Pietrele prețioase albastre alcătuiesc unul dintre cele mai fascinante și frumoase grupuri de pietre prețioase. Dintre sute de asemenea minunății, unii dintre noi aleg pietrele prețioase albastre. Dacă preferați albastrul în general și albastrul, când vine vorba de pietre pretioase, înseamnă că sunteți o persoană emoțională, deschisă, comunicativă, un om statornic și de încredere.

Albastrul e culoarea apei și a cerului, culoarea imensității, pe care o asociem cu diafanul, dar și cu gândirea rațională, cu liniștea și necuprinsul. Albastrul semnifică taină, subconștientul omului și, desigur intelectul lui. De fapt, pietrele prețioase albastre se bucură de mare popularitate în întreaga lume. Ele au darul de a calma, de a aduce liniște și împăcare celui care le poartă.

Cui se potrivesc pietrele prețioase albastre?

Dacă vă place să consultați astrologii, atunci când intenționați să vă pricopsiți cu o bijuterie scumpă cu pietre pretioase albastre, atunci trebuie să știți că specialiștii spun că acestea se potrivesc semnelor zodiacale de aer și apa.

pietre pretioase albastre

Cercei din aur alb de 18k cu safire si diamante naturale

Pe scorpioni, pești și raci pietrele prețioase albastre îi vor învăța să iubească, să se bucure și să își exprime fără teamă emoțiile. Ele vor fi pentru oamenii născuți sub aceste semne zodiacale un izvor de nesecată inspirație. Pe emotivii scorpioni, pietrele prețioase albastre îi vor ajuta să își temepereze emoțiile vulcanice. În timp ce pe sentimentalii pești și pe modeștii raci le vor da puterea de a deveni mai hotărâți și mai fermi în luarea deciziilor.

Vărsătorilor, gemenilor și balanțelor pietrele pretioase albastre le vor da un imbold pentru dezvoltarea intelectuală și îi vor ajuta să-și stabilizeze emoțiile interioare.

Pentru lei, săgetători și berbeci, pietrele prețioase albastre vor juca rol de paratrăsnet, atrăgând asupra sa toată puterea unei eventuale lovituri și vor slăbi furtuna emoțiilor.

Pentru semnele de pământ – tauri, fecioare și capricorni, aceste minerale vor fi o călăuză în afaceri, vor ajuta la stabilirea contactelor și, uneori, îi vor ajuta să poată privi situațiile din diverse unghiuri.

Ce tipuri de pietre pretioase albastre există?

Safirul

Safir - piatra pretioasa

Inel Art Deco din aur de 18k si platina cu safir si diamante naturale

Safirul este una dintre cele mai cunoscute pietre pretioase albastre și una dintre cele mai scumpe. Safir sunt numite toate pietrele prețioase din corindon, cu singura excepție a variantei de culoare roșie rubinie care se numește rubin. Totodată, trebuie să avem în vedere că safirul este o denumire foarte răspândită, când vine vorba de pietre prețioase de culoare albastră, dar acest albastru nu e strict culoarea cerului senin, ci aici intră toate nuanțele de albastru, incluzând albastrul foarte închis și chiar albastru spre negru.

color scale safir

Sursă: withclarity.com

Dar cele mai costisitoare culori ale safirului sunt Cornflower Blue și Royal Blue. Cel mai mare safir stelat din lume, estimat la cel puţin 100 de milioane de dolari, a fost descoperit de curând într-o mină din Sri Lanka. Proprietarul său actual consideră că acesta ar putea fi vândut la licitaţie cu o sumă de până la 175 milioane de dolari.

Safirul – piatra prețioasă preferată a prințesei Diana

Când vorbim de pietre pretioase albastre, cred că mulți dintre noi se gândesc la celebrul inel albastru cu safir înconjurat de briliante. Este vorba de cel mai cunoscut inel de logodnă din lume și probabil că orice femeie contemporană știe cine l-a purtat și cine îl poartă acum. În februarie 1981, prințul Charle și-a făcut un cadou neobișnuit viitoarei sale mirese. Dintre pietrele prețioase din care i-a fost propus să aleagă, tânăra logodnică a prințului a ales safirul albastru.

Diamantele albastre – pietre pretioase

Diamantul are și el nunanțele sale de albastru-deschis, cu sclipiri de iarnă, iar uneori are culoarea valului de mare. O asemenea piatră prețioasă albastră nu poate fi decât o frumusețe ce rămâne valabilă peste secole și chiar milenii. Este, de fapt, o varietate a diamantului, căruia, printr-o prelucrare specială, îi este dată o anumită formă.

Acest briliant de albastru deschis vă va ajuta să treceți mai ușor prin orice încercare a vieții și să ieșiți biruitori. Totuși, ar fi bine să menționăm că briliantul albastru îi poate oferi stăpânului său o viață sclipitoare, tumultoase, dar nu una foarte fericită, așa că cei superstițioși ar fi bine să se țină, poate, un pic mai departe de lumina și frumusețea lui.

diamante albastre - pietre pretioase

Sursă: tiffany.com

Oricum, dimanatul, a cărui varietate este briliantul albastru, îi poate aduce chiar neplăceri unui stăpân rău. Dar, dacă piatra își îndrăgeste stăpânul, ea îi dăruiește o mare încredere în forțele proprii și puteri nebănuite. Briliantul de albastru deschis are, însă, niște proprietăți un pic mai puțin dure, deoarece duce în sine energia apei. Diamantele albastre au o influență pozitivă asupra sănătății. Aceste pietre pretioase albastre au fost găsite pentru prima oară în India, prin secolul XVII. Diamantele albastre fac parte din bijuteriile de elită, doar foarte puțini dintre pământeni și le pot permite.

Granatul albastru

Granatul albastru, cel de 1.5 milioane dolari caratul, este piatra dispoziției schimbătoare. Asta ca să ne convingem încă odată că e greșit să considerăm că cele mai scumpe în lume ar fi diamantele.

Caracteristica de bază a granatului albastru este aceea că, pe parcursul unei zile, această piatră nemaipomenită își poate schimba nuanțele de la albastru deschis la fiolet, în dependență de căderea luminii. La lumina artificială, acesta devine purpuriu sau chiar roșu.

Concluzie

Există o mare varietate de pietre pretioase albastre din care poți să alegi acea nuanță care să ți se potrivească perfect. Exploreaza mai multe tipuri de pietre pretioase albastre si modele de bijuterii unicate pe Leador.

Sursă imagine: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *