de culoarea de curcubeului, imaginează-ți cum ar fi să porți la o petrecere un set cu zirconiu.

De reținut

Dacă vrei să alegi piatra lunii decembrie ca talisman norocos pentru tine sau cadou pentru cineva drag, ai trei variante de pietre albastre: tanzanit, turcoaz sau zircon. Fiecare dintre acestea are propria ei interpretare, proprietăți protectoare sau vindecătoare și o frumusețe unică, oferind un spectacol în bijuterii. 

Desigur, costul acestor bijuterii este unul dintre factorii care te pot determina ce piesă să alegi, dar trebuie să știi că prețul unei astfel de pietre este influențat de o mulțime de factori precum caratele, culoarea, tăietura și claritatea. Cu siguranță în magazinul nostru vei găsi cadourile prețioase cu piatra lunii decembrie, așa că te așteptăm să descoperi și alte articole utile și dedicate lumii fascinante a bijuteriilor cu pietre semiprețioase și prețioase .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *