Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Bijuterii vechi cu pietre pretioase

Bijuterii vechi cu pietre pretioase

Fara sa ne dam seama, ne aflam permanent in cautarea frumosului. Ca si cautatorii de bijuterii vechi cu pietre pretioase, suntem intotdeauna in cautarea senzatiilor, amintirilor, sentimentelor, trairilor si lucrurilor cele mai frumoase. Dorim pentru noi si cei mai dragi noua tot ceea ce este mai rar, mai placut privirii si mai fara de pereche. Si intotdeauna cautam ceva mai frumos decat avem deja si  mai atractiv decat au toti ceilalti din jurul nostru.

De la achizitii mici la investitii majore, tot ceea ce cumparam trebuie sa se inscrie in categoria mai sus mentionata.

Iar cand vine vorba de bijuterii vechi cu pietre pretioase, noua achizitie trebuie sa sclipeasca la propriu, sa fie admirata si, pe cat posibil, sa aiba o poveste unica. Atat personala, cat si a bijuteriei insasi. Ideal, nu?

In acest context, ce poate fi mai potrivit decat o piatra pretioasa? Aceasta spune o poveste de la modul in care s-a format, la locatia din care a fost extrasa. Este inconjurata de legende si credinte, aduce in prim-plan preferintele celui care o poarta si releva importanta pe care o acorda detaliilor. Este o creatie a naturii asociata cu temperamentul celui care o poarta si o declaratie sincera a celui care o ofera.

Ca si noi oamenii, pietrele pretioase nu sunt identice una cu cealalta. Atat din punct de vedere al puritatii si claritatii, cat si al provenientei si slefuirii. Iar atunci cand sunt montate pe seturi bijuterii, pietrele pretioase ajung sa fie asociate unei ere, unui trend, unui eveniment, completandu-si astfel povestea cu detalii care mai de care mai deosebite.

Articolul de astazi isi propune sa aduca in discutie obiecte cu adevarat deosebite, drept pentru care vom patrunde in sfera pietrelor pretioase si a bijuteriilor vechi. Parcurgand randurile ce urmeaza, veti descoperi care sunt cele mai valoroase pietre pretioase, care este povestea lor si ce influenta au acestea asupra celor care le poarta.

1. Diamant

Diamantul este un mineral nativ si totodata una dintre formele de existenta ale carbonului pur ce cristalizeaza in sistem cubic. Acesta se gaseste la adancimi foarte mari de peste 120.000 de metri, insa este adus la suprafata de eruptia vulcanilor.

Supranumit praf de stele sau piatra perfecta, diamantul este piatra preferata a bijutierilor. Pe langa clasicul incolor, diamantul exista in forma naturala intr-o varietate de culori precum cenusiu, albastru, verde, brun, galben, portocaliu, lila, roz, rosu si chiar negru. Cele mai neobisnuite culori sunt intotdeauna deliciul celor mai mari licitatii

Recomandat a fi purtat la gat sau pe mana stanga, diamantul aduce succes, dragoste si prosperitate si mareste increderea si veselia celei care il poarta.

Bijuterii vechi cu pietre pretioase

Inel de logodna realizat la sfarsitul anilor 1800, apartinand stilului victorian. Inelul este realizat din aur de 18 karate si platina, iar diamantele in numar total de 13 sunt delicate, incolore si intacte.

2. Smarald

Smaraldul este un mineral de culoare verde care cistalizeaza in general in forma hexagonala. Nuanta de verde a smaraldului variaza de la cea mai deschisa la cea mai inchisa dintre nuante. Cele mai multe pietre de smarald sunt in general extrase din Brazilia si Columbia, insa acesta se gaseste in cantitati mai reduse si in sudul Africii, Austria si Norvegia.

Cunoscut pentru armonia pe care o genereaza celei care il poarta, smaraldul este o piatra foarte placuta privirii, aducand calm si relaxare. Are proprietati curative si totodata sporeste capacitatile mentale

Bijuterii vechi cu pietre pretioase

Colier realizat din aur de 18 karate, diamante si safire taiate in forma de para. Un model floral de excelenta, ce spune povestea elegantei, a gingasiei si a starilor cele mai frumoase.

3. Rubin

Rubinul este o piatra pretioasa de culori variate din gama rosului, de la roz la grena sau violet, care se gaseste pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii. Cele mai valoroase sunt in general cele provenite din Myanmar Tailanda si Sri Lanka.

Considerat „regele pietrelor pretioase” de catre multe din civilizatii, rubinul este piatra puterii si a succesului, preferata celor nascuti in ziua de marti si talismanul norocos al celor nascuti sub zodia Capricorn.

brosa cu pietre pretioase

Brosa realizata in anii 1940 din aur galben. Elementul central este un rubin urias de culoare rosu. Acesta este inconjurat d mici perle si rubine incastrate incadrate intr-un design floral impresionant.

4. Tanzanit

Tanzanitul este un cristal de culoare albastra-violet descoperit in Tanzania in anii 70 si utilizat initial in realizarea bijuteriilor de catre Tiffany&Co. La momentul de fata, pietrele de tanzanit sunt de 10 ori mai putine decat diamantele.

Tanzanitul este piatra pretioasa a celor nascuti in luna decembrie si a celor aflati sub influenta cifrei 2. Purtat frecvent, stimuleaza intelegerea si elimina stresul.

cercei vechi cu pietre pretioase

Cercei de aur galben de 18 karate impodobiti cu pietre de tanzanit de culoare indigo, taiate in forma ovala. Cerceii spun povestea elegantei si a regalitatii.

5. Ametist

Ametistul este un mineral de tip cuart avand culoarea violet-albastrui, extras de regula din Bolivia, Brazilia, Mexic, Africa, Rusia, Canada, America si chiar Europa. Culoarea este distribuita neuniform, in asa fel incat in lume exista extrem de multe variatii, care poate ajunge uneori chiar si la roz.
Acestei pietre i se atribuie nenumarate calitati, de la cea de vindecare la stimularea echilibrului, a receptivitatii si sigurantei.
Bijuterii vechi cu pietre pretioase

Inel vintage realizat din aur galben de 18 karate si ametist natural, inconjurat de 10 diamante taiate perfect. Un inel de exceptie ce spune povestea elegantei, a puterii si sigurantei de sine.

6. Opal

Opalul este un mineral unic care se prezinta doar in stare amorfa si poate contine pana la 25% apa. Neavand o structura cristalina, opalul are aspect de sticla. In functie de impuritatile pe care le contine, culoarea opalului variaza de la incolor la cenusiu, galben, portocaliu, rosu, roscat de cupru si brun.
Considerat piatra sperantei, opalul confera un farmec aparte, carisma si incredere de sine. Este montat atat pe bijuterii vechi cu pietre pretioase din argint, cat si pe cele din aur. Datorita aurei de mister pe care o imprastie, opalul poate fi purtat atat zi de zi, cat si cu ocazii speciale.

Bijuterii vechi cu pietre pretioase

Pandantiv realizat in stil art-nouveau din aur galben si opal. Piatra este incadrata de diamante, email si granate. O piesa uimitoare ce emana gratie prin fiecare nuanta pe care o releva si totodata ascunde povesti uimitoare in fiecare dintre ele.

7. Topaz

Topazul este un mineral de exceptie care poate fi confundat cu mare usurinta cu diamantul. Acesta se gaseste in stare naturala in Rusia, Asia si America de Sud. Este piatra increderii, a creativitatii, si a curajului. Pe mana celei care o poarta, topazul straluceste in mod enigmatic, aducand buna dispozitie si echilibrand emotii din cele mai vulcanice.
IMG_4582_2

Inel vintage realizat din aur roz de 18 karate, impodobit cu o piatra de topaz incadrata de 10 diamante naturale.

8. Safir

Safirul este o piatra pretioasa intalnita cel mai des in nuante de albastru, si uneori in nuante de violet, galben, verde si negru. Acestuia ii sunt atribuite puterea de a stimula intelepciunea si capacitatea de a reduce stresul. Denumirea pietrei isi are radacinile in limba ebraica, unde „sappir” inseamna „lucrul cel mai frumos”. Nu este de mirare, avand in vedere reflexele pe care le creaza in contact cu lumina.
Bijuterii vechi cu pietre pretioase

Pandantiv realizat din aur galben simbolizand o ramura incrustata pe o inima, avand in centru un safir in forma de lacrima. Pandantivul a fost realizat in Rusia in anii 1900 de catre o foarte promitatoare firma de bijuterii.

9. Acvamarin

Acvamarinul, „piatra curajului” sau „apa marii”, este piatra pretioasa de culoarea aflata in topul preferintelor. Aquamarinul este considerat si piatra fericirii si a tineretii fara batranete. Purtat de femei, aquamarinul sporeste abilitatile intuitive si aduce claritate si curan. Purtat de barbati, aquamarinul calmeaza frustrarile si aduce starea de calm. Atat pentru femei cat si pentru barbati, aquamarinul dezvolta acel tip de comunicare sincera si blanda.

Bijuterii

Bratara de aur galben si paladiu cu aquamarine si diamante realizata in anii 1940. Bratara contine 16 aquamarine cu taietura patrata tip printesa si 38 de diamante rotunde cantarind aproximativ 6,1 karate.

10. Citrin

Citrin este denumirea data cuartului de culoare galbena. Acesta variaza de la alb sau aproape incolor, la galben-auriu, portocaliu si rareori verde. Citrinul este o piatra foarte rara cu impuritati sferice, care se gaseste in general in rocile magmatice. Purtat frecvent, citrinul potenteaza bogatia, prosperitatea si succesul si clarifica gandurile si aduce armonie.

Bijuterii vechi cu pietre pretioase

Pandantiv in forma de fluture, o creatie realizata in stil art-nouveau in jurul anilor 1900 de catre Lucien Gaillard. Pandantivul este lucrat din aur galben,  pietre de citrinsi email.

Concluzie

Pietrele pretioase sunt unele dintre cele mai gingase creatii ale naturii. Diamante, smaralde sau rubine, toate spun o poveste unica, incarcata de eleganta, simboluri si emotii. Purtate in momentul potrivit, acestea nu doar te pun in valoare, ci iti stimuleaza abilitatile de care ai cea mai mare nevoie.

La urmatoarea achizitie de bijuterii vechi cu pietre pretioase, te provocam sa acorzi o importanta deosebita pietrelor pretioase montate pe bijuterii. Alege ceva potrivit pentru zodia, personalitatea si evenimentul tau si poarta-le intotdeauna cu increderea si gratia care li se cuvine.

Emilia Chioncel

Editor executiv al Le'ador. Indragostita de bun gust, de frumos, de arta, de moda, de mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend