Livrarea gratuita in 24 h. Pentru detalii suplimentare sunati la 0758 591 509

Labradorit – Piatra de foc. Proprietăți și beneficii

labradorit proprietati

Știai că una dintre cele mai spectaculoase și accesibile pietre semiprețioase este labradoritul? Sună puțin comic numele ei, însă din acest cristal pot fi create adevărate opere de artă.

Dacă ești în căutarea unei noi bijuterii cu o piatră prețioasă magică, pe care să o adaugi la colecția ta sau pur și simplu vrei să afli care sunt proprietățile cristalului de labradorit, citește mai departe pentru a afla mai multe despre această piatră fascinantă.

Ce trebuie să știi despre piatra de labradorit

labrodarit proprietati
Sursă: unsplash.com

Numele acestei pietre vine de la locul în care a fost descoperită, adică provincia Labrador din Canada. Se spune că un călător a văzut o lumină magică răsfirându-se dintr-o rocă și că lumina s-a eliberat odată ce aceasta a fost străpunsă cu sabia.

În primii ani de după descoperirea sa, labradoritul a mai fost denumit și piatra de foc, fiind considerat un talisman al puterii și al curajului.

Totodată, este o piatră a transformării. Cristalul care face parte din chakra celui de-al treilea ochi, este, de asemenea, asociat cu magia și misterul și se spune că este o piatră de protecție.

Caracteristicile fizice ale mineralului de labradorit

Acest cristal splendid și intrigant a început să fie cunoscut și valorificat mai bine abia în secolul 18, odată ajuns în atenția bijutierilor și nobililor din Europa. 

Piatra Labradorit este cel mai frecvent menționată ca fiind piatra prețioasă care reprezintă magia și frumusețea aurorei boreale. Aceasta este cunoscută pentru irizațiile sale strălucitoare în mai multe culori, produse de modul în care se refractă lumina datorită lamelelor din interiorul cristalului.  Din acest motiv nu vei găsi două cristale de labradorit identice. 

Dincolo de a fi o piatră prețioasă, în natură, mineralul de labradorit brut este alcătuit dintr-o combinație de calciu și sodiu în diferite proporții. Acesta se găsește adesea sub formă de roci sedimentare și metamorfice. 

Cele mai comune culori sunt verde pal, albastru și galben, dar labradoritul poate căpăta și diferite nuanțe de roșu, portocaliu și roz. Atunci când alegi un cristal de labradorit, caută unul de culoare închisă, cu sclipiri strălucitoare aurii. Cu cât culorile sunt mai vibrante, cu atât calitatea pietrei este mai mare.

Labradoritul se extrage în prezent din mai multe regiuni, precum Mexic, Rusia, Statele Unite, Polonia, Norvegia, Finlanda și China.

Utilizarea labradoritului

În trecut, se credea că această piatră prețioasă are proprietăți vindecătoare. De aceea. era măcinată într-o pulbere foarte fină și folosită în diferite tratamente homeopatice. Totodată, legendele vechi spun că războinicii foloseau energia acestei pietre pentru a-și binecuvânta armele, astfel încât să-i călăuzească în luptă. 

Sursă: unsplash.com

În prezent, piatra labradorit este foarte căutată pentru utilizarea în bijuterii, dar și pentru diferite forme de terapie. În afară de asta, mineralul de labradorit mai este folosit și în domenii tehnice precum producția de sticlă, construcția de drumuri și în fabricarea ceramicii.

Bijuterii cu labradorit

Deoarece piatra labradorit este formată din mai multe straturi interne, este ușor de spart dacă este lovită prea tare sau dacă se aplică o presiune suficientă. Din acest motiv, o mulțime de designeri tind să creeze mai degrabă cercei cu labradorit și coliere decât brățări și inele cu labradorit, tocmai pentru a evita pentru loviturile directe. Dar aceasta nu este o regulă impusă. Trebuie doar să ai grijă la mișcările mâinii dacă alegi să porți bijuterii cu labradorit. 

Datorită aspectului său metalic, piatra de labradorit se potrivește cel mai bine în bijuterii de argint antichizate, pentru că îi sporesc farmecul misterios. 

Deoarece jocul de culori al labradoritului este mai vizibil atunci când lumina trece peste piatră decât atunci când este statică, designerilor le place în special să-l integreze în cercei sau pandantive de tip picătură, pentru că se mișcă și captează lumina. 

Pentru a pune în valoare culorile specifice ale pietrelor de labradorit, poți să-l asociezi cu alte pietre complementare într-o combinație de bijuterii, precum ametistul, cuațul, jadul, lapis lazuli sau piatra lunii.

Avantajul acestor bijuterii este accesibilitatea lor, făcând comparație cu nivelul de costuri al altor bijuterii cu piatră semiprețioasă. De exemplu, la nivel de labradorit preț, poți găsi bijuterii superbe chiar și sub 200 lei. Depinde mult de montura acestora și de cantitatea de metal prețios folosit.

Proprietăți labradoritului

Labradoritul este cunoscut pentru culorile sale schimbătoare, așa că nu este de mirare că această piatră prețioasă este considerată o piatră a transformării.

În lumea metafizică, labradoritul este considerat unul dintre cei mai puternici protectori. Această piatră semiprețioasă creează un scut pentru aura personală, acționând astfel ca o barieră împotriva energiei negative. Iată și alte proprietăți ale acestei pietre prețioase:

  • Labradoritul este considerat o piatră spirituală, utilă mai ales pentru persoanele care au tendința de a munci prea mult;
  • Acesta ajută la recuperarea energiei, astfel încât corpul și spiritul să se vindece mai repede;
  • Se spune că purtarea pietrei de labradorit este utilă în ameliorarea stresului și a anxietății;
  • De asemenea, poți folosi labradoritul în meditație și chiar în arta feng shui;
  • Te ajută să ai un somn odihnitor dacă păstrezi un cristal în dormitor;
  • Stimulează sistemul imunitar prin creșterea nivelului de energie pozitivă în jurul aurei;
  • Cristalul de labradorit  ajută în vindecare spirituală, fiind folosit în diferite practici ca o piatră magică;
  • Unii oameni lucrează, de asemenea, cu această piatră pentru a se conecta cu viețile lor anterioare;
  • Piatra labradorit poate calma o minte hiperactivă, ajutându-te să găsești idei noi idei noi;
  • Se spune că labradoritul temperează negativitatea din noi înșine, de asemenea; 
  • Sporește puterea voinței și valoarea interioară; 
  • Stimulează chakra gâtului.

Când vine vorba de semnele zodiacale, labradoritul este cel mai potrivit pentru semnele Leu, Scorpion și Săgetător, dar poate fi folosit de oricine. 

Îngrijirea bijuteriilor cu labradorit

Pentru curățarea labradoritului, cea mai bună metodă este cea mai simplă: apă, săpun delicat și o cârpă moale. Nu se recomandă utilizarea metodelor agresive precum ultrasunete, aburi sau apă fierbinte și nici produse agresive ce ar putea deteriora stratul exterior. 

Atunci când nu porți bijuteriile cu labradorit, cel mai bine ar fi să le păstrezi într-o casetă de bijuterii moale pentru a evita zgârieturile de suprafață cauzate de materiale mai dure.

Gânduri de final

Așadar, dacă ești în căutarea unei pietre care te poate ajuta în perioadele de schimbare, labradoritul este o alegere excelentă. În plus, această piatră magică poate fi folosită în multe moduri eficiente. Poate fi purtată ca bijuterie, plasată în casă sau la birou, ori chiarnpurtată cu tine în buzunar. Dacă lucrezi la manifestarea viselor și obiectivelor tale, această piatră este un ajutor excelent pentru a te ajuta să-ți atingi adevăratul potențial.

 Accesorizează-ți ținutele cu bijuterii din Labradorit pentru a alunga energiile nedorite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Send this to a friend