Pentru că sunt niște piese foarte versatile, brățara tennis cu diamante a devenit un accesorii din ce în ce mai popular printre iubitorii de bijuterii. Dincolo de asta, sunt considerate combinația perfectă dintre casual, clasic și elegant mai ales dacă sunt cu diamante. Așadar, un simplu accesorii se poate transforma într-o piesă de bază, pe care o poți purta în fiecare zi și cu siguranță își merită investiția. 

Dacă ești în căutarea unei brățări tennis cu diamante dar nu știi cum să alegi sau de unde să începi, acest articol este pentru tine. 

Ce este o brățară tennis?

Brățară tennis” este denumirea pe care o are brățara realizată constă dintr-o serie de pietre prețioase sau semiprețioase de aceeași dimensiune, formă, tăietură, greutate, culoare și claritate, dispuse într-o montură flexibilă din metal. Montura este realizată dintr-un lanț subțire, modelul obținut fiind unul simetric și uniform pe toată lungimea brățării. În cazul nostru, pietrele sunt diamante, iar montura ce are rol de carcasă este din aur sau platină. 

brățara tennis cu diamante

Se consideră că brățara model tennis standard este din diamante incolore rotunde și are o montură în 4 spițe.  

Totuși, de ce se numește brățară tennis și ce legătură are cu acest sport? Ei bine, acest tip de bijuterie, înainte de a primi denumirea de „brățară tennis”, era cunoscută drept „brățara eternității” și simboliza dragostea eternă datorită formei ei circulare asemănătoare cu infinitul. Lucrurile s-au schimbat în timpul unui meci de la US Open în anul 1987 când la mâna jucătoarei americance de tenis Chris Evert a fost observată o brățară delicată și flexibilă cu un singur fir de diamante. 

Se pare că din cauza mișcării mâinii, această brățară a fost pierdută în timpul meciului, iar sportiva a oprit întreaga activitate pentru a-și căuta prețioasa bijuterie ajutată de toți cei prezenți în teren. Momentul în sine a fost mult mediatizat, iar când reporterii au întrebat-o despre acest incident, ea a răspuns: „Oh, acea brățară? Este brățara mea de tenis”. Astfel, stilul a devenit cunoscut sub numele de brățară de tenis. 

brățara tennis cu diamante
Sursă imagine: vogue.co.uk

Chiar dacă acest model de brățară a devenit popular datorită acestui mic accident, el era în vogă încă de prin anii 1920 datorită liniilor elegante și a geometriei armonioase, caracteristici foarte valoroase pentru mișcarea Art Deco. Totodată, aceste brățări erau considerate bijuterii mai degrabă elegante, pentru evenimente speciale. Diferența este că, fără să-și fi propus asta, prin purtarea acestui tip de brățară în timpul unui meci de tenis, Chris a lansat o nouă tendință. Bijuteriile cu diamante au început să fie privite ca accesorii de zi cu zi, iar femeile au început să poarte acest tip de brățară mult mai casual și mai relaxat iar brățara tennis cu diamante a devenit unul dintre cele mai căutate accesorii cu diamante.

De ce să investești într-o brățara tennis cu diamante?

 • Brățările tennis sunt bijuterii atemporale și le poți purta o viață întreagă;
 • Brățara tennis cu diamante este o piesă construită pentru a fi rezistentă și care poate fi purtată zilnic, fiind acea bijuterie-amprentă a ta;
 • Este o bună investiție financiară deoarece valoarea acestei piese poate crește constant în timp; 
 • Aceste brățări sunt deopotrivă elegante și sofisticate și completează orice ținută. În plus, șirul superb de diamante va face ca brățara să strălucească la fiecare mișcare, așadar, îți poți etala această bijuterie elegantă atât la un eveniment demn de covorul roșu, cât și la o întâlnire de afaceri sau o cină romantică; 
 • Sunt piese versatile, ușor de asortat și pot fi purtate împreună cu alte brățări. În plus, sunt flexibile și ușor de adaptat anatomiei mâinii tale; 
 • Brățările tennis sunt bijuterii unisex, caracteristică destul de importantă în contextul în care discuțiile despre identitatea de gen devin din ce în ce mai importante. Deși nu putem vorbi de distincția brățara tennis bărbați sau brățară tennis damă, per ansamblu, energia și identitatea „masculină” sau „feminină” poate fi dată doar de dimensiunea și tăietura pietrei. 

Cum să alegi o brățara tennis cu diamante de calitate? 

Pentru că este o bijuterie alcătuită dintr-un metal și din pietre prețioase de lux, principalii factori în stabilirea calității unei brățări tennis cu diamante sunt:

 • Calitatea diamantatelor: tăietura, culoarea, claritatea și carajul. Dacă știi câte ceva despre diamante, probabil că știți ce înseamnă un diamant de calitate: acesta nu are imperfecțiuni vizibile, culoarea este una clară și reflexia luminii este impecabilă; 
 • Gradul de uniformitate a diamantelor care constituie brățara: toate trebuie să aibă aceeași formă, dimensiune, culoare și claritate; 
 • Calitatea și tipul metalului pentru montură: fiind o bijuterie în sine, de regulă, aceste brățări sunt confecționate din diferite tipuri de aur (alb, roz, galben) sau chiar platină și mai rar din argint. Calitatea diferă în funcție de caratajul folosit, despre care poți citi mai multe aici.
 • Calitatea și flexibilitatea legăturilor: verigile flexibile sunt printre elementele esențiale ale brățărilor de tenis. Atâta timp cât piesa se poate adapta la anatomia încheieturii mâinii tale, se poate folosi orice formă de diamant.
 • Dimensiunea brățării, designul și tipul de montură a pintenilor pentru durabilitate.

Siguranța și durabilitatea

Un alt aspect căruia trebuie să-i acorzi importanță este tipul de încheietoare folosită pentru o brățară tennis cu diamante și gradul de siguranță pe care îl oferă.

În mod normal, brățările tennis ar trebui să aibă încuietori foarte sigure, care nu se rup și nu se desfac ușor, așadar evită brățările cu încuietoare de tip cârlig și fără o a doua siguranță.   

Determinarea mărimii potrivite pentru o brățară tennis cu diamante

La fel de importantă este și potrivirea brățării în jurul încheieturii. Nu ar trebui să fie nici prea strânsă pentru că o legătură dintre din monturi ar putea pocni. Așadar, trebuie să simți că brățara se mișcă lejer în jurul mâinii. Pe de altă parte, nu ar trebui să fie nici prea largă, încât să alunece.

blank

Pentru a ști ce dimensiune să cumperi, este suficient să faci o măsurătoare simplă a diametrului încheieturii mâinii folosind o sfoară și un instrument gradat. Sfoara se înfășoară în jurul încheieturii, păstrând un spațiu de un deget între panglică și încheietura mâinii apoi se măsoară segmentul obținut. Lungimea sforii măsurate este lungimea brățării care ți se potrivește. 

Unde poți să cumperi și cât costă o brățară tennis cu diamante?

O brățară tennis cu diamante naturale poare reprezenta o investiție semnificativă, de aceea este bine să o cumperi de la o companie sau un brand acreditat, care poate oferi un certificat de originalitate și calitate.  

Când vine vorba de costurile unei astfel de bijuterii, gama de prețuri este una variată, nu există un preț standard, însă în general nu vei găsi o brățară tennis aur cu diamante sub 2000 de dolari. Este, totuși, o bijuterie în întregime din pietre prețioase, singurele piese metalice fiind încastrările și închizătorul, așadar poate costa o mică avere. Unele modele pot ajunge chiar și la 300.000 de dolari. 

Nu uita că pentru fabricarea tuturor componentelor minuscule pentru a face fiecare verigă flexibilă și a obține acea senzație de fluiditate este nevoie de multă măiestrie, iar manufactura poate costa la fel de mult ca materia primă în sine.  

blank

În magazinul nostru online vei găsi brățări tennis unisex cu diamante naturale de peste un carat care pornesc de la 2500-3000 de euro. 

Deși brățările tennis cu diamante sunt uimitoare și reprezintă o investiție care merită, nu toată lumea și le poate permite. În acest caz, o modalitate inteligentă este să optezi pentru ceva mai ieftin precum decât cea cu o brățară tennis cu safire, smaralde, rubine. De exemplu, safirul alb este un înlocuitor ideal. 

Tipuri de brațări tennis din care poți alege

Designul clasic al unei brățări tennis este alcătuit din diamante cu tăietură rotundă și strălucire puternică, așezate într-o montura din aur în formă de coș cu patru spițe. Deoarece diamantele incolore fuzionează foarte bine cu metalele albe, varianta ideală este brățara tennis aur alb sau platină.  

Desigur, dincolo de această formă clasică ce nu se va demoda niciodată, bijutierii s-au întrecut în a crea modele diverse, unice și cât mai creative, care variază în funcție de forma diamantului, dispunerea pietrelor și tipul de montură: 

 • Brățară cu montura în trei pini

Un al doilea model foarte popular este brățara tennis cu diamante în trei pini. Această montură cu trei spițe pune în evidență fiecare diamant în parte mai mult decât cea cu patru spițe, dar fără a compromite durabilitatea brățării și poate susține diamante de până  la 10 carate greutate totală.

 • Brățară cu model semicerc 

Dacă în cazul designului clasic, metalul înconjoară fiecare piatră separat, cea în model semicerc, metalul este conectat doar la părțile laterale ale pietrei. 

 • Brățară cu model tip canal

Acest model este mai rar întâlnit, însă are un aspect foarte fluid. Practic, doar două rânduri subțiri de metal susțin diamantul prin părțile sale laterale, bine fixate împreună. 

Tipuri de brățări tennis în funcție de culoarea pietrei

Dincolo de modelul abordat, mai există diferite modele de brățară tennis în funcție de culoarea diamantului. Deși cea cu diamante incolore a fost considerată o bijuterie de bază de-a lungul timpului, în prezent se folosesc inclusiv diamante mai rare precum cele roz sau albastru, dar și alte tipuri de pietre prețioase. Totodată, chiar dacă varianta clasică înseamnă o culoare uniformă, o brățară tennis multicoloră poate fi chiar spectaculoasă.

Tipuri de brățări tennis în funcție de culoarea metalului

Este foarte important să se asorteze culoarea diamantelor cu ce a metalului folosit pentru montură. De exemplu, dacă diamantele incolore, verzi sau albastre sunt puse mai bine în valoare de metalul alb, diamantele galbene și roz se potrivesc cu aurul galben și roz.

 • Brățara tennis aur galben este varianta tradițională, având un aer clasic și elegant;
brățara tennis cu diamante
 • Brățara tennis aur roz complimentează orice stil și are totodată o nuanță jucăușă; 
brățara tennis cu diamante
 • Brățara tennis aur alb este o bijuterie cu o notă distinctă și o frumusețe de gheață;
brățara tennis cu diamante

Tipuri de brățări tennis în funcție de dimensiunea diamantului

Dimensiunea și tăietura diamantului sunt în general elemente foarte importante în orice bijuterie, însă când vorbim de un șir întreg, ajută la distingerea acestuia de alte pietre prețioase. De exemplu, pietrele mai mari refractează mai multă lumină, așadar o brățară tennis cu diamante mai mari va avea un plus de strălucire.  

blank
Sursă imagine: jewelrycreationsinc.com

Cele mai populare tăieturi pentru brățările tennis sunt:

 • Rotundă;
 • Prințesă;
 • Smarald (dreptunghiulară sau pătrată); 

Deși sunt mai rar întâlnite la brățările tennis, tăieturile marquise și pară au ceva spectaculos și încep să fie tot mai folosite de designerii de bijuterii pentru acest tip de brățară.  

Îngrijirea și întreținerea unei brațări tennis

Pentru a-i putea menține aspectul strălucitor cât mai mult timp, este esențial să cureți brățara tennis cu diamante din când în când, exact cum ai face cu oricare altă bijuterie prețioasă, mai ales dacă o porți zilnic.

brățara tennis cu diamante

Totuși, ai în vedere faptul că această brățară are o structură compactă și mai multe componente, deci nu se curăță la fel de ușor precum un inel sau o brățară cu o singură piesă. Depozitele de praf sau alte resturi se pot acumula cu ușurință în colțurile din spate, făcând ca diamantele să strălucească mai puțin. 

Pentru a-ți curăța brățara de tenis acasă, poți să o speli foarte simplu într-un bol cu apă călduță și săpun degresant, folosind o perie sau o cârpă moale pentru a freca ușor fiecare piesă în parte. La fel de eficientă este și dacă pregătești soluție din apă și bicarbonat de sodiu, în care scufunzi bijuteria pentru câteva minute. 

Nu uita de îngrijirea bijuteriei în timp, adică evită să o porți în timpul sarcinilor casnice pentru a preveni lovirea sau contactul cu substanțe chimice. Totodată, este indicat să o scoți de la mână în timpul ritualurilor cosmetice pentru a preveni contactul direct cu substanțele din creme și parfumuri.

De reținut despre brățara tennis cu diamante

O brățară de tenis cu diamante este o piesă de investiție pe care să o prețuiești pentru totdeauna, fiind o bijuterie rafinată și o piesă de bază în colecția ta. Așadar, dacă îti surâde ideea de a achiziționa o brățară tennis cu diamante și ți-ai stabilit bugetul de care dispui, nu-ți mai rămâne decât să alegi un stil cu care rezonezi, așa că folosește acest ghid de cumpărare pe viitor. Indiferent de ce alegi însă, poți fi sigură că acest stil de brățară îți va rezista o viață întreagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *